5 bra böcker till julklapp!

Behöver du tips om julklappar? Antingen sådana som du kan ge bort eller sådana du kan önska dig. I detta inlägg kan du läsa om fem bra böcker som du kan ge bort eller önska dig i julklapp!

Jag vill tipsa dig om fem aktuella mycket bra böcker som du kan önska dig eller ge bort i julklapp!

Julklappstips - 5 bra böcker!

1. Walter Isaacson - Steve Jobs
Steve Jobs
Steve Jobs, ikonen. Den egensinnige kreatören, den maniske perfektionisten. Vi känner honom som den store uppfinnaren, den som revolutionerat vårt sätt att umgås och förhålla oss till världen och totalt förändrat vårt vardagsliv. Men vem var han? Och hur kom han att bli till den ikon han är idag? Vilka var hans drivkrafter? Vilka tankar och människor påverkade honom, stöttade honom, bjöd honom motstånd?

För första gången har Steve Jobs berättat om sitt liv och sitt arbete. Under flera års tid och i över fyrtio intervjuer har Steve Jobs berättat öppenhjärtigt för vetenskapshistorikern Walter Isaacson om sin uppväxt, sitt privatliv och sin karriär.

Han hade inga skäl att dölja någonting. Han berättade allt. Det här är historien om en man som mer än någon annan personifierar vår tid, en symbol för den mänskliga kreativiteten och ett synsätt där form och innehåll är lika viktiga.

Steve Jobs har, med sitt driv och sin ständiga jakt på perfektion, totalt revolutionerat vår värld och vårt sätt att leva. Han släppte in datorn i hemmet, gav den tecknade filmen en renässans, stöpte i ett enda slag om musikindustrin med sin iPod och med iPhonen förvandlade han telefonen till ett oumbärligt vardagsredskap -- och en väldigt kul leksak. Samtidigt.

2. Leif GW Persson - Gustavs grabb

Gustavs grabb"Mycket läsvärd. Tät och skarp och levande." Aftonbladet
"Tillhör stilistiskt sett det bästa han någonsin skrivit." Norrköpings tidningar

"Och om nu detta är sant, att romanen om Madame Bovary i själva verket var Flauberts självbiografi, så är denna berättelse om min egen klassresa en roman om mitt liv och eftersom jag ännu en gång är fri att välja är det i vart fall ett sätt för mig att återförsäkra mig i min roll som författare, trots att det mesta som står här säkert är sant. Vad det nu spelar för roll, den här gången."

Ur inledningen av Gustavs grabb -- en roman om min klassresa.

3. David Nichols - En dag

En dagDu kan leva hela ditt liv utan att inse att det du letar efter finns rakt framför dig. 15 juli 1988. Emma och Dexter tillbringar en natt tillsammans efter examen på universitetet. Dagen efter måste de gå skilda vägar.
Men var kommer de vara den 15 juli året därpå? Och alla år som följer?

En dag är hysteriskt rolig och fruktansvärt sorglig, varm, underfundig, välskriven, rörande, engagerande och alldeles, alldeles underbar. Hur många andra romaner i modern tid fångar livets och kärlekens omöjlighet med en sådan scenografisk detaljprecision, empati och humor? Må bra-läsning i högsta ligan. Smart, underhållande och känslosam utan att vara sentimental. Exceptionellt välskrivet, ofta roligt, lika ofta sorgligt, och mer beroendeframkallande än en Aladdinask. Charmig och väldigt brittisk relationsroman. Bridget Jones möter Nick Hornby Underhållande, snyftigt och väldigt romantiskt. Smart, sinnlig, skruvad roman. Alla som är runt 35-40 och inte känner igen sig i En dag måste vara lyckliga och totalt ointressanta dårar. Han eller hon har inte levt. De har bara låtsats. Briljant En hjärtskärande roman om det som från början såg så löjligt orealistiskt ut: Livet efter 40. Läs, läs, läs!

4. Per H Börjesson - Så här får du ett rikt liv som Pensionär - Sluta pensionsspara!

Så här får du ett rikt liv som Pensionär - Sluta pensionsspara!De flesta svenskar kommer att ha ett tillräckligt pensionskapital när de fyller 65 år men pensionsbranschens budskap är att pensionen inte kommer att räcka till det liv som du vill leva som pensionär. De har också med konstiga förkortningar, facktermer och obegripliga årsbesked lyckats skapa ett totalt kaos i pensionsfrågorna. Pensionsbranschen har lyckats försvåra något som egentligen inte borde vara så svårt.

Man vill få oss att öka vårt pensionssparande när det egentligen är så att om man sparar regelbundet utan hjälp av pensionsförsäkringar så får man mycket högre avkastning. Per H Börjesson vill inspirera, framför allt unga, att engagera sig i dessa frågor då det är det kapital som de flesta ska leva ytterligare 20 år på efter sin pension.

I boken presenteras tre "sparbössor" som tipsar och förklarar hur du på bästa sätt får ett rikt liv som pensionär. Per H Börjesson menar att man egentligen inte ska "gå i pension" utan se pensionsåren som "en ny typ av karriär". Men, samtidigt som lycka inte har så mycket med pengar att göra, kan ett bra pensionskapital ge oss möjlighet att disponera vår pensionstid så som vi själva önskar.

Det här är Per H Börjessons tredje bok. De tidigare succéböckerna "Så här kan alla svenskar bli miljonärer" och "Så här blev Warren Buffett världens rikaste person" har sålts i över 100 000 exemplar.

Per H Börjesson, har gått från att vara en aktieamatör till börsexpert. Han har vid ett flertal tillfällen stuckit ut hakan i media då han upprörs över finansbranschens agerande gentemot sina kunder. Han är sedan 1986 VD och huvudägare i Investment AB Spiltan och har bred erfarenhet från familjeföretag, onoterade aktier och kapitalförvaltning. Per Håkan är utbildad civilingenjör från LiTH och har en MBA-examen från Columbia University.

Läs boken och följ de enkla tipsen så slipper du pensionsångesten! Via aktiespararna kan du dessutom få specialpris på boken!

Eldvittnet
5. Lars Kepler - Eldvittnet 

I hela världen tar polisen hjälp av andliga medier vid svåra utredningar. De gör det regelbundet trots att det inte finns något enda dokumenterat fall där ett medium bidragit till en lösning.

Flora Hansen kallar sig för spiritistiskt medium och har i många år försörjt sig på att låtsas att hon kan tala med de döda. En kväll i augusti läser hon på löpsedlarna om ett fruktansvärt mord som skett på en sluten anstalt för unga kvinnor med destruktivt beteende. Flora Hansen bestämmer sig för att ringa polisen och hävda att hon har kommit i kontakt med den dödas ande.

Den tekniska undersökningen pekar entydigt på att mördaren är en av de intagna, en snäll och tystlåten flicka som rymde från anstalten samma natt som mordet skedde. När Joona Linna börjar undersöka hennes förflutna visar det sig att hon inte alltid varit så snäll.

Joona har redan stannat längre på denna brottsplats än vad någon annan kommissarie skulle göra. Ändå är han inte färdig, han tänker att han måste se ytterligare någonting för att bli utsläppt från detta fruktansvärda rum, han måste hitta en detalj som kan leda vidare, som kan föra tråden som en nål.

Han ser på flickan i sängen. En svag värme utstrålar fortfarande från den nakna huden. Hennes händer ligger över ansiktet, som om hon lekte kurragömma. Han lutar sig försiktigt över henne och upptäcker att någonting har fastnat under hennes vänstra pekfingernagel. Det ser ut som ett djuprött sandkorn, en flisa av en rubin.

Han blinkar och försöker skärpa blicken. Det är svårt att koncentrera sig på detta lilla röda korn i ett rum nerstänkt av blod, men han ger sig inte, han lutar sig bara närmare, känner den söta doften från henne och förstår plötsligt vad det är han ser under nageln.

Jakten på förövaren tar gång på gång våldsamma och oväntade vändingar. Varje svar tycks bara leda till nya gåtor, och det som nyss var enkelt är plötsligt labyrintiskt.

Men trots att utredningen hamnar i en återvändsgränd ignorerar polisen Flora Hansens telefonsamtal. Först begär hon pengar för sina upplysningar, men sedan ber hon dem bara att lyssna, allt mer desperat.

Har du några bra boktips inför julen? Kommentera gärna!

Rekommenderade gratistjänster

  • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
  • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
  • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
  • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
  • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
  • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
  • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
  • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
  • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
  • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
  • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
  • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
  • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
  • Checklista flyttstädning Stockholm här.
  • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
  • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.