Du är inbjuden att förändra ett liv!

Kiva microlån
Vill du göra skillnad? Skulle du vilja hjälpa en annan människa? Nu har du chansen. Läs mer om en inbjudan till dig att förändra ett liv med hjälp av Kiva microlån - utan att det kostar något!

Jag fick nyligen ett tips av en god vän med ett stort samhällsengagemang. Vännen tyckte att jag skulle kolla in sajten Kiva, www.kiva.org, en icke-vinstdrivande organisation där man med mycket små medel kan göra stor skillnad!

Jag gjorde det och blev imponerad. Där kan man läsa om hur man kan ge små lån från $25 som kan förändra liv för låginkomst-entreprenörer runt om i världen. Du kan själv välja låntagare t.ex. en bagare i Afganistan, en getherde i Uganda, en jordbrukare i Peru, en resturangägare i Kambodja eller en skräddare i Irak. I takt med att de betalar tillbaka lånet får du pengarna tillbaka. En till synes kraftfullt sätt att här och nu hjälpa någon att lyfta sig själva ur fattigdom!

Det hela resulterade i att jag nu har ställt upp och lånat ut 25 dollar (ca 168 kr i dagens kurs) till en Boliviansk kvinna som sysslar med möbeltillverkning. Döm om min förvåning när jag häromdagen fick ett mail från Kiva där de meddelade att jag som långivare nu även kan bjuda in andra människor att testa hela upplägget kostnadsfritt! Allt detta har således resulterat i detta blogginlägg där jag bjuder in dig att förändra ett liv - utan kostnad!

Först en genomgång vad detta handlar om.

Kiva microlån
Kiva - loans that change livesKiva microlån eller Kiva Microfunds är en organisation med säte i San Francisco som grundades i oktober 2005 av Matt och Jessica Flannery. Organisationen gör det möjligt för användare att via Internet låna ut pengar till entreprenörer i utvecklingsländer. Det är en så kallad 501(c)(3) "non-profit"-organisation som finansieras med donationer från sina användare och genom samarbete med företag och institutioner. Donationer till sådana organisationer berättigar till skattereduktion i USA. 2012 hade organisationen samarbete med mikrofinansieringsinstitut i 61 länder runtom i världen.

Bakgrund
Intresset för mikrolån väcktes hos Matt och Jessica Flannery när de hörde en föreläsning på Stanford Business School år 2003. Den hölls av Muhammad Yunus, grundare av Grameen Bank. Jessica Flannery arbetade på skolan och bjöd in Matt till föreläsningen. Informationen, som förmedlades av Yunus, var den första som Matt Flannery hörde om mikrolån men det fungerade som en "väckarklocka" för hans fru. Strax därefter började Jessica arbeta som konsult för Village Enterprise Fund, ett icke vinstinriktat företag som hjälper till att starta småföretag i östra Afrika. När Matt var och hälsade på Jessica i Afrika följde han med henne runt och träffade entreprenörer och intervjuade dem. Han drog slutsatsen att det vanligaste problemet för dem när de ville starta en rörelse var att få tag i startkapital. När paret återvänt till USA började de utveckla sin plan för mikrofinansiering som senare växte till organisationen "Kiva", som betyder enighetswahiliKiva leds och administreras av ett team med erfarenhet av mikrofinans och teknik.

Om microfinansiering
En kort introduktion till microfinansiering.


Så här fungerar det
Kiva möjliggör för mikrofinansorganisationer och företag från hela världen, "Field Partners", att publicera profiler av kvalificerade lokala entreprenörer på sin hemsida. Utlånare (Lenders) kan bläddra mellan och välja den entreprenör som de önskar stödja. Kiva samlar in utlånat kapital från de individuella utlånarna och för över det till den aktuella fältpartnern som sedan betalar ut pengarna till den entreprenör som valts av utlånaren. Efter hand som låntagaren amorterar av på lånet sätts motsvarande summa in på utlånarnas konton och sedan är det fritt att ta ut pengarna själv eller, om så önskas, lånar ut det till en annan entreprenör.

Utlånarnas pengar överförs till Kiva genom PayPal, som inte tar ut sina vanliga avgifter när de hanterar mikrolån. De organisationer som är fältpartners tar ofta ut en ränta av sina låntagare. Kiva anstränger sig för att hålla koll på vilken ränta som debiteras och arbetar inte med de som har för höga räntesatser. De som lånar ut pengar genom Kiva får ingen ränta eftersom Kiva inte är registrerat hos amerikanska myndigheter som mäklare.

Kiva

Berättelsen om ett Kiva lån
En introduktionsfilm i form av en kort berättelse om ett Kiva lån.


Varför Kiva?
Kiva långivare, som jag själv, bekämpar fattigdom dagligen genom att ge små lån till låntagare runt om i världen. Kiva tror på en rättvis tillgång till riskkapital för människor som vill förbättra sina liv och levnadsförhållanden.
Ofta är det så att en relativt liten summa pengar skillnaden mellan låntagarna och deras drömmar. Oavsett om det är en Kenyansk jordbrukare som behöver $500 för att fördubbla sin spannmålsproduktion eller en ung Boliviansk kvinna som saknar $1,500 för att starta en skola för vårdundervisning, så ger långivarna en hjälpande hand till dessa och massor av andra låntagare.

Kiva knyter samman mig och tusentals andra långivare med låntagare och partner-institutioner runt om i världen. Genom att arbeta tillsammans kan vi skapa möjligheter och lindra fattigdom på en daglig basis!

Om "gratis" erbjudandet
Vad är ett bättre sätt än att testa Kiva gratis? "Free trial loans" är tillgängliga till användare som ansluter sig till Kiva genom denna "promotion" i mån av tillgång.
Supplies of free trials are limited to one (1) per new user, and will be made available on a "first claimed" basis. 
Dessa "free trials" finansieras av sponsorer till Kiva och möjliggör för en ny långivare att göra ett $25 lån "free of charge".

Sammanfattning om hur det fungerar:
 1. Välj en låntagare.
 2. Ditt lån når låntagaren via "Fält partners", som distribuerar och administrerar varje lån.
 3. Följ ditt lån. Du får regelbundna uppdateringar om utvecklingen av ditt lån, inklusive återbetalningar i takt med att de blir tillgängliga.
 4. Gör om det hela. Kolla hur ditt "fria" lån blir återbetalt. Bli därefter inspirerad att låna ut igen. När du gör så blir återbetalningen nästa gång "din".
Här din länk till Free Trials Kiva Microfinance. Passa på så fort som möjligt!

Kiva - loans that change livesBroschyrer och informationsmaterial
Mer information kan du även hitta i följande pdf-filer från Kiva.
Kolla upp detta! Gå med och gör ett lån idag! Förändra ett liv! Det kostar inget!

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.