Google My Business är ett måste för företag

Image result for google my businessHar du ett företag? Söker du tips på hur du kan öka ditt företags närvaro online? Läs mer i detta inlägg om de användbara kostnadsfria verktygen Google My Business och Google Search Console!

Google är en av de mest använda sökmotorerna med mer än tre miljarder dagliga sökningar. Med tanke på hur mycket publik som nås bör Google My Business vara ditt första val när du vill öka ditt företags närvaro online.

Google My Business är en digital instrumentbräda där företag kan hantera information som Google delar med sig åt personer som letar efter företaget online. All information som finns på GMB gör det enklare för kunder att leta efter och hitta produkter eller tjänster som erbjuds i Google Search eller på Google Maps.

Om du har sökt efter ett företag på Google kan du se en informationsruta som visas på högra delen av skärmen. Det är en Google My Business-lista som inkluderar en profilbild, kartposition och knappar som tar besökaren direkt till företagets webbplats. Den visar ofta vägbeskrivningar till företagets adress, öppningstider, telefonnummer, e-postadress och en recension.

Varför är GMB viktigt?
Internet fortsätter att växa i en otrolig takt och det är viktigt att ditt företag existerar på nätet. Google My Business är ett av några få viktiga verktyg som hjälper företag att öka sin onlinenärvaro. Med rätt inställningar låter GMB företag visas i lokala sökningar. Om någon exempelvis letar efter en “restaurang i Göteborg” visas alla relevanta företag i sökresultatet. Det är här som Google lägger till informationen i en detaljerad karta där användare kan jämföra var restaurangerna ligger, avstånd och tider.

Det här är bara grundläggande information, men på Viseos hemsida kan du läsa mer om Google My Business och varför det är ett av de viktigaste verktygen för företag.

Rätt inställningar ger bra resultat
Att ställa in din GMB-profil med Google Maps är ganska enkelt. Instrumentpanelen är mycket lätt att använda och det finns enbart en plats att redigera, uppdatera och där du lägger till din företagsinformation.

Lägg till så mycket information som möjligt eftersom det ger bättre resultat. Detta bör inkluderas: affärstider, kontaktinformation, fysisk adress, vägbeskrivning samt webbplats- och företagsinformation. En kort beskrivning är också bra att lägga till - glöm inte att ta med relevanta nyckelord som du rankar för.

En gratis Google-tjänst
Google har lanserat flera bra verktyg som hjälper företag att öka sin onlinenärvaro på ett enkelt sätt som ger resultat. Det bästa av allt är att nästan alla deras verktyg är gratis och Google My Business kostar till exempel ingenting.

Ett annat tips är att använda ett verktyg som Google Search Console (GSC) för att se indexeringen av din webbsida och hur synlig den är i Googles sökresultat. Tjänsten kan även användas för att se vilken typ av trafik som webbsidan får från Google. Att använda GSC med GMB är smart, för då kan du enkelt se om företagets GMB-profil leder till att flera besökare hittar webbsidan.

Kommentarer? Synpunkter?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.