Pokerface

Har du ett pokerface? Har du testat att spela poker? Detta inlägg handlar om begreppet poker och konkreta tips till dig som är intresserad av att prova på att spela poker!

PokerfaceJag är ingen större pokerspelare. Däremot spelar jag en del schack och placerar en del i aktier och fonder. Det finns faktiskt en del gemensamma drag avseende poker, schack och ekonomi! Det gäller sådana saker som kunskap om variationer, marknadspsykologi och att analysera och kalkylera risktagande. Först en inledande bakgrund kring begreppet poker.

Poker
Poker är en stor grupp av kortspel som alla har ett element av vadslagning. Det är inte så mycket vad man gör med korten (i en del spel förekommer byten) utan det är satsandet som är vad poker handlar om. Sättet att satsa pengar och värderingen av korten är liknande i dom flesta pokervarianterna. Vad som skiljer är oftast hur man fördelar korten. Många pokerspel är mycket skicklighetskrävande och det arrangeras pokerturneringar i många länder. Man kan också spela poker på kasinon eller internet.

PokerRegler
En hand består av 5 kort. I en del pokervarianter får man välja bland fler kort men det är bara fem kort som används när man jämför händerna. Man satsar mellan varje byte eller varje gång nya kort delas beroende på vilken variant som spelas. För att vara med på nästa byte/kort så måste man ha satsat lika högt som den spelare som har högsta insatsen i potten, s.k syn. Spelföraren börjar satsa. Nästa spelare lägger sig, synar eller höjer. Varje satsrunda slutar när alla kvarvarande spelare synat sista höjningen eller lagt sig. Om ingen synar, dvs alla lägger sig så är given slut och den som satsade sist vinner potten. Då sista satsrundan är avslutad jämför alla kvarvarande spelare sina kort och bästa handen vinner potten. Om någon gör en höjning och resterande spelare lägger sej då får denne inkassera potten utan att visa korten. Detta öppnar för möjligheten att bluffa d.v.s satsa som om man har väldigt bra kort och hoppas att kvarvarande spelare lägger sej. Att få dom andra att lägga sig och ta hem potten utan att behöva visa korten och vinna på vad som helst är spelets finess. Detta kallas att bluffa.

Pokerteori
Poker är mer avancerat än vad man i förstone kan tro. En förklaring till detta är att både psykologiska och matematiska aspekter av spelet samverkar. Det handlar inte bara om att vänta in lägen som statistiskt sett är mycket fördelaktiga, utan även om att skaffa sig fördelar genom att få de andra att tro att en viss situation föreligger. När man avger sina bud i satsningsrundorna lämnar man samtidigt ut viktig information till de andra om sina kort. Har man en nästan säker vinnarhand kan man frestas att satsa frenetiskt samtidigt som det riskerar att skrämma bort andra spelare som inser detta och lägger sig. Då blir potten kanske ändå inte så stor som den hade kunnat bli om man hade gått lugnare fram. Att spela väldigt irrationellt är inte heller bra, d.v.s. att ofta satsa och höja på skräpkort eller ofta behandla de bra korten blygsamt. De andra spelarna kommer visserligen att få svårt att lista ut vad man sitter med för kort när man avger sina bud, men man kommer ändå att förlora i längden på att potterna inte blir stora när man vinner och man kommer att slösa bort onödigt mycket när någon annan är favorit till potten. Alltså handlar det om att hitta en balansgång mellan att spela lagom vilseledande och lagom statistiskt rätt så att man inte slösar eller missar gynnsamma lägen.

Poker har tack vare sin komplexitet och sitt djup visat sig vara ett utmärkt studieobjekt i spelteori. Poker har kopplingar till ekonomiska teorier där aktörer på en marknad fattar beslut med bristfällig information. En stor och svår utmaning för forskare inom artificiell intelligens är att konstruera dataprogram som klarar av att mäta sig med de bästa mänskliga spelarna. För att bli riktigt bra på poker måste man spela mycket och därigenom få erfarenhet av en massa olika situationer.

Spela poker online
Om du är intresserad av att testa poker rekommenderar jag dig att testa Betsson online poker. Det är ett utmärkt sätt att underhålla sig på, med spelare från hela världen runt ett och samma bord! Oavsett om du är nybörjare eller vill utveckla dina kunskaper (de har en pedagogisk "Pokerskola") och vinna stort är det ett bra ställe att börja på. Du kan antingen spela gratispoker med virtuella låtsaspengar eller göra en insättning och spela för riktiga pengar. Spela var som helst, när som helst. Kolla i turneringsschemat för att se vad som passar dig bäst så får du en stol vid bordet!

Betsson är inte bara en intressant aktie, listat på den nordiska börsen (OMX) i Stockholm, Mid Cap (BETS), det är också en stor och stabil aktör på den svenska och internationella pokerscenen. Bakom Betsson online poker står Betssongruppen. Det är ett svenskt spelbolag som har varit verksamt i spelbranschen i över 40 år. Betssongruppen är specialiserade på Internetspel och har 300 anställda.

Innan du börjar spela poker på Betsson behöver du öppna ett konto. När du väl har öppnat kontot och gjort din första insättning är det väldigt enkelt att komma igång. Välj pokerrum - Betsson Poker eller Betsson Euro Table - slå dig ner vid bordet och börja vinna pengar! Betsson erbjuder en utmärkt miljö att spela onlinepoker i. Här hittar du ett stort utbud av gratispoker, både turneringar och kampanjer, som ger dig möjligheten att få vara den riktiga pokerhajen på ett roligt, rättvist och flexibelt sätt.

Att spela gratispoker online kan vara väldigt roligt och utmanande. Du spelar mot andra människor på olika färdighetsnivåer och kommer alltid ha möjligheten att lära dig nya saker. Kolla in deras nya pokerstategier! Pokerspelen, som till exempel Texas Hold´em, är riktigt bra eftersom de spelas i realtid. Välj från ett konstant uppdaterat schema, hoppa in i de spel som passar just din spelstil och börja vinna!

Internetspel kan vara både underhållande och vinstgivande. Men du kan inte alltid vinna. Att förlora är en del av spelet och du måste vara beredd på det. Spel kan vara beroendeframkallande och få dig att förlora omdöme och pengar du inte har råd att förlora. Därför är det av största vikt att du lär dig att sätta dina egna gränser, både när det gäller budget och hur ofta du spelar. Kom ihåg den gyllene regeln (som gäller lika mycket vid aktie- och fondplaceringar): "Aldrig spekulera med pengar du inte kan undvara"!

Har du provat att spela online poker? Om inte, varför inte testa via Betsson? Kommentera gärna! Visit http://www.honoluluappliancerepairpro.com to find out more regarding stove repair A website like https://realmichaeljfox.com will provide you with the highest quality in the industry. For more manninghamdentist consult the experts at manninghamdentist.com.au

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.