Årets musikbiografi!

FredsförklaringHar du svårt att komma på vad du ska ge bort i julklapp? Vill du ha ett bra tips? I detta inlägg kan du läsa om årets julklapp - den efterlängtade musikbiografin "Fredsförklaring" av rockikonen Neil Young!

Härom dagen var jag inne i en Bokia-bokhandel och hade där lyckan att upptäcka ett gratis läsprov av den kommande musikbiografin av rockikonen Neil Young! Läsprovet är specialtryckt av Nordstedts bokförlag (som också ger ut boken) och utdragets 20 sidor omfattar kapitel 1-3. Jag måste säga att läsprovet indikerar en mycket intressant och läsvärd bok. Detta kan bli årets julklapp för alla musikintresserade!

Neil Young
Neil YoungNeil Percival Young, född 12 november 1945 i Toronto, Ontario, är en kanadensisk musiker, gitarrist, sångare och låtskrivare. Young har haft framgångar både som soloartist och som medlem i grupperna Buffalo Springfield och Crosby, Stills, Nash & Young. Han har valts in i Rock and Roll Hall of Fame två gånger, 1995 som soloartist och 1997 med Buffalo Springfield.

Neil Young är utan tvekan en centralfigur i de senaste fyrtio årens rockhistoria och populärkultur. Han är en enastående personlighet som präglat musiken från sextiotalet med Buffalo Springfield till solokarriärens banbrytande album som After the Gold Rush och Harvest till megabästsäljande inspelningar med Crosby, Stills & Nash, och till återkomsten som grungemusikens skyddshelgon och gudfader!

Musikbiografi: Neil Young - Fredsförklaring
Hans kommande memoarer heter Fredsförklaring. Boken ges ut av Nordstedts bokförlag, är inbunden och omfattar ca 460 sidor. Boken kommer att finnas hos bokhandlare i november 2012.
Fredsförklaring (inbunden)
"Det känns som att skriva passar mig som hand i handske; jag började och sedan gick det av bara farten ..."
- Neil Young
För första gången berättar en av rockens levande legender och mest originella artister med egna ord (utan spökskrivare) hela historien om sig själv och sitt liv. Vi får följa en lysande musikkarriär, som tar sin början på 60-talet och som fortfarande är i full gång, drygt fyrtio år senare. Sommaren 2012 släpper nämligen Neil Young sitt femtioförsta album Americana. Hans memoarer är en av årets mest efterlängtade böcker, rikligt illustrerad med foton från olika skeden i livet och karriären. Ett måste för alla musikälskare!

Neil Young är urtypen för den kompromisslösa artist som bara följer sitt hjärta och sitt eget huvud. I sin bok Fredsförklaring (den amerikanska titeln är Waging Heavy Peace) skriver han om sitt liv och sin musikaliska kreativitet ur ett kalejdoskopiskt perspektiv; det är en resa som sträcker sig från det snöiga Ontario till Los Angeles LSD-höljda boulevarder 1966 fram till dagens tillbakalutade och tankfulla tillvaro på Hawaii. Det är häpnadsväckande uppriktigt och slagkraftigt en blivande amerikansk klassiker.
"Jag började och sedan var det bara att fortsätta. Precis som min pappa brukade göra på sin gamla Underwood uppe på vinden. Han sa: skriv på bara, du vet aldrig vad som kan dyka upp." - Neil Young
Neil Youngs favoritmusik
I utdraget till boken kan man i ett avsnitt läsa om hur Neil Young beskriver den musik som har influerat och format honom. Flera artister, grupper och låtar nämns. Det är särskilt en beskrivning som fångar mitt intresse.  Nämligen Bob Dylan och låten Like a Rolling Stone! Eftersom denna artist och låt även tillhör en av mina absoluta favoriter kan jag inte låta bli att delge er hans underbara beskrivning!
"Bob Dylans "Like a Rolling Stone" känns lika fräsch som första gången jag hörde den - jag minns fortfarande den eftermiddagen i Toronto. Mitt liv förändrades. Poesin, inställningen och stämningen i den låten är en del av den jag är. Jag slukade den." - Neil Young
Bob Dylan - Like a Rolling Stone
Här nedan kan du i ett Youtubeklipp lyssna på ovan beskrivna fantastiska låt! Låten har för övrigt av det klassiska musikmagazinet Rolling Stone Magazine utnämnts till den bästa låten som någonsin skrivits i artikeln The Greatest 500 Songs of All Time!Om du vill ha tips på var du billigast kan köpa Neil Youngs memoarer "Fredsförklaring" kan du med fördel använda sajten BokPrisOnline!

Synpunkter? Kommentarer?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.