Halvera kostnaden för hemtelefoni och bredband!

Har du dyr hemtelefoni och långsam bredbandsuppkoppling via det gamla kopparnätet? Vet du att du nu kan förbättra din bredbandsuppkoppling och samtidigt minska kostnaden hemtelefoni och bredband om du går över till mobil hemtelefoni. Läs mer i detta inlägg!

Jag har länge irriterats över den i mitt tycke höga fasta månadskostnaden för att ha en hemtelefon via Telia. Många vill som jag ha kvar sin fasta telefoni men betalar höga månadskostnader för denna. Lägg därtill en långsam bredbandsuppkoppling via Telias gamla kopparnätet. För en tid sedan fick jag upp ögonen på en relativt ny intressant lösning som erbjuds på telefonimarknaden - Hemtelefoni och bredband via mobilnätet! Jag har nu skrotat min hemtelefoni och gått över till mobil hemtelefoni inklusive en snabbare bredbandsuppkoppling. Detta till en sammanlagd lägre kostnad!

Hemtelefoni och bredband via mobilnätet
I takt med att 4G-nätet byggs ut i Sverige blir bredbandsuppkoppling och nu även hemtelefoni via mobilnätet ett alternativ för allt fler konsumenter. Samtidigt har närmare hälften av de svenska hushållen dyr hemtelefoni och långsamma bredbandsuppkopplingar via det gamla kopparnätet (ADSL). Med Portabelt Bredband från Tele 2 eller Telenor kan du nu ersätta hemmets fasta uppkoppling med högre surfhastigheter och även inkludera hemtelefoni till ett fastpris. Det innebär att du kan få en helhetslösning för fast telefoni och bredband samtidigt som du kan spara hundralappar varje månad.

Fördelar med hemtelefoni via mobilnätet
Ring som vanligt men mycket billigare genom att det blir en lägre fast avgift för hemtelefoni! Mobilnätet är så bra utbyggt över Sverige nu att operatörerna kan leverera en fullgod, stabil och säker hemtelefonilösning via det. Du kan behålla ditt gamla nummer och du kan ta med allt till t.ex. stugan. Allt du behöver är mobiltäckning och eluttag.

Så fungerar det
Hemtelefoni via mobilnätet fungerar som din vanliga hemtelefon, med den enda skillnaden att samtalen går via mobilnätet istället. Du ringer precis som förut via ditt fasta nummer. Det enda som krävs är ett eluttag och en trådlös telefon med basenhet från operatören. Du kan även koppla upp flera telefoner mot basenheten.

Kombinerar du Hemtelefoni via mobilnätet med Bredband får du en bra bredbandsuppkoppling till en förhållandevis låg kostnad. Bredbands routern har stöd både för 3G och 4G, vilket gör att du kan surfa snabbt oavsett vilken typ av täckning du har, hemma eller i sommarstugan. Hela familjen kan surfa snabbt eftersom flera datorer, mobiler eller surfplattor kan surfa samtidigt.

För mer information om erbjudanden kolla in operatörerna Tele 2 och Telenor!

Att tänka på
En grundförutsättning för att denna lösning ska fungera bra är att du har en bra mobiltäckning via 3-G eller 4-G nätet. En del tjänster som inbrottslarm eller trygghetslarm fungerar inte med mobil hemtelefoni. Kolla med installatören av larmet innan du säger upp din fasta telefonlinje. Fax fungerar inte heller med mobil hemtelefoni.

Film - Hemtelefoni via mobilnätet
Se en film från Tele 2 om hur hemtelefoni via mobilnätet fungerar.Kommentarer? Synpunkter? Har du testat hemtelefoni och bredband via mobilnätet?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.