Ekonomiappar

Image result for ekonomi apparBehöver du hjälpmedel för en bättre ekonomi. Använder du ekonomiappar? Läs mer i detta inlägg om flera tips på bra ekonomiappar som kan hjälpa dig att få bättre koll på din privatekonomi!

Sverige är det land som i skrivande stund har flest så kallade fintech-investeringar per capita. Detta märks inte minst på antalet ekonomiappar som svenska företag spottar ur sig. I detta inlägg kan du läsa om några ekonomiappar som är bra och kan användas som hjälpmedel för en bättre ekonomi.

Ekonomiappar
De flesta appar nedan finns både för android resp. iphone smartphones. Sök på nätet efter appnamnet så hittar du den.

Tink
För den redan motiverade och rationella spararen kan appen Tink vara bra. Till Tink kopplar du dina bankkonton och kort och får därmed dina transaktioner, såväl utgifter som inkomster, presenterade och analyserade i appen. Här får du en bra överblick av ditt pengaflöde. Genom Tink kan du också byta bank för bolån och få en bättre ränta. Du kan också starta sparkonto, betala dina räkningar och göra överföringar mellan konton genom appen. Den kategoriserar och organiserar utgifterna automatiskt så du enkelt ser vad du lägger dina pengar på just nu, och även över tid. Du kan också skapa budgetar och få hjälp av appen att hålla dem.

Dreams
Har du mindre drivkraft själv och inte är så intresserad av att göra budgetar så finns appen Dreams. Det är en sparapp som hjälper dig att hoppa över onödiga utgifter och gör det lättare att lägga pengarna på det som faktiskt betyder något – dina drömmar. Appen kopplas till ett sparkonto med ränta. Du kan även spara socialt, tillsammans med andra, och på så sätt bli peppad.

Sparakvittot
En annan app som kan stötta i sparandet är Sparakvittot, som gör att du ser hur mycket du handlar för och vad. Sparakvittot är appen som sparar de kvitton du vill ha digitalt på ett och samma ställe.

Mina utgifter
Med appen Mina utgifter kan du följa upp hur mycket du gör av med, på vad och hur mycket du har kvar.

Bankernas egna appar
Med bankernas egna appar kan du utföra de vanliga banktjänsterna.

Mina tjänster
Mina Tjänster är en app som håller koll på dina abonnemang - snabbt, enkelt och helt gratis. Samla alla abonnemang på ett ställe. Håll koll på utgifter och betaldagar. Säg upp oönskade abonnemang med ett klick. Spara pengar på att jämföra och hitta bättre elavtal och mobilabonnemang.

Zlantar
Appen har ett liknande upplägg som mina tjänster. Idén är enkel: att skapa ett slags one stop shop där användaren får överblick över alla sina bankkonton, kort, avtal och prenumerationer – och låta kunderna jämföra, byta och säga upp tjänster som lån och mobilabbonemang direkt i appen.

Lyxfällan 
En annan app i temat budget är Lyxfällan-appen inspirerad av TV-programmet med samma namn. Inte lika tekniskt avancerad och funktionell som Tink, men likväl rolig att använda. Här får du göra din budget som du sedan kan följa upp och jämföra resultatet mot. Precis som i TV-programmet använder du sedlar på en tavla. Appen kan kopplas till en annan app, sparakvittot, där du kan läsa in dina kvitton på inköp, för lite halvt automatiserad jämförelse mot din budget. Denna app kan räcka väl och samtidigt vara lite underhållande för att få ordning på sin ekonomi, men vill du vara mer ambitiös rekommenderas appen Tink.

Kreddy  
Med Kreddy kan du gratis se en enkel variant av en kreditupplysning på dig själv, du ser ditt kreditbetyg och kan jämföra det med resten av Sverige. Du ser vilka lån och krediter du har i dagsläget och får även tips på hur din privatekonomi kan bli bättre än vad den är idag.

Min upplysning 
Liksom i Kreddy kan du med denna app få en vy över din ekonomiska situation genom en enkel variant på en kreditupplysning, som också är gratis. Du ser hur din inkomst förändrats över åren och annan information om dig själv, som t.ex. om du har någon betalningsanmärkning. Appen samlar också elektroniska kopior på de upplysningar som gjorts på dig av andra företag. De har även en tjänst som du kan betala för där du kan få notiser om det inträffar något som kan vara tecken på bedrägeriförsök i form av ID-kapning. Med denna tjänst får du t.ex. information om någon har gjort en adressändring eller skapat ett mobilanonneman i ditt namn.

Byt fonder
Med appen Byt Fonder från Pensionsmyndigheten kan du se dina fonders värdeförändring i din Premiepension, som ingår i den allmänna pensionen. Du kan också söka efter fonder och byta dina fonder. När man väljer fonder kan det vara bra att titta på vilken rating fonderna har. Det är också bra att titta på hur stor avgift fondförvaltaren tar för fonden. Hög rating och låg avgift är ett bra tecken. Att byta fonderna i premiepensionen är något man lätt glömmer, men med denna app blir du ofta påmind om dem. Även om du inte vill byta dina fonder, kan det vara trevligt att enkelt se hur de utvecklas.

Pensionsprognos
Med appen Pensionsprognos kan du göra en personlig prognos för din totala pension när och var du vill. Du guidas genom din framtida pension och ser hur mycket du kan få i månaden. Du kan se hur pensionens storlek påverkas när du börjar ta ut den. Du kan gå i pension när du är 61 år, men du får också mer pension för varje år du väntar med att gå i pension.

Min Pension
Appen minpension.se hjälper dig att enkelt och utan kostnad få kontroll på din intjänade pension. Här kan du också göra din egen pensionsprognos.

Kommentarer? Synpunkter? ICO betygi99pro

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.