Se över dina mobilkostnader

Försöker du spara pengar och hålla din hushållsbudget? Har du tänkt på att små månadskostnader blir en hel del över tid? Läs mer i detta inlägg om hur du kan se över dina mobilkostnader.

Många bäckar små blir till en stor å. Det gäller framförallt för små månadskostnader som man kanske inte tänker på, men som över tid blir till en hel del. Att ha ett dyrt mobilabonnemang är inte det bästa alternativet om man vill spara ihop en budget.

Idag är det mycket vanligare att ha mobilabonnemang än kontantkort och det finns flera anledningar till det. Den främsta anledningen är att man kan få en ny mobil och betala av den per månad genom sitt abonnemang. Att betala av saker istället för att köpa det kontant är vanligare än någonsin förr, men det är inte särskilt bra om man vill skapa en mer hållbar budget. Med det sagt är inte mobilabonnemang alltid ett dåligt val, för det är smidigt att kostnaden är samlad i en räkning som återkommer samma datum varje månad. Dessutom kan man få mycket för pengarna om man väljer rätt operatör.

Håll koll på villkoren
Att lockas av den nyaste mobilen är alldeles för lätt, men man tänker inte alltid på hur länge man måste betala av den om man betalar genom ett abonnemang. Mobilen kan bli mycket dyrare i slutändan om man inte betalar den kontant. Innan du tecknar ett abonnemang, se till att du har full koll på vad kostnaden blir i slutet. Dessutom, om du någon gång i framtiden vill betala av telefonen i fullo måste du se på kontraktet om du kan göra det utan att några extra kostnader tillkommer.

Jämför olika mobilabonnemang
Att läsa på om de olika operatörernas erbjudanden och villkor kan spara en hel del pengar i slutändan. Med det sagt kan det vara svårt och tidskrävande att själv gå in på de olika operatörernas sidor och jämföra dem med varandra. Tjänster som exempelvis Svamla hjälper en att jämföra mobilabonnemang och kontantkort för att hitta den produkt eller tjänst som är mest kostnadseffektiv.

Kontantkort ger kontroll
Många som har abonnemang använder inte allt som de betalar för. En del operatörer låter en nedgradera sitt abonnemang, men det gäller inte för alla. Har du ett kontantkort kan du själv välja hur mycket du ska fylla på det med. Du kan ha koll på hur mycket datamängd du använder per månad, hur många samtal du ringer och hur många sms du skickar. Sen fyller du på därefter och du kan även fylla på under månadens gång om det behövs. Det innebär att inga pengar sitter oanvända.

Håll dig borta från köphets
Mobiltillverkare släpper nya modeller hela tiden, men funktionerna är ofta inte särskilt annorlunda jämfört med föregående modeller. Undvik att falla in i köphetsen så att du känner dig tvungen att alltid ha den nyaste mobilen.

Kommentarer? Synpunkter?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.