Ett smartare sätt att låna pengar

Image result for lånasmart.com
Behöver du låna pengar? Det finns smarta sätt att jämföra lån på så att det blir billigare att låna. I detta inlägg går vi igenom hur du kan välja och vraka bland olika lån så att du får en ränta som är så låg som möjligt. Ett sätt att låna pengar smartare helt enkelt!

Om du har behov av att låna pengar kan det svårt att enkelt jämföra alla enskilda låneerbjudanden på marknaden.

Tänk dig detta scenario: Du behöver låna pengar och sätter dig vid datorn eller öppnar browsern i mobilen. Du knappar in något i stil med privatlån eller snabblån. Först visas 3 – 5 annonser för olika lån. Sedan dyker något av privatlånen eller snabblånen upp.

Du klickar på något av de första resultaten och läser lite om villkoren. Sedan klickar du dig vidare till nästa lån. Det är stor skillnad. Räntan är olika, avgifterna skiljer sig. Dessutom använder vissa lån UC, andra inte.

Till råga på allt är det sällan du vet exakt vilken ränta du får. Först efter att ha ansökt får du ett erbjudande. Det kan vara allt ifrån 3 % till 39 % ränta.

Vad göra?

Så hittar du billiga lån
Ett sätt är att öppna tio lånesajter som känns OK. Fylla i uppgifterna och skicka in ansökan. Eftersom ansökan inte är bindande kan du ansöka på flera sajter samtidigt och sedan välja.

Den stora nackdelen med denna metod är att det görs en UC vid varje ansökan. Många UC innebär sämre kreditbetyg. Illa. Vissa lån använder inte UC, men generellt sett är det främst snabblån som använder andra kreditupplysningsbolag.

Den smarta lösningen är istället att använda en jämförelsetjänst som t.ex. www.lånasmart.com innan du bestämmer dig för ett lån. Då kan du med ett par klick sortera bort alla lån som inte alls är intressanta. Du spar tid, minskar antalet kreditupplysningar och får lägre ränta på lånet.

Så här hjälper en jämförelsetjänst dig att välja rätt lån:

1. Jämför olika typer av lån
Det finns ett stort antal olika lån att välja mellan. Den klassiska typen av lån är privatlån eller blancolån. När SMS-lånen kom på 2000-talet bröts i princip storbankernas monopol. Sedan har det dykt upp nya typer av lån. Det finns många former av snabblån. Kontokrediter online är något som blivit allt mer populärt. Samlingslån är en annan typ av lån. Slutligen finns diverse låneförmedlare. En sajt som jämför lån reder ut begreppen så att du hittar rätt typ av lån.

2. Anpassade resultat för dig
Det är stor skillnad på att leta efter ett lån för att betala ett lite större tandläkarbesök och att låna för att köpa en bil. Varje situation är unik. Med en jämförelsesajt kan du filtrera fram lån efter olika belopp, typ och andra villkor. Om du bara ska ta ett litet snabblån kanske ett lån utan UC är bäst val så att din kreditvärdighet inte påverkas.

3. Sortera på ränta och avgifter
En bra jämförelsesajt för lån låter dig sortera alla resultat på ränta och avgifter. Då kan du snabbt se vad lånet kommer att kosta. Även om det i vissa fall handlar om exempelräntor kan det ändå ge viss vägledning i vad du kan förvänta dig. Det är t.ex. stor skillnad att ansöka på en sajt med maxränta 7,95% och en sajt med högsta ränta 39,5%.

4. Recensioner om lån
En stor fördel med jämförelsesajter är att den viktigaste informationen finns samlad på ett ställe. Ofta finns det recensioner om lån. Då kan du läsa om för- och nackdelar med varje långivare. Ibland finns även betyg från folk som redan är kund. Det kan vara både positiva och negativa betyg.

5. Ansök snabbt
När du filtrerat fram en handfull av alternativ kan du snabbt ansöka genom att klicka dig vidare till respektive långivare. Eftersom du redan gjort ett urval av de bästa lånen behöver du inte känna att ansökan är i onödan. Du vet redan ungefär vad du kan förvänta dig i form av ränta och villkor.

Kommentarer? Synpunkter?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.