5 bästa platserna i världen att leva och njuta av livet

Är du en livsnjutare? Var lever man bäst? Var njuter man mest? Känner du till de 5 bästa platserna att leva på och njuta livet i (bortsett från Sverige naturligtvis)? Läs mer i detta gästinlägg?

Vad gör att en plats upplevs som den bästa platsen att leva i och njuta av livet på? Överkomliga priser, skatter, ekonomi, sysselsättningsmöjligheter, kriminalitet, klimat och kultur är bara några av de många faktorer som påverkar levnadsförhållanden på en plats. Här är några platser i världen som har lyckats få höga poäng i mätningar av olika kritiska aspekter av bästa platserna att bo på och njuta av livet.

1. Norge
På senare tid Norge som ett av de mest korruptionsfriaste länderna. Detta innebär att regeringen gör ett bra arbete med att genomföra program som skapar en livskvalitet för alla sina medborgare. Dess brottsligheten är en av de lägsta, och finanserna är på sin högsta kurs. Norge är också en bra plats för att investera i. Om du söker efter en bra plats att leva på och samtidigt vill investera i, då öppnar Norge sin dörr och välkomnar människor som du med öppna armar. Pensionärer med ett Gold IRA-konto hittar i Norge en bra plats att leva och njuta av livet på äldre dagar.

2. Japan
Japan har en av de mest framgångsrika hälsovårdsprogrammen i världen, vilket gör denna plats till ett utmärkt val för pensionärer att spendera sina återstående år på ett bra sätt. Den japanska kulturen är också känt för att respektera äldre människor mer än på de flesta andra ställen. Eftersom de respekterar de äldre värdesätter de också deras bidrag till landets ekonomi. Det finns till och med en byrå som tar hand om gamla människor som fortfarande vill vara produktiv, genom att erbjuda jobb som använder deras talanger och färdigheter. Japan i alla termer ett mycket äldrevänligt land.

3. Schweiz
Liksom Norge, har Schweiz en hög livskvalitet för medborgarna. Om du har arbetat hårt och du vill leva och njuta av det goda livet för resten av ditt liv, är Schweiz en perfekt plats att bo på. De schweiziska Alperna erbjuder exklusiva fritidsaktiviteter som golf, skidåkning, segelflygning och snowboard samtidigt som de har alla bekvämligheter för livsnjutare som dig. Om du har pengar att spendera från dina guldinvesteringar med www.goldiranavigator.com, finns där alla möjligheter att ha råd med det goda livet som Schweiz erbjuder.

4. Australien
Den avslappnade atmosfären och klimatet är Australiens starkaste kort som en av de bästa platserna att bo på, särskilt för pensionärer. När man blir äldre ökar lusten för äventyrsresor och Australiens vilda natur erbjuder mer fantastiska naturupplevelse än på de flesta andra ställen i världen. Australiens stränder och natur utgör en bra plats för att leva ut din dröm om naturmiljöer där du slipper den moderna livsstilens buller.

5. Frankrike
Frankrikes goda välfärdssystem är betygsatt högt av WHO avseende övergripande kvalitet och prisvärdhet. Detta gör det till en bra plats för pensionärer som vill tillbringa sina sista år hälsosamt. Frankrikes finaste universitet erbjuder konstnärliga och kreativa kurser som måleri, skulptur, musik för pensionärer som vill utöva kreativa fritidssysselsättningar vid ålderdomen.

Den plats som vi lever i har stor inverkan på våra liv och om du närmar dig din pension är det bäst att bo på en plats där du kan njuta av livet. En plats där du kan göra saker som du har länge drömt om. Då kan du kasta bort massor av bekymmer om livet och leva!

Kommentarer? Synpunkter? Vilken plats tycker du är bäst att leva på och njuta av livet i?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.