Corona sätter Bitcoin på testet - har digitalt guld blivit omodernt

Bitcoin-BTC-LogoÄr du som investerare på jakt efter billiga inträdesmöjligheter i krisbeständiga tillgångar dessa tider? Läs mer i detta inlägg om hur stora prisförluster ökar Bitcoins roll som en säker fristad och framtidens digitala guld!

Coronakrisen lyser upp olika händelser, till exempel verkliga slagsmål över toalettpapper på stormarknader. Men även hur kapitalmarknader lider av de nuvarande omständigheterna. För närvarande måste särskilt deltagare av kryptovaluta marknaden lära sig att den ledande kryptovalutan Bitcoin inte har varit den säkra fristaden som utlovats. Bitcoin har under en längre tid beskrivits av flertalet experter som digitalt guld och därmed skapat myten om en krisbeständig tillgång. Men ofta kan första intrycket vara vilseledande. Har Bitcoin fortfarande möjligheten att vara en säker fristad eller kommer det digitala guldet försvinna - låt oss ta en närmare titt på situationen.

Kryptovalutor kollapsar tack vare Corona
På grund av de senaste priskrascherna kan man säga att Bitcoin helt enkelt inte är den säkra fristaden som många investerare förväntade sig. Detta har tydliga effekter för hela kryptobranschen både för privata och institutionella investerare. Marknadsanalytiker förväntar sig redan att hela kryptovaluta sektorn kommer att mötas av en omvärdering på grund av Corona pandemin.

Denna slutsatser verkar vara giltig när man tittar på den nuvarande marknaden. Bitcoin var tvungen att tåla ett prisfall till $3,600 på vissa handelsplattformar efter endast ett par dagar, vilket resulterade i att investerare såg det billigaste priset sedan mars 2019. Den omvärdering som sker med Bitcoin-priset medför att tillgången är för närvarande mycket volatil. De låga BTC priserna verkade locka många investerare då vi såg en kraftig prisökning strax efter och tillgången återhämtade sig med flera miljarder dollar.

Trots den nuvarande prisutveckling måste investerare fortfarande ta hänsyn till att Bitcoin fortfarande handlas långt ifrån 2020-toppen på runt $10,000. Det är även värt att nämna att det inte endast är Bitcoin som påverkats av marknadsutvecklingen, utan även andra kryptovalutor som Ethereum, Chainlink, Tezos och många fler.
Det digitala guldet - slutet på en myt?
Överlag skapas bilden att Bitcoin och andra kryptovalutor är mycket mer påverkade av marknadsrörelser än de flesta investerarna tidigare trott. Det visar också att investerare för närvarande satsar på likviditet. Följaktligen förlorar volatila och riskfyllda tillgångar helt enkelt relevans.

Bitcoin betraktas också som en riskabel investering på grund av dess höga volatilitet, vilket även betyder att investerare måste acceptera det faktum att myten om digitalt guld har för tillfället fått ett slut. För många investerare har Bitcoin motsvarat fysiskt guld, eftersom det är en tillgång med begränsat utbud av mynt och vilket då skulle medföra en separation från den vanliga finansiella marknaden. Den snabba negativa prisutveckling av kryptovalutan visar på att Bitcoin är mer positivt korrelerad till andra tillgångsklasser än tidigare uppskattad.

Speciellt på senare tid har institutionella investerare använt möjligheterna av tillgängliga finansiella instrument att delta i Bitcoin. Det är oftast de stora institutionella investerarna som drar sig tillbaka och tar med sig stora summor av marknadsvärdet, som kan medföra en mer volatil marknad.

Finansiella system Coronakris - En möjlighet för Bitcoin att bli digitalt guld?
Under den senaste tiden har både ECB (European Central Bank) och FED (Federal Reserve) introducerat kortsiktiga åtgärder för att motverka Coronas påverkan på världsekonomin. Dessa miljardbelopp paketen skapar ny likviditet på marknaden. Dessutom minskar även FED räntan till nästan noll procent.

Signalerna är tydliga för investerare och minnen från finanskrisen från 2008 blossar upp igen. Den totala påverkan dessa valen har på ekonomin har inte bedömts än - experter förväntar sig dock att arbetslösheten kommer öka kraftigt. Många investerare förväntar sig att den kontinuerliga upptryckning av pengar kommer ha en global negativ påverkan på kapitalmarknaderna och det klassiska valutasystemet.

Av denna anledning investerar många fortsatt i Bitcoin och andra kryptovalutor för att skydda sina tillgångar. Om Bitcoin lyckas etablera sig bland investerare under dessa tider, finns möjligheten att den ledande kryptovalutan verkligen kan bli framtidens digitala guld.

Kommentarer? Synpunkter?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.