12 guider och 6 sajter med de bästa mobil-apparna

12 guider och 6 sajter med de bästa mobil-apparna
Har du en modern mobiltelefon? Har du då koll på alla tillgängliga applikationer och mobilappar. Du vet, små datorprogram eller programvaror gjorda för smarta telefoner. Här kan du ta del av tips på 12 bra guider och 6 bra sajter med marknadens allra bästa appar!

Jag skrev tidigare ett inlägg om 10 bra tillbehör till Twitter. Här kan du läsa om 12 bra guider och 6 bra sajter om marknadens allra bästa applikationer, eller appar, till din mobiltelefon!

Gillar du appar? Har du svårt att hitta bra småprogram till din smarta telefon? Tycker du stundtals att det är svårt att hitta guldkornen i AppStore och Android Market? I så fall har du kommit helt rätt. Här är smarta, roliga och galna app-tips från intressanta och läsvärda guider och sajter.

de bästa mobil-apparnaEn vanlig fråga många mobilägare ställer sig är ”vilken är den bästa appen?”. Det är en omöjlig fråga att svara på eftersom det beror på vad du vill göra/gör med din telefon. Det som brukar underlätta val av appar är vägledning i form av tester och guider etc.
 
Dagens toppmobiler har ett stort fokus på appar. Det finns hundratusentals appar till de smarta mobilerna, och de blir bara fler och fler. Att hitta de bästa apparna är inte det lättaste. De flesta appar finns idag tillgängliga för iPhone och Android mobiler som tillsammans har omkring 80 procent av marknaden. Det börjar dock glädjande nog komma fler och fler appar även på andra plattformar, t.ex. BlackBerrySymbian och Windows Mobile.

Jag har här valt ut 12 riktigt bra guider och 6 bra sajter med massor av tips på bra appar som du kan ladda ned. Guiderna och sajterna är listade utan inbördes rangordning och är grupperade efter plattform. De flesta är gratis, men några kostar lite. Du kan säkert hitta något eller några som kan vara av intresse för dig bland alla guldkorn!

12 guider

1. 15 appar om Investering och finans
Den mycket läsvärde bloggaren 40%20år:s utmärkta inlägg om 15 riktigt intressanta appar för investering och finans. Apparna gäller i huvudsak Iphone.

2. The 50 Best Free iPhone Apps for 2012
Sajten PC Magazine har plockat ut de 50 bästa, och gratis, applikationerna för iPhone. Man har utelämnat sådana som medföljer operativsystemet, och inriktat sig på appar som verkligen är gratis – alltså inte begränsade eller sådana som kräver medlemskap eller liknande.

3. 16 appar till iphone som du inte får missa
Bloggaren bakom sajten Om Teknik har skrivit en läsvärd artikel med användbara apptips. Han har gått igenom alla appar på sin iPhone för att göra den här topplistan över appar som du inte får missa. Han har valt bort spel och fokuserat på de appar han använder mest. Topp-5 är appar som han använder nästan dagligen och topp-10 använder han nästan varje vecka. Övriga appar är med för att de är bra på det de gör eller bara allmänt användbara.

4. 50 bästa gratisapparna till din Iphone
Med en ny Iphone är så klart det första du gör att fylla den med appar. Ingen av favoriterna i sajten Mobils topplista kostar pengar, men övertygar ändå den mest kräsne. Listan är indelad i 5 olika kategorier.

Huffington Post listar de bästa apparna för 2011. Läsarfavoriterna för iPhone, Android, Blackberry och Windows Phone.

Tidningen/Sajten PC för Alla tog sina läsare till hjälp och över 1 000 personer gick in på pcforalla.se och delade med sig av sina favoritappar. Det här är resultatet, 55 guldkorn som kommer att förgylla ditt smartphone-användande. Här hittar du allt från ­fantastiska fotoappar till smarta verktyg och roliga spel. De har fokuserat på appar till Android och Iphone, då dessa plattformar är mest utbredda bland läsarna. 

Det är på sommaren den smarta mobilen är som allra smartast. Då när vi inte är vid datorerna, inte sitter på kontoren eller i skolan, utan är ute och ofta på resande fot, då har vi nytta av att kunna kolla var vi är på kartan och använda olika mobila tjänster. Här listar tidningen GP sina sommarfavoriter bland apparna, för nytta och nöje. Listan omfattar appar för både iPhone och Android.

8. De bästa apparna för familjen
Roa ditt barn, klocka dina värkar och anmäl vab till försäkringskassan - Familjeliv guidar dig till de bästa gratis-apparna. Listan omfattar appar för både iPhone och Android.

9. 70 bästa apparna till android
Sajten Mobil listar och betygsätter de 70 bästa apparna i olika kategorier för Android.

10. 150 Best Android Apps Of Year 2011
Om du är nybliven ägare till en Android kan det vara svårt att veta vilka appar som är värda mödan (och ibland pengarna) att ladda ner. Sajten Addictive Tips har utsett de 150 bästa apparna under 2011 till Android och rekommenderas som utgångspunkt om du är på jakt efter appar att ladda ner.
Sajten Techno Tab har listat de 25 bästa gratis Android-apparna.

12. Megatest: De 101 bästa Android-apparna
Tidningen M3 tipsar om de 101 bästa Android-apparna. Testet är från hösten 2009 men står sig rätt väl än idag. En av Androids huvudfunktioner är programbutiken Android Market där du kan ladda ner det mesta till din telefon. Här är hundra gratisappar till Android.

6 Sajter
iPhoneguiden.se är sajten för dig med intresse för iPhone, iPad och iPod Touch. Hemsidan syftar främst till att hjälpa och stödja folk med frågor rörande telefonen men även till att recensera nya program och tillbehör. På sajten kan du hitta flera olika undersidor som bland annat tipsarkiv, olika guider samt flera recensioner.
 
2. iPhoneinfo
iPhoneinfo.se är en informationsportal med fokus på iPhone. Syftet med sidan är att ge de senaste nyheterna, tipsen, guiderna om iPhone. De har också ett forum med aktiva iPhoneanvändare.

3. Appdags
På sajten Appdags.se publiceras tester och tips om massvis med appar. De som driver sajten är två teknikintresserade killar som dagligen laddar ner och provar spännande applikationer, så du kan lugnt räkna med att du ständigt får tips om nya appar att ladda ner och använda när du besöker dem. Huvudfokus är på appar för iPhone men de skriver även ibland om Androidappar

Applovin’ är en del av Nyheter24 och har funnits på nätet sedan hösten 2011. Sidans främsta mål är att tipsa läsarna om guldkornen i "appträsket", men också att ge senaste nytt och reportage med inriktning på appvärlden. Sajten berör appar för både iPhone och Android.

5. Appland
Marknadsplatsen för Sveriges bästa Android-appar. En ny marknadsplats för svenska, kvalitetskontrollerade Android-appar. Ingen registrering krävs och du kan köpa appar via mobilräkningen.

6. GoogleAndroid
Googleandroid är en blogg där de tipsar om olika Androidappar. Det kan vara nya appar, appar som passar vid vissa situationer, årstider eller tidpunkter och det kan vara appar som deras läsare tipsar om. De har bl.a. en del bra tips på ekonomi-appar!

Mina egna tips
En av mina personliga favoriter är gratis Android-applikationen Bankdroid, som blev utsedd till Sveriges bästa app av Swedish Application Developers Contest 2010. Bankdroid är själva definitionen av en nyttoapp som fyller ett verkligt behov. Du kan på ett enkelt och snabbt sätt få överblick av din finansiella status och hålla koll på saldot på dina konton i olika banker - utan att behöva logga in på respektive internetbank! Det har även kommit ett alternativ i form av Bankhubben som är en motsvarande gratis applikation för Windows Phone.

Några andra intressanta appar som jag varmt rekommenderar är Spara kvittot och Smart budget.

Sparakvittot är en kostnadsfri tjänst som lagrar dina kvitton digitalt, gör livet enklare för dig och är snäll mot miljön på samma gång. Ett konto på Sparakvittot kostar ingenting och ger dig flera fördelar redan från start. Sparakvittot är gratis för både Iphone och Android.

Smartbudget är ett enkelt och snabbt sätt att skapa en budget på nätet som man alltid har tillgång till. Smartbudget är helt kostnadsfritt att använda, men finns också i en plusversion där du får tillgång till fler funktioner och möjligheter som t.ex, att hantera flera budgetar, skapa egna kategorier, funktionen utfall, sätta brytdatum, snabbare support och mycket mer. Med Smartbudgets mobila webbsida kan du snabbt och enkelt lägga till poster i din kassabok var du än befinner dig. Sidan är anpassad för iPhone, Android och mobiler med webbläsaren Opera Mobile.

Synpunkter? Har du några fler bra tips på användbara appar? Kommentera gärna!

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.