Ett av världens mest omtalade rockband!

Rival SonsJag hade nyligen förmånen att få se ett av världens – just nu – mest omtalade rockband uppträda live i Sverige. Ett band som spås en lysande framtid och som av många anses bli det nästa stora rockbandet. Läs mer i detta inlägg!

Av en tillfällighet fick jag vetskap om detta band och hade nyligen möjlighet att få se dem på en av deras få Sverigespelningar. Jag blev inte besviken, tvärtom. Detta var det bästa jag hört på länge och det här bandet har numera en frontplats på min radar över nya spännande rockband att följa!

Omedelbara bluesriff, refränger som gör anspråk på världsherravälde och en sångare som obesvärat pressar upp sitt "woooman" tre oktaver. Nej vi snackar inte Led ZeppelinDet handlar om det talangfulla och hajpade amerikanska bandet Rival Sons som står redo att klättra mot himlen!

Deras sound
Rival Sons är bluesrock men inte den bluesrock som ibland lite fördomsfullt kanske associeras med stela och mästrande gitarrförsäljare som tycker det är ”groovy” med lite 16-bar jam. Nej, det är rå-rökig grymt svängig träskboogie med attityd i nygammal tappning som har mycket gemensamt med Led Zeppelins souliga gung, Son Houses delta-blues och The Black Crowes kaxiga driv och detta helt utan träig eftersmak. Själva är bandet tämligen enkla och klara i beskrivningen av sin musik; ”vi spelar bra Rock n´Roll!” .

Genombrottet med skivan  "Pressure & Time

Rival Sons - Pressure & Time
Pressure & Time” var ett av de mest omtalade rocksläppen under 2011 (och under de senaste åren). Plattan är brutalt bra och mottogs väldigt väl av såväl kritiker som publik och stakade ut vägen för bandets fortsatta succé. Med grymt svängiga låtar som Lucky Girl, Memphis Sun, Angel och On My Way kan man påstå att sagan fick ett fortsatt blad att vända. Kvartetten från Los Angeles hade tidigare släppt ett självfinansierat album samt en EP, och öppnat för såväl Alice Cooper som AC/DC. ”Pressure & Time” spelades in på mindre än tre veckor och bjöd på samma solida, opretentiösa tunggung som associeras med storheter som The Who, Led Zeppelin, Free och Grand Funk Railroad. Bandet har därav blivit hyllade och älskade i USA, stora delar av Europa och inte minst i Sverige.

Sedan detta debutalbum och videon till ”Pressure & Time” släpptes har hajpen ökat och fanskaran växt i raskt ökande takt, såväl inbitna hårdrocksfans, popvetarna och farmor Agda går lös på Rival Sons energifyllda och svängigt träffsäkra bluesrock.

Rival Sons är ditt nya äss i skjortärmen när ni diskuterar ny "damn good shit" med vännerna. De förväntas på många håll kunna bli riktigt stora, rent av gigantiskt stora! Jag kan inte annat än instämma i hyllningskörerna. Se och lyssna på den här musikvideon - så förstår du vad jag menar!

Smakprov: Rival Sons - Pressure And Time
En lysande musikvideo med gruppen Rival Sons där de framför den "sjukt bra" låten Pressure And TimeBandet slog igenom runt om i världen 2011 främst med titellåten ”Pressure & Time” från debutalbumet med samma namn. Musikvideon har nu över 1,1 miljon ”views” på youtube!Om Rival Sons
Rival Sons bildades sommaren 2008 i Los Angeles, och bandet består av Jay BuchananScott HolidayRobin Everhart och Mike Miley. I juni 2009 gav gruppen ut EP´n ”Before The Fire”, innan hyllade debutalbumet ”Pressure & Time” släpptes i juni i fjol. I september 2012 släpps deras nya album Head Down.

Rival Sons

Rival Sons har sedan det stora genombrottet öppnat för band som Judas PriestEvanescence och Black Stone CherryBandet har bland annat blivit nominerade till Classic Rock Awards (arrangeras av musiktidningen Classic Rock Magazine) i kategorierna: Best New Band (Bästa Nykomling) & Album of The Year (Årets Album). De blev dessutom nyligen nominerade i kategorin ”Up and Coming” till tyska Metal Hammer Awards, vilket är speciellt i sig då det inte direkt ligger nära till hands att kategorisera dem som ett Metal-band…

Rival Sons
Mer information om Rival Sons
Mer information om gruppen kan du hitta via nedanstående länkar:
Kommentarer? Håller du med?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.