Försäkringsmarknaden fortsätter att växa

Image result for försäkring clip artÄr du intresserad om växande ekonomier? Är du nyfiken på mångmiljon- maskiner?  Läs mer i detta inlägg om den växande försäkringsmarknaden och de just nu snabbast växande kategorierna!

Det finns en anledning till att det är så många reklamfilmer på TV för olika typer av försäkringar och det är den växande ekonomin. Nu när folk har pengar inser de att de borde försäkra sina saker, husdjur, barn och sig själva för att inte senare förlora sina besparingar.

Och försäkringsmarknaden är verkligen en mångmiljonmaskin. På ett år betalas det in cirka 347 miljarder kronor i premier, bara i Sverige. Detta uppger Svensk Försäkring.

Den kategorin som växer mest i nuläget är sjuk- och olycksfallsförsäkringar. De ökade under samma år med 5%. De utgör visserligen inte en särskilt stor del av den totala summan, men ökar mest. Dessa försäkringar får fler och fler upp ögonen för, och det är bra, för de kan ge en ersättning om det händer något med ens hälsa så att man inte kan arbeta.

Vad som däremot utgör en stor procentuell del av den totala summan är trafik- och motorfordonsförsäkringar. Detta beror dels på att det är lag på att försäkra bilar, dels på att de är dyra att försäkra. Premierna från dessa försäkringar låg på 36%, alltså cirka 31 miljarder SEK under ett år.

Sjuk- och olycksförsäkringar alltmer populära
Det finns en särskild anledning till att det är just sjuk- och olycksförsäkring som ökar mest. Det har att göra med att sjukersättningen inom det offentliga inte har höjts i proportion med lönerna. Du får helt enkelt inte tillräckligt mycket pengar om du blir långtidssjukskriven och där kan en försäkring verkligen göra stor skillnad för privatekonomin och göra att man inte behöver dryga ut inkomsten lika mycket.

Alltfler verkar planera för framtiden och tecknar både livförsäkring och pensionsförsäkring. Från hösten 2018 till hösten 2019 betalades det ut i runda slängar 256 miljarder kronor till folk som behövde utnyttja sin försäkring och hela 77% av denna summa gällde liv- och pensionsförsäkringar. Detta utgjorde en ökning på fem procent jämfört med föregående år.

2018 var ett dåligt år för försäkringsbranschen – 2019 en revansch
Man skulle kunna säga att den växande trenden som pågår just nu i försäkringsbranschen är en revansch från år 2018 när avkastningen föll på grund av olika faktorer, som till exempel Brexit. 2019 gick det betydligt bättre då man slutat oroa sig för lågkonjunktur och tullhot.

Framtiden för försäkringsbolagen
I framtiden verkar det som att försäkringsbolagen satsar på hållbarhet, både med tanke på miljön och ekonomin. Ett exempel på sätt man ska implementera detta är att man ska kunna få en sak lagad i stället för att bara få pengar till att köpa en ny. Detta är något som ofta kan vara bättre för kunden då man bara brukar få värdet av saken i nuvarande skick.

Detta innebär att om du tappar din ett år gamla laptop i golvet så får du bara ersättning för vad den skulle kosta i befintligt skick. Det spelar ingen roll att du kanske köpte den för dubbelt så mycket pengar för bara ett år sedan.

Försäkringsmarknaden verkar bara öka och framtiden ser ljus ut.

Kommentarer? Synpunkter?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.