Bloggintervju 43 - Xtremtfokus!

XtremtfokusVilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarnaTopp 30 Ekonomibloggar och Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Här kommer den 43:e intervjun i serien, denna gång med bloggaren bakom ekonomibloggen  Xtremtfokus!


10 intervjufrågor
Här kommer svaren från ekonomibloggaren Xtremtfokus.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
Jag är en 30+ kille från Skåne som arbetar inom IT och har otroligt lätt för att nörda ner mig i olika ämnen. För en fyra år sedan fick jag upp ögonen för aktier och sedan dess har jag läst allt jag kan komma över om ekonomi.

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Jag läste bloggen Miljonar innan 30 och blev liksom många andra väldigt inspirerad vilket ledde till att jag skapade bloggen Från 0 till 100000 på ett år vilket hade som syfte att se om jag kunde spara ihop 100 000 kronor på en vanlig lön under ett år. Jag läste väldigt mycket böcker om ekonomi och personlig utveckling samtidigt som jag försökte spara och skära ner i mina kostnader. Efter 10 månader var målet uppnått och jag hade lyckats få till en löneökning på 30 % - så det var en väldigt viktig period för mig. Jag avslutade bloggen då målet var uppnått men fortsatte att studera börsen och ekonomi. Under tiden har mitt intresse för Teknisk analys växt mer och mer och nu har jag startat xtremtfokus vilket är ett liknande projekt som den tidigare bloggen.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
Bloggen startar egentligen först den 1 januari 2013 då jag ska swingtrade'a med 50 000:- under ett år. Fram tills dess skriver jag om allt jag lär mig under mina studier och min syn av marknaden. Helt självutlämnande oavsett om det går bra eller dåligt för min portfölj.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Syftet med bloggen är att folk ska få följa med en amatör under ett års swingtrading för att se om jag kan slå OMSX30. Varje affär kommer att redovisas i minsta detalj och samtidigt som jag lär mig hoppas jag att andra också kan ta lärdom eller framför allt ge synpunkter och kritik. Den största vinsten med att lägga tid på en blogg är att man får tillbaka så mycket kunskap från läsarna!

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Oftast har jag lärt mig något nytt jag vill dela med mig av men även kunna läsa igen vid ett senare tillfälle och då är det bara till att sätta sig ner och börja skriva.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Jag tycker om alla områden från high frequency trading till fundamenta och mikro/makro ekonomi. Det som framförallt intresserar mig är att hela vår värld och välfärd styrs av hur marknaden mår och jag kan sitta och stirra på S&P500 i timmar när jag kommer hem från jobb för att se ett ras och höra hur reportrarna på Bloomberg beklagar sig. Sen vänder man sig mot fönstret och ser folk rasta hunden helt ovetandes och bekymmersfria... Frågan är om man har ett ohälsosamt intresse?

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Man får nog försöka definiera vad rik är för mig först. Man blir inte miljardär på att spara en del av månadslönen i fonder utan får ta till belåning, högt risktagande och lukta sig till bra affärer. Men vill man ha mer sunda levnadsförhållande så ska man nog se till att bli skuldfri sen försöka minska sina utgifter och placera en del av sin lön i stabila aktier med hög direktavkastning. Då kan man i alla fall ta pension vi en rimlig ålder och avnjuta en sangria i sitt sommarhus i Spanien.

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Starta först bloggen och kör någon månad innan du promotar den för att se om du fortfarande har intresse och ämnen att skriva om. Det finns allt för många bloggar med ett tiotal inlägg som sedan läggs ner.

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
Jag läser en massa ekonomibloggar och jag rekommenderar 40procent20ar där man även hittar länkar till alla andra läsvärda bloggar. Men nu när jag har swingtrading i fokus följer jag dagligen Winningtrading Vinnarbyran där tradern Tobbe Rosén postar videoinlägg av sin marknadssyn.

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Det kommer bli en massa skrivande under hela 2013 då projektet drar igång på riktigt och om jag nu presterar bra så kommer man kanske kunna följa mig hela vägen till mitt sommarhus i Spanien på ålderns höst.

Ett stort tack till ekonomibloggaren Xtremtfokus för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om .

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.