5 boktips

Har du läst några bra böcker under sommaren? Här får du tips på 5 bra böcker som jag läste under sommaren!

Semesterledigheten under sommaren är en bra tid för avkopplande bokläsning. Jag brukar i regel ha samlat på mig en bokhög som avverkas under semesterperioden. I somras läste jag ett antal bra böcker. Jag har valt ut fem böcker som jag särskilt vill rekommendera för dig som vill ha några bra boktips!

Investera som mästarnaEn mycket välskriven och läsvärd genomgång av modern tids största investerare. Jonas Bernardsson lär dig vad de stora mästarna har gemensamt. Hur de arbetar, lever, tänker och investerar. Välkommen att stifta bekantskap med några av de största placerarna genom tiderna: Warren Buffett, Benjamin Graham, Lennart "Aktiestinsen" Israelsson, George Soros, Kristoffer Stensrud, Peter Lynch för att nämna några. Boken bygger på en tidigare artikelserie i tidningen Aktiespararen. En "måste ha bok" för alla som är intresserad av aktier och investeringsstrategier.
Jordens väktareEn av mina deckarfavoriter som nyligen kom ut med en thriller i internationell miljö. Efter en rad kriminalromaner om stockholmspolisen Jacob Colt, har nu duon Buthler & Öhrlund kommit med en spänningsroman som har hela världen som scen. Författarna fortsätter att intressera sig för det som händer i samhället runtom oss och nu är det kombinationen miljöförstöring och terrorism som ligger till grund för en intensiv läsupplevelse.
VisklekenÄnnu en personlig deckarfavorit som, efter en tids uppehåll, nyligen kommit ut med ännu en kriminalroman. Lika bra som alltid. Viskleken är en helt fristående fortsättning på Arne Dahls uppmärksammade deckarsvit om A-gruppen, specialenheten för "våldsbrott av internationell art". I den sista delen lades A-gruppen ned. Men Paul Hjelm, Kerstin Holm, Sara Svenhagen och flera andra av dess tidigare medlemmar är inte alls beredda att lägga ner. Nu tar de sig an Opcop, och ger sig ut i en värld där internet, sociala media och rörlighet över landsgränser gjort den råa brottsligheten internationell. Människans girighet, korruption och längtan efter makt är densamma. Den har bara hittat en ny, och större, arena. Viskleken är första delen i en planerad kvartett.
HjärngängetEtt fynd som jag inhandlade under bokrean, men inte haft tid att läsa förrän i somras. En underbar, humoristisk bok med en allvarlig underton. Hjärndoktorn Nisse Simonsons tre tidigare bästsäljande böcker - Hjärnbruk, Hjärnvägar och Hjärnpiller - har alla kretsat runt temat hjärnans funktioner. Här vänder han på steken och tar upp det som brukar rubriceras som psykisk ohälsa. Historiens utveckling har i många kritiska moment styrts av folk med klart bristande mentala förmågor och därav följande vådliga konsekvenser. Galna ledare och genier, personer med genialitet eller med hjärnsläpp som positivt eller negativt påverkat vår historia. Detta är temat för Hjärngänget. I andra världskrigets slutskede träffades tre statsmän som alla hade klart nedsatta själsliga förmågor - Stalin, Churchill och Roosevelt. På Jalta gjorde dom upp hur världen skulle se ut efter sådana galningar som Adolf Hitler. På sitt oefterhärmliga och underhållande sätt låter oss Nisse Simonson här följa bland annat dessa historiska skeenden.
Born to runEn bok som min löparintresserade son tipsade mig om. Boken har ett stort fokus på löpning i allmänhet och barfotalöpning i synnerhet. Mycket välskriven och underhållande. En redan klassikerstämplad reportagebok värd att läsa långt utanför löparkretsar. Löpning har på några år blivit Sveriges bredaste folkrörelse - de stora tävlings­loppen drar i dag nästan 500.000 startande. Christopher McDougalls internationella bästsäljare besvarar frågan alla löpare förr eller senare ­ställer sig: "Varför springer jag?" I Born to Run jagar McDougall oförtröttligt efter svaret. Med hjälp av den bortglömda mexikanska löparstammen tarahumara, ­skofabrikörernas ­högteknologiska testlaboratorier och några av långdistansvärldens mest färgstarka profiler förstår han till sist varför människan är "född att springa", och varför det mesta vi lärt oss om träning är helt felaktigt. Born to Run har fått miljontals människor att springa annorlunda och de stora skoföretagen att tillverka en helt ny sorts löparskor. Men framför allt är Born to Run en underhållande berättelse med oförglömliga karaktärer. Boken har gjort succé även bland "vanliga" läsare och tillbringat månader på New York Times bästsäljarlista.

Har du några bra tips på böcker? Har du läst något bra nyligen? Kommentera gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om .

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.