Privatlån med och utan säkerhet

Image result for privatlånBrukar du ta privatlån, blancolån eller konsumtionslån? Lånar du med eller utan säkerhet? Läs mer i detta inlägg om privatlån med och utan säkerhet!

Privatlån, blancolån, konsumtionslån – kärt barn har många namn brukar det sägas och när det kommer till privatlånet så kan det dessutom delas in i kategorierna för de med säkerhet och de utan säkerhet. Den kanske tydligaste skillnaden mellan de två typerna av privatlån är att om du lånar pengar med säkerhet så ger du långivaren en trygghet i form av en “pant”. Detta kan vara ett hus, en bil eller någonting annat av signifikativt värde. Båda typerna av privatlån följer till stora delar samma regelverk i grunden, men det finns även en hel del som separerar dem.

Privatlån utan säkerhet
Ett privatlån utan säkerhet är alltså ett lån för vilket du inte lämnar någonting av värde till banken, i utbyte för lånet. Inne på sidor som Allt om Privatlån kan du jämföra olika typer av privatlån utan säkerhet för att hitta det alternativet som passar dig bäst. Där står det exempelvis om hur räntorna och lånevillkoren ser ut. Därtill hittar du information om hur avbetalningen kan se ut och hur mycket pengar de olika långivarna är villiga att låna ut till dig.

Privatlån utan säkerhet är ofta en snabbare process att genomföra än ett med säkerhet, och på så sätt får du även ut pengarna snabbare. Förutom den smärtfria processen är det friheten med lånet utan säkerhet som är den största dragningskraften. Du har ofta stora möjligheter att välja din egen avbetalningstid och vad du ska använda pengarna till.

Privatlånet utan säkerhet kan också vara ett bra alternativ till sms-lån. Till skillnad från sms-lån så kan du med privatlånet utan säkerhet låna större summor och räntan är med största sannolikhet lägre.

Privatlån med säkerhet
Den största fördelen med att lämna någon form av garanti i form av egendom till långivaren är att denna kan bevilja dig ett större lån. Baksidan med att ge dig in i affären med det du äger som säkerhet är att du kan förlora egendomen. Skulle du hamna i en ekonomisk situation som hindrar dig från att betala tillbaka lånet så har långivaren rätt att beslagta det som du lämnat som garanti. En annan nackdel med att ta ett stort lån är att du kommer behöva betala av lånet under betydligt längre tid.

Ett bolån är en typ av privatlån med säkerhet som är vanligt vid köp av bostad, men det är också vanligt att använda sig av lån med säkerhet vid köp av exempelvis dyrare bilar eller andra fordon som kan kosta beskärda summor.

Tack vare säkerheten du lämnar till långivaren tenderar också räntan att vara betydlig lindrigare för ett privatlån med säkerhet än för ett utan säkerhet.

Ett privatlån med säkerhet kan alltså vara en bra idé för dig som vill låna en större summa pengar medan ett privatlån utan säkerhet är ett bättre alternativ för dig som kanske inte har någonting av värde att gå in med i låneaffären, och är beredd på att beviljas ett aningen mindre lån. Det är helt enkelt situationen som avgör vad som är det bästa alternativet.

Kommentarer? Synpunkter?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.