Bloggintervju 27 - Legendarisk!

Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarnaTopp 30 Ekonomibloggar och Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Här kommer den 27:e intervjun i serien, denna gång med bloggaren bakom ekonomibloggen Legendarisk!


10 intervjufrågor

Här kommer svaren från ekonomibloggaren Legendarisk.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
Fredrik heter jag och ska börja mitt femte och sista år där jag pluggar till civilingenjör inom teknisk fysik. Jag driver även ett eget företag vid sidan av studierna. Har så länge jag kan minnas varit intresserad av just företagsamhet vilket tidigt ledde in mig på aktiemarknaden.

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Inom mitt företag så skapar jag och driver en rad hemsidor inom olika områden. I och med detta kände jag att jag behövde få ner mina tankar och reflektioner, samtidigt som jag tyckte att det vore bra med feedback från andra med liknande intressen. Därav startade jag Legendarisk som då fungerar som en knytpunkt för mina projekt samt tankar kring ekonomi. Detta gör att jag kan gå tillbaka och se hur jag tänkt i olika situationer samtidigt som andra kan ta del och lära sig av de jag redan gjort.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
På min blogg får man följa min resa som företagare, hur jag tänker kring aktiemarknaden och olika bolag där. Jag skriver en hel del om hur man kan tjäna pengar och då främst med internet som verktyg. En annan viktig sak som knyter ihop allt detta är personlig utveckling vilket är något jag verkligen brinner för och bloggen är inte minst ett sätt för mig själv att utvecklas som person.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Bloggen är ett sätt för mig att dokumentera det jag gör, samtidigt som jag har möjlighet att få feedback från andra och andra har möjlighet att ta del av min resa. Det är dumt att göra om samma misstag som andra redan gjort. Det är lite svårt att sätta några siffermässiga mål för just bloggen då jag tycker att den ger så mycket för en själv bara att skriva. Så fort man börjar fokusera för mycket på siffror försvinner lite av kvaliteten.

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Nästan alla inlägg kommer av bara farten. Det är ytterst sällan jag gör någon djupare research utan mycket kommer från erfarenheter och egna funderingar. Jag har väldigt lätt att skriva om ämnena som bloggen tar upp.

Dock är det sällan en idé kommer upp när jag sätter mig ner för att skriva ett inlägg. Snarare kommer de bästa idéerna när man gör något helt annat och därför brukar jag alltid skriva ner idéer som dyker upp i ett dokument på mobilen. Detta dokumentet använder jag mig sedan av när jag ska skriva nya inlägg.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Jag brinner väldigt mycket för företagsbiten inom ekonomi och därför gillar jag analysen av bolag allra mest. Detta tror jag att jag har igen mycket när jag investerar i aktier då jag vill ha stor koll på mina innehav och gör noga analyser innan jag slantar upp.

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Jag är säker på att vem som helst kan bli rik oavsett förutsättningar. Det finns så många exempel på det. Mitt bästa tips för att bli rik är att först och främst satsa på det du verkligen brinner för. Livet är för kort för att ägna åt något som inte intresserar en. Försök att hitta något som verkligen tilltalar dig och fundera sedan på hur du kan tjäna pengar på det. Sen gäller det att vara långsiktig och betala sig själv först.

Det sistnämnda där är extra viktigt och jag tror många missar poängen där. Att betala sig själv först handlar om att sätta undan en del av lönen direkt när den kommer, istället för att spara det som blir över i slutet av månaden. 10% av inkomsten till sig självt brukar vara en bra siffra att starta med.

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Först och främst ta reda på vilka områden inom ekonomi som verkligen intresserar en. Man måste brinna för det man skriver om på en blogg för att det ska vara hållbart i längden. Sätt upp några områden inom ekonomi som du gillar, tänk ut 10-20 möjliga inlägg som passar in på dessa. Du ska inte skriva så många inlägg direkt men du bör ha en ide på minst så många inlägg så du vet att du kommer kunna hålla bloggen levande. Sen är det bara att köra på.

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
Det finns många duktiga bloggare där ute som täcker upp lite olika delar inom ekonomiområdet. Kika runt vad som passar dig. Ett tips är även att kika bland bloggrollar som många använder sig av. Det är länkar till andra bloggar som uppdateras när bloggarna i listan uppdaterar med nya inlägg.

Sen brukar jag även läsa Dagens Industri på nätet. Dock är det otroligt mycket onödig information där så det gäller att vara kritisk. Vissa dagar då alla talar om börskrasch brukar det vara en uppsjö av artiklar som stärker detta, medan det veckan efter kan vara snack om rally och tidningar som bara publicerar dessa typer av artiklar. Var kritisk och bry dig inte för mycket om makro och statistik.

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Jag kommer fortsätta skriva om mitt företag, mina tankar kring ekonomin och aktier. Det kommer garanterat komma artiklar om personlig utveckling. Till hösten kommer det även dyka upp lite nya delar . Men mer om det senare.

Ett stort tack till ekonomibloggaren Legendarisk för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om .

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.