Så hittar du rätt kreditkort för dina behov

Har du koll på vilket kreditkort som är bäst utifrån dina behov och ekonomiska förutsättningar? Läs mer i denna artikel om tips du kan använda för att få tag i det bästa!

Att hitta ett kort som passar dina behov och ekonomiska förutsättningar är idag enklare än någonsin förr. Det finns flera bra kreditkort på marknaden med fördelaktiga bonusar och i följande guide får du tips om hur du kan få tag i det allra bästa.

Ett fördelaktigt bonussystem
Steg ett är att ta reda på vilket bonussystem som passar dig. Nästan alla kreditkort har någon typ av bonussystem och det kan vara utformat på olika sätt. Ska du ut och resa är det bäst att välja ett kort med olika reseförmåner. Bonussystemet kan bestå av en omfattande reseförsäkring, ett system som ger poänger vid bokning av resor eller hotell, fördelaktiga växlingsavgifter och inga uttagsavgifter.

Är du istället ute efter ett kreditkort för vardagen kan det passa bättre att välja ett kort som ger poäng på matinköp. En del kreditkort ger även rabatter eller poäng på köp av drivmedel. Handlar du< mycket på nätet kan det vara smart att välja ett kort som ger cash-back i olika nätbutiker. Då får du tillbaka en viss procent av alla köp och därmed kan du köpa flera olika varor till ett billigare pris. Att identifiera vad du vill använda ditt kreditkort till är viktigt, för då kan du dra nytta av bonussystemet på ett effektivt sätt. Ibland kan det vara smart att ha två eller flera separata kort som används till olika saker, som till exempel ett bensinkort och ett kort för resor.

Kreditgränser för små eller stora köp
Hur hög kreditgräns du behöver bestämmer också vilket kort som passar bäst. En del kreditkort har mycket höga kreditgränser, medan andra kort har lite lägre kreditgränser. Är det ditt första kreditkort kommer du förmodligen inte bli godkänd för den högsta kreditgränsen. Din ekonomi bestämmer också vilken kreditgräns som erbjuds eftersom det kreditkortsföretaget alltid gör en bedömning av din återbetalningsförmåga. Ska du använda kreditkortet för vardagens kostnader kan det vara en bra idé att skaffa ett kreditkort med en kreditgräns som matchar din månadslön. Ska du istället använda kreditkortet för att dela upp betalningar för ett större inköp behöver du högre kreditgräns än så.

Räntesatser och fria perioder
Vilken effektiv ränta som erbjuds är också en viktig detalj att ha i åtanke innan du ansöker om ett kreditkort. Räntesatserna kan skilja sig åt ganska mycket och det är viktigt att hålla koll på vad ett lån från kreditkortet faktiskt kostar. Planerar du att betala av kortet i fullo samma månad som det används spelar inte räntesatsen någon större roll. Ska du istället använda kortet för att dela upp större köp är det desto viktigare att välja ett kort med låg ränta. En del kreditkort har räntefria perioder som kan vara mycket fördelaktiga. Var bara noggrann med att se vilken ränta som gäller efter den fria perioden. En del kreditkort med räntefria perioder kompenserar genom att kräva högre räntor efter perioden är slut.

Gör alltid en jämförelse
När du har koll på ovanstående punkter är det ett måste att jämföra olika kreditkort med varandra. Kreditkort.guru är en sida som gör det enkelt att få en överblick av räntesatser, bonussystem, kreditgränser och avgifter. Att använda ett kreditkort kan vara mycket smart eftersom man får mer för pengarna tack vare olika bonussystem. Med ett kreditkort i plånboken har du dessutom en säkerhet eftersom du alltid har en ekonomisk förstärkning tillgänglig när det behövs. För att du ska kunna dra nytta av kreditkortet på rätt sätt gäller det att du hittar ett kort som passar dina personliga förutsättningar. Jämför därför flera olika kort med varandra för att hitta ett som passar in i din livssituation.

Kommentarer? Synpunkter?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.