Classier Corn - FAQ

Läs mer om Classier Corn - Ekonomi & guldkorn som berikar dig!Vill du veta mer om bloggen Classier Corn? Vad betyder t.ex. Classier Corn? I detta inlägg kan du läsa svar på några vanliga frågor som jag fått via mail från läsare under de senaste åren!

Jag får då och då en del frågor via email och därför har jag bestämt mig för att utveckla och publicera ett inlägg med vanliga frågor eller FAQ (Frequently Asked Questions) som jag kan hänvisa till. Jag kommer framöver att försöka uppdatera detta inlägg i takt med att nya frågor kommer in.


Välkommen till Classier Corn - en blogg om ekonomi och guldkorn som berikar dig!

FAQ om bloggen Classier Corn

Varför ska jag läsa bloggen?
Denna personliga blogg är fylld med intressanta iakttagelser, inspiration och framför allt många undervärderade, under- analyserade och i vissa fall impopulära frågor som jag vill lyfta fram till din kännedom. Mitt mål är att skapa mervärde genom ett viktlöst, gränslöst och långsiktigt hållbart innehåll som kan berika din tillvaro i såväl  ditt personliga som professionella liv. Min filosofi är att sunt förnuft lönar sig i längden.

Vad får jag ut av att läsa inläggen?
Om du är en ekonomientusiast och livsnjutare - då är detta en blogg för dig. Jag skriver om iakttagelser, reflektioner, tips, guider, tjänster, produkter, länkar och annat jag tycker är intressant. Bloggen berör i huvudsak privatekonomiska områden, men även andra "guldkorn" av livets goda.

När och varför startade du bloggen?
Inspirerad av andra bloggare och med en övertygelse om att jag har något intressant att tillföra, startade jag webbsidan under november 2010. Bloggen är helt oberoende och har ingen koppling till enskilt företag eller organisation.

Vad betyder Classier Corn?
Det är egentligen en fyndig lek med bokstäver. Classier Corn är ett anagram (ett ord eller en fras som man har fått fram genom att kasta om bokstäverna i ett annat ord) på mitt eget namn. Jag tycker samtidigt att det är en fyndig beskrivning av min ambition att skriva läsvärda och berikande inlägg dvs. inlägg som innehåller "Korn av hög klass".

Vem är du som står bakom bloggen?
Jag som har startat bloggen och skriver har ett stort och långvarigt intresse, både privat och yrkesmässigt, av samhällsfrågor i allmänhet och ekonomiområdet i synnerhet. Universitetsutbildning i ekonomi. Arbetar med makroekonomi inom offentlig förvaltning. Privat investerare i aktier, fonder och andra finansiella instrument. Har även drivit några aktiesparklubbar. Är också intresserad av guldkorn som förgyller livet inom andra områden.

Varför bloggar du anonymt?
Orsaken till att jag valt att blogga anonymt är att jag under inga omständigheter vill riskera att det uppfattas som att det jag skriver om har något att göra med min yrkesroll (eftersom jag till vardags arbetar med ekonomifrågor inom en offentlig organisation). Nu skriver jag visserligen sällan om offentlig ekonomi utan om privatekonomi (som är ett stort fritidsintresse hos mig), men jag tror ändå att det i värsta fall skulle kunna missuppfattas.

Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Jag har som ambition att publicera i genomsnitt 3 inlägg per vecka. Jag delar in inläggen i två huvudkategorier. Dels inlägg som handlar om ekonomi (olika underkategorier) samt övriga guldkorn (olika underkategorier). Jag försöker att ha en god framförhållning genom att samtidigt och under en längre tidsperiod arbeta med flera olika utkast till inlägg som senare schemaläggs för publicering. Ofta hittar jag uppslag och idéer till inlägg inom mina olika intresseområden när jag "omvärldsbevakar" vad som händer på nätet. Detta blir input till inlägg som jag sedan bearbetar och förädlar under en tid.

Hur kan jag följa bloggens inlägg på ett enkelt sätt?
Vill du hålla dig uppdaterad? Då kan du enkelt och gratis följa inlägg i denna blogg genom att använda följande möjligheter: Prenumerera på alla inlägg i denna blogg via RSS-feeds eller E-mail så missar du inte när jag uppdaterar med nya inlägg. Du kan även följa Classier Corn via sociala medier. Gilla Classier Corn´s Facebooksida! Följ Classier Corn på Twitter eller Google+.

Kan jag lämna en länk till min egen blogg om jag skriver en kommentar?
Ja. Kommentarer godkänns automatiskt på www.classiercorn.com. Därför är respektive kommentarsförfattare ansvarig för innehållet i en kommentar. Det är tillåtet att kommentera anonymt eller med alias. Observera dock följande förhållningsregler. God ton skall hållas i kommentarsfältet. Konstruktiva kommentarer av alla slag är välkomna. Negativitet är det inte. Om du ska kritisera andras uttalanden, bifoga då kompletterande information som motiverar din argumentation, annars kan dina uttalande eller din kommentar komma att tas bort i efterhand. Kommentarer som inte bidrar till utveckling av diskussionen och skapar mervärde för andra läsare riskerar också att raderas i efterhand.

Kan jag skriva gästinlägg på Classier Corn?
Ja. Denna blogg är öppen för att publicera gästblogginlägg under följande förutsättningar: Inlägget måste handla om ett ämnesområde som denna blogg vanligtvis berör. Inlägget bör bestå av åtminstone ca 400 ord. Inlägget måste vara ett orginalinlägg och får ej publiceras någon annanstans (varken före eller efter). Gästförfattaren får inkludera en länk i slutet på inlägget. 

Kan jag återge något material från Classier Corn på min egen blogg?
Allt material är skyddat enligt lag om upphovrätt. Copyright©Classier Corn. Vill du återpublicera material från bloggen går det bra under förutsättning att du refererar till källan, men kontakta mig först.

Kan jag annonsera på Classier Corn?
Det går alldeles utmärkt. Har du en produkt eller tjänst som underlättar livet för ekonomientusiaster och livsnjutare? Då är min blogg den rätta plattformen att annonsera på! Jag gör ett begränsat antal annonsmöjligheter tillgängliga för individer och företag som jag tror är passande för mina unika besökare. Classier Corn kan erbjuda dig som annonsör följande: Målinriktad trafik fokuserad på ekonomi och guldkorn som berikar, en sökmotoroptimerad webbsida som skapar organisk trafik samt många besökare genom tusentals inkommande länkar.

Hur mycket besökare har Classier Corn?
Bloggen har: 12 000 besökare som besöker webbsidan under en månad, 500 följare som följer bloggen via Twitter samt 200 prenumeranter som fortlöpande läser nya blogginlägg via RSS/Email. Demografisk exponering: 86 % av besökarna kommer från Sverige, 5 % från övriga Norden, 4 % från övriga Europa, 4 % från USA och 1 % från övriga världen.

Kan du berätta något om bloggens typografi?
Min blogg är byggt baserat på Bloggers plattform. Jag har använt mallen Blogger Simple som bas och sedan själv modifierat och vidareutvecklat den utefter mina egna behov. När det gäller design använder jag mig av typsnittet Verdana för text och rubriker. Jag har skaffat mig egen domän via Blogger.

Vad innebär dina olika projekt?
Jag skrev tidigare några blogginlägg om ämnesområden som jag är särskilt intresserad av. Detta resulterade i förlängningen till att jag skrev några E-böcker och skapade några informationssajter. Läs mer på sidan Projekt.

Hur kommer jag enklast i kontakt med dig?
Du kan enkelt kontakta mig genom att använda kontaktformuläret på sidan Kontakt.

Vilket ansvar tar du för det som publiceras på bloggen?
Analyser och annat material på Classier Corn tillhandahålls endast som allmän information i underhållande och inspirerande syfte. De ska under inga förhållanden användas eller betraktas som någon absolut uppmaning, rekommendation eller något kvalificerat råd. Innehållet på denna blogg är baserat på källor som betraktas som tillförlitliga, men det kan ej garanteras att alla uppgifter är fullständiga. Var och en ansvarar för sina egna beslut och författaren tar inte ansvar till någon del för de investeringsbeslut som fattas utifrån texter på denna webbplats.

Vilken information samlar du in om mig som besökare?
Information om besökare samlas in via cookies, web beacons och loggfiler. Detta sker med två syften. Dels för att kunna följa upp och analysera besöksstatistik, genom Google Analytics, och därigenom optimera upplevelsen. Dels för att möjliggöra visning av reklam, genom Google Adsense, relaterad till berörda ämnesområden och därigenom optimera reklaminslagen. Du kan i din webbläsare göra olika typer av inställningar som gör att du inte tar emot eller tar bort cookies. Läs hjälptexten till din webbläsare för information om hur du gör detta. Detta kan dock förändra hur bloggen fungerar.

Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Inom ramen för mitt yrkesliv har jag ett stort intresse för samhällsekonomi, men inom ramen för denna blogg är huvudfokus på privatekonomi. Jag tycker det är intressant att skriva om sparande, placeringar, lån, kostnadsminimering, banktjänster etc. Jag har även med stort intresse skrivit många inlägg om andra ekonomibloggar (som jag tycker är intressanta att följa).

Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Om du inte har ärvt mycket pengar, vunnit på spel eller har ett välbetalt jobb gäller en sedan länge vedertagen grundregel: Minimera dina utgifter och maximera dina inkomster - därefter spara (gärna i aktier och fonder) så mycket som möjligt över en längre tid. Det finns ingen genväg, utan det handlar om ett tålmodigt sparande och kloka placeringar under en mycket lång tidsperiod. Se även inlägget: 10 sätt att bli rik!

Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Skriv om det du tycker är roligt och intressant och som du brinner för. Var noggrann när du skriver. Försök hitta en bra struktur och design på din blogg. Lär av andra. Du bör också tycka om att skriva. Var uthållig och ge inte upp.

Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg? 

Vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Så länge jag tycker det är roligt och utvecklande att blogga kommer jag att försöka utveckla bloggen och dess innehåll.

Kommentarer? Synpunkter?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.