God Jul och en bloggpost för Sahel!

Bloggare
Så här i juletider vill jag förutom att tillönska alla läsare en riktigt god jul även tillägna en bloggpost för barn som har det sämre. Det finns tyvärr alltför många barn som riskerar att dö av undernäring. Läs mer i detta inlägg om hur vi tillsammans kan göra skillnad!

God Jul tillönskar jag dig som läser detta, hoppas du får en bra jul med massor av avkoppling, samvaro med nära och kära samt god julmat! De flesta har ont om tid – i alla fall säger dom det – men ge dig och de dina en stund för gemenskap och julpyssel, ta fram en god bok, motionera, en promenad är helt rätt och ha det bra.

Julens ursprungliga, religiösa budskap handlar i sitt ursprung om ett under på julnatten. Den handlar om ett barns födelse, om kärlek, om frid och hopp. I budskapet ligger en andlig dimension som så lätt dränks i allt det andra. Oavsett om man är jude, muslim, kristen eller inte troende så finns anledning att stanna upp och ägna de stora frågorna om mål och mening lite eftertanke.

Tyvärr är det inte alla som har möjlighet att fira en bra jul och äta massor av god julmat. Jag tänker på barn som har det svårt och framför allt alla de som lider av undernäring. Denna bloggpost har jag tillägnat Sahel.

En bloggpost för Sahel
Över en miljon barn i Sahelområdet i Västafrika saknar tillräckligt med mat och riskerar att dö inom några månader. UNICEF Sverige har startat en speciell insamling till Sahelområdet. Jag vill med denna bloggpost vara med och sprida kännedom om denna insamling.

1,5 miljoner barn riskerar att dö av undernäring i Västafrika
Som alltid i katastrofer är det barnen som drabbas värst. Läget är i akut i Sahelområdet - Tchad, Burkina Faso, Mauretanien, Mali, Niger, Nigera, Kamerun och Senegal.

BloggareUNICEF finns på plats och gör allt de kan för att förhinda en svälkatastrof. UNICEF behandlar barn mot undernäring, vaccinerar, ser till att det finns rent vatten, levererar förnödenheter och ser till att familjer får rent vatten, sjukvård och skola. Men UNICEF behöver din hjälp för att förhindra att fler barn dör. Ge en gåva nu på unicef.se/sahel

Har du en blogg? Hjälp till att sprida insamlingen genom att lägga upp den här informationen på din blogg också! Besök unicef.se/sprid-budskapet/blogga-for-sahel för att hämta material.

Tillsammans gör vi skillnad!


Över en miljon barn i Sahelområdet i Västafrika saknar tillräckligt med mat och riskerar att dö inom några månader. SMS:a SAHEL till 72 900 och skänk 100 kr till UNICEFs arbete i området. Det räcker till 30 påsar nötkräm mot undernäring eller 196 påsar vätskeersättning. Tre påsar nötkräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn. Klicka här för att göra en riktigt god gärning: unicef.se/sahel.
Sahel UNICEF
Foto: © UNICEF

Jag har skänkt 100 kr och uppmanar dig att göra detsamma! Antar du utmaningen? Din hjälp behövs nu! Jag önskar dig avslutningsvis en härlig jul med familj och vänner, och att du får tid att ladda om batterierna inför 2013!

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.