Bloggintervju 40 - Spara klokt!

Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarna, Topp 30 Ekonomibloggar och Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Här kommer den 40:e intervjun i serien, denna gång med bloggaren bakom ekonomibloggen Spara klokt!


10 intervjufrågor

Här kommer svaren från ekonomibloggaren Spara klokt.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
Jag är en kille på 31 år och har en magisterexamen inom IT/Ekonomi. Jag arbetar inom IT-branschen och besitter ett genuint intresse för finans och ekonomi. Jag har planer på att kunna pensionera mig när jag är 50 år genom mina besparingar. Jag har en dotter som betyder väldigt mycket för mig och jag förvaltar även hennes pengar/barnbidrag. Förvaltar även min brors (16 år) depå. Min dotter bor med mig varannan vecka och med sin mamma varannan vecka, så vi har delad vårdnad. Jag är en helt vanlig kille som gillar att träna och ta hand om sina besparingar och försöker att vara insatt i världsekonomin. Jag är inget proffs, men vet att jag är mer insatt än en vanlig medel svensson.

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Jag tror det var för 4 år sedan ungefär. Jag började läsa andra bloggar och tänkte det kan vara roligt.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
Den är väldigt enkel och själv tycker jag inte att den är så bra faktiskt. Finns väldigt bra ekonomibloggar. Jag skriver om mina tankar och de depåer som jag förvaltar.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Syftet är mest för min egen skull att kunna följa upp depåerna. Jag märker själv att när man bloggar så läser man andra bloggar och lär sig väldigt mycket. Man blir mycket mer ekonomisk insatt. Följer ekonominyheterna mm.

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Har ingen som helst process, skriver ner bara.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Allt som har med mitt sparande att göra. Vill inte att någon annan än jag tjänar mest på mitt sparande.

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Själv är jag inte rik så de e svårt att ge några tips på att bli rik. Så länge man sparar mer än man tjänar kan man få ränta på ränta effekten. Bästa rådet är väl att se till att starta eget.

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Se på hur de bästa ekonomibloggarna gjort.

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
4020, Classier Corn, Finanskvinnan.

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Mina planer och mål med bloggen just nu är att försöka att skriva inlägg varannan dag och försöka att prestera så bra som möjligt med de depåer jag.

Ett stort tack till ekonomibloggaren Spara klokt för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om Ekonomibloggar.

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.