Min dagliga läslista

Läser du mycket information på nätet? Har du några favoritsajter och/eller bloggar som du fortlöpande följer? I detta inlägg får du ta del några guldkorn i form av min dagliga läslista!

Jag läser mycket. Faktum är att jag lägger rätt mycket tid under en dag på att läsa. Läsningen omfattar: tidningar, nyhetssajter, bloggar, twitter, facebook och böcker! Allt som allt investerar jag uppskattningsvis uppemot två timmar varje dag på att läsa. Jag tror mycket på nyttan med att hålla sig ajour med vad som händer i omvärlden samt att berika sig med att inhämta ny kunskap, inspiration, uppslag och idéer. Du har kanske hört uttrycket:

"Ledare läser och läsare leder!"
Normalt sett brukar jag dela in detta i tre block. På morgonen (och på fika rasten på jobbet) läser jag morgon- och dagstidningar. Detta tar sammantaget uppskattningsvis 30 minuter. Efter jobbet och under kvällen läser jag webbinformation under max 1 timme. Senare på kvällen när jag har lagt mig läser jag böcker under ungefär 30 minuter.

Jag har ibland fått frågan vad min dagliga läslista (exklusive fysiska tidningar och böcker) består av. I detta inlägg fokuserar jag främst på webbaserade källor.

Webbsajter
För det första är det flera källor jag läser via min webbläsare. Detta är källor som jag inte gillar att läsa via ett RSS-flöde. Dessa är främst:
När jag lässer dessa sajter brukar jag använda mig av en finess i webbläsaren. Jag använder själv Google Chrome som webbläsare, men de flesta webbläsare brukar ha en motsvarande funktion. Jag har sparat dessa sajter som bokmärken i en mapp som jag skapat och kallar "dagligen". När jag är redo att plöja igenom min dagliga läsning högerklickar jag på mappen och väljer alternativet "öppna alla bokmärken". Varje URL öppnas då i separata flikar. Väldigt praktisk och enkel åtgärd som och snabbar upp öppnandet av sajterna och därmed underlättar läsningen!

Jag lägger aldrig mer än 30 minuter på att läsa denna lista. Jag brukar försöka tvinga mig själv att skumma igenom informationen och läsa fort. Ibland går det snabbare. Om en text är lång och verkar intressant brukar jag spara den i Evernote i en folder som jag skapat och kallar "Läsa senare"!

RSS-feeds
När jag är klar med ovanstående "weblista" går jag vidare till min lista över RSS-feeds. Jag använder för närvarande Google reader. Det finns många alternativ till "RSS-hanterare", men jag tycker att Googles lösning fungerar alldeles utmärkt. Även denna lista har en maxtid på ca 30 minuter. Det händer även här att jag sparar en intressant text för att läsa senare.

I dagsläget följer jag ett sextiotal feeds, men här är ett urval med några av de mer intressanta:

Ekonomisajter
Vänligen förlåt mig om jag har missat att nämna din blogg. Jag har avsiktligen exkluderat bloggar som inte publicerar inlägg på åtminstone veckobasis.

På kvällen innan jag ska sova försöker jag läsa böcker. Jag läser vanligtvis flera böcker "samtidigt". Det kan vara en deckare, en biografi, en ekonomibok eller en roman - eller alla fyra. Tips på bra böcker har jag dock skrivit om i andra inlägg, se t.ex. boktips.

Fråga: Vad innehåller din dagliga läslista?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.