Tips för att få pengar i en ekonomisk nödsituation

Image result for pengar reserv clip artHar du någon gång varit i en ekonomisk nödsituation? Känner du till saker du kan göra för att snabbt skaffa lite pengar? Läs mer i detta inlägg om tips för att få pengar i en ekonomisk nödsituation!

De flesta av oss har varit i en ekonomisk nödsituation vid ett eller annat tillfälle. Oavsett vad som hänt, finns det några saker man kan göra för att snabbt skaffa lite pengar. Om du vet att du snart kommer att få pengar igen, kan du pantsätta smycken eller andra värdesaker på en pantbank. Du får inte ut lika mycket som du får betala för att få tillbaka saken, men det kan rädda dig i en tillfällig ekonomisk knipa och du inte vill ta ett lån.

Sälj saker du inte använder
Sälj guld och silver. Guldaffärer, små myntaffärer eller guldsmeder, särskilt de som även säljer samlarobjekt, kommer vanligtvis att köpa saker med guld eller silver i. Om du inte är säker på om det faktiskt är guld, kan de testa det åt dig. Kolla nuvarande pris för silver och guld, så du har en aning om vad du borde få. Det brukar förväntas att man får 30% till 40% mindre än försäljningspriset för silver i smycken och 10% mindre för guld.

Rensa ur garderoberna och sälj lite kläder. Vi har alla kläder som vi inte har använt på länge. Varför inte sälja några av dessa saker för att snabbt få lite pengar? Skor, väskor, klänningar, hattar och barnkläder säljs ofta väldigt snabbt, men du kan även sälja mer vardagliga kläder som jeans, tröjor eller skjortor. Det finns tjänster som erbjuder en väldigt bekväm lösning där man bara packar sin påse med det du vill sälja. De hämtar sedan din påse vid dörren och sköter försäljningen åt dig. Om man vill sälja dem själv kan man göra det på Facebooks Marketplace, eller på Blocket. Man kan även sälja gamla böcker. Studiematerial kostar mycket, och det är många studenter som är glada över att kunna köpa något till ett rabatterat pris. Ett annat alternativ för skönlitteratur och annat är att kontakta butiker som säljer begagnade böcker, och se vad de kan erbjuda dig för dina böcker.

Ta småjobb
Arbeta en timme. Webbplatser som Task Runner kopplar samman personer som behöver hjälp lokalt med dem som erbjuder hjälpen. En äldre kvinna tre kvarter från dig kan behöva någon som kör henne en viss tid, och hon vill betala för den uppgiften. En upptagen chef kan behöva någon som kan ta med hunden ut på promenad. Finns som en app, så du kan alltid se vad som finns tillgängligt just nu.

Självklart måste du redan ha öppnat ett konto för att snabbt hitta den här typen av arbete, så om du ofta stöter på behovet av att snabbt behöva pengar, kan du anmäla dig för att vara beredd nästa gång. Det finns även de som provar lyckan på ett live casino. Man får en bonus när man registrerar sig, så att man faktiskt både kan spela och vinna utan att ha satsat en enda krona.

Bli statist. Anmäl dig för att bli statist i en serie, kund i reklamfilm eller något annat som kan passa dig. Att vara statist är ett enkelt sätt att tjäna ganska mycket pengar relativt snabbt, så länge de har något som du passar in på. Om man söker på statistjobb kommer det upp flera olika företag och förmedlingar där du kan se och ansöka om aktuella jobb.

Kommentarer? Synpunkter?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.