Den nya optimala lösningen för kredit- och betalkort

Image result for kreditkortHar du ett bra kreditkort utan årsavgift och med en bra bonus på alla inköp? Har du ett bra kort för köp vid utlandsresor? Läs mer i detta inlägg om den nya optimala lösningen för kredit- och betalkort!

Jag har tidigare skrivit flera inlägg om olika lösningar för kreditkort. Tidigare har jag i huvudsak använt OKQ8, Santander, Coop Med Mera och Bank Norwegian. De senaste åren har vi sett en allt större minskning i bonusar som kreditkort ger ut. Varför jag ännu en gång sett mig om efter en ny lösning.

Den nya optimala lösningen för kredit- och betalkort
Utgångspunkten för min lösning är att ha ett kort för löpande inköp i Sverige. Grundkravet är att det ska vara utan årsavgift samt med en kompletterande reseförsäkring (har dock en utökad reseförsäkring i  hem- och villaförsäkringen som grund) och med en förmånligt bonus på alla inköp. Vidare vill jag ha ett kort som är förmånligt att använda vid resor utomlands (minimala valuta- och uttagsavgifter) samt om möjligt ett back-up kort vid behov. Ett plus är även om det är möjligt att själv välja pinkod till korten.

Efter efterforskningar har jag kommit fram till följande lösning som innehåller flera kompletterande kort eftersom det är svårt att hitta ett kort som har allt.

Köp i Sverige - Komplett Bank
Kreditkortet från Komplett Bank är relativt nytt på marknaden och kortet är i mitt tycke just nu det bästa bonuskortet utan årsavgift och har flera fördelar som passar alla som regelbundet handlar antingen i butik eller på nätet med sitt kreditkort.

Komplett Bank är en norsk bank som grundades 2014, deras erbjudande sträcker sig över konsumentkredit- och refinansieringstjänster utan säkerhet. Konsument Bank samarbetar med Komplett Group en av de stora inom näthandel, här ingår bland annat Komplett.se och Webhallen.

Komplett Bank Mastercard är ett kort som erbjuder 1-4 % bonus på allt du handlar (1% på alla fysiska köp, 2% på alla online-inköp och 4% på alla inköp hos Komplett). Bonuspoängen kan sedan användas till avdrag på nästa faktura eller till valfria varor hos Komplett.se, upp till hela 2 000 kr/år. Förutom en av marknadens bästa bonusprogram kommer kortet helt utan årsavgift samt med fria kontantuttag i Sverige (och utlandet men där tillkommer en valutaväxlingsavgift). Kreditgränsen är förmånlig, upp till 100 000 kr och 50 räntefria dagar. Kortet har också en kompletterande reseförsäkring. Du kan även välja pinkod själv.

Är du ute efter ett bra gratis bonuskort så är detta ett av de bästa alternativen. För mer information, se Komplett bank kreditkort.

Köp utomlands - Revolut
Revolut är ett Brittiskt företag som har öppnat upp för den svenska marknaden. De erbjuder flera fördelar vilket gör dem till ett lockande alternativ inte minst för att använda vid köp utomlands.

Kortet är ett pre-paid debetkort som du fyller på själv från ett befintligt kreditkort (en fördel i den mån att du kan ladda med ett annat kort som ger dig poäng) eller via banköverföring. Kortet kommer digitalt i appen Revolut, men du kan även beställa ett fysiskt Mastercard eller VISA kort (beroende på val av kort/abonnemang).

Den stora fördelen med detta kort är avsaknaden av avgifter för valutaväxling och uttag av kontanter (upp till en viss nivå beroende på val av kort). Med standardkortet får du ett UK konto och IBAN konto. Du kan spendera i 150 olika valutor till förmånlig inter bank kurs. Samt att du kan ta ut 2000 kr gratis per månad. Vill du ha reseförsäkring kan du lägga till det under resan för drygt 10 kr per dygn direkt i appen. Du kan även själv välja pinkod till kortet.

Är du ute efter ett bra gratis kort för utlandsresan så är detta ett av de bästa alternativen. För mer information, se Revolut Betalkort.

Back-up kort: P.F.C.
Om du mot förmodan skulle bli av med ditt kort är det bra att ha ett reservkort. P.F.C. (Personal Finance Co.) är ett svenskt alternativ till Revolut, backas av Nordea och ett utmärkt alternativ som ett ersättningskort. Kortet är också (likt Revolut) ett pre-paidkort (betalkort). En stor fördel med PFC är att du kan föra över pengar snabbt och enkelt till kortet med Swish samt har gratis bankomatuttag upp till 3000 kr per månad och till förmånliga växelkurser utan växlingspåslag vid utlandsbetalningar. Du kan även välja pinkod till kortet själv.

Är du ute efter ett bra gratis reservkort så är detta ett av de bästa alternativen. För mer information, se P.F.C. Betalkort.

Kommentarer? Synpunkter?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.