Bloggintervju 36 - Tjäna Pengar På Internet Tips!

Bloggintervju 36 - Tjäna Pengar På Internet Tips!
Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarna, Topp 30 Ekonomibloggar och Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Här kommer den 36:e intervjun i serien, denna gång med bloggaren bakom ekonomibloggen Tjäna Pengar På Internet Tips!


10 intervjufrågor

Här kommer svaren från ekonomibloggaren Tjäna Pengar På Internet Tips.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
Jag är en kille på 22 år som jobbar heltid med marknadsföring på nätet. Jag brinner för att tjäna pengar på internet och tycker det är sanslöst roligt! Bor tillsammans med min sambo i lägenhet och en unik egenskap som jag har är att jag aldrig har haft något "vanligt" jobb. Har aldrig sommarjobbat eller något liknande. Har alltid försökt att hitta andra mer "udda" sätt för att skaffa mig pengar och inkomster på.

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Jag började blogga för ungefär 2 år sedan. Då startade jag en blogg där jag tipsade om speltips på olika sporter. Främst fotboll då detta ligger mig varmt om hjärtat. Efter detta startade jag många små bloggar som aldrig blev något stort. Detta berodde främst på tidsbrist. Men eftersom jag egentligen var otroligt intresserad av att tjäna pengar på internet så startade jag en blogg om just detta i februari 2011. Det var precis efter att jag hade kommit hem ifrån min semester i Thailand. Jag tänkte mycket på det i solstolen och efter hemkomsten gjorde jag slag i saken.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
Min blogg handlar först och främst om hur man kan börja tjäna pengar. Både online och offline. Men jag skriver också mycket om hur man kan få trafik till sina sajter, mina egna webbprojekt, SEO, google adsense och mina inkomster från affiliatejätten clickbank.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
I början var mitt enda syfte att själv tjäna pengar. Jag skrev alltid ett nytt blogginlägg med tankarna på frågan "Hur mycket mer kommer jag att tjäna nu?". Detta var och är helt fel approach! Det tog ett litet tag för att förstå detta och idag bloggar jag främst av 2 anledningar. Dels för att det är oerhört roligt och dels för att jag vill hjälpa andra människor som kanske har det svårt med ekonomin. Jag vill visa dessa personer att man faktiskt kan tjäna bra med pengar på nätet idag bara man hittar rätt från början. Målet med bloggen är få den att växa så mycket som möjligt så jag kan hjälpa fler människor.

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Jag utgår inte ifrån någon speciell arbetsprocess. Jag har satt som mål att minst skriva 3-5 blogginlägg varje vecka av hög kvalité. Detta fungerar bättre för mig än att skriva 1-3 inlägg om dagen som många proffsbloggare gör. När jag skriver så är jag alltid otroligt fokuserad på det jag gör och en av de viktigaste sakerna är att inlägget inte får innehålla några stavfel. Därför läser jag det alltid det själv minst 1 gång innan jag publicerar.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Här hade säkert många sagt aktier och fonder men det är jag inte alls intresserad av. Eller, jag var en gång intresserad men efter att ha förlorat ungefär 30.000 kr på aktier så la jag det på hyllan. Det är helt enkelt inget för mig. Jag har mer utvecklat ett intresse för att tjäna pengar på säkra sätt men jag har även ett intresse för ämnet banklån.

Anledningen att jag vill hitta säkra sätt att tjäna pengar på beror mest på den svidande förlusten när jag höll på med aktier. Det är otroligt fascinerande att man kan bygga upp passiva inkomster så man inte behöver jobba i framtiden. Det sporrar mig oerhört mycket. Intresset för ämnet låna pengar vet jag inte riktigt var det kom ifrån. Kan vara att som liten har jag alltid drömt om att jobba på bank.

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Som jag ser det finns det bara 2 olika saker man kan göra för att bli rik. Det första är att ha tur. Exempel är att ta skraplotter, spela stryktipset, spela på casino etc... Man får helt enkelt förlita sig på att fru fortuna ler mot en och belönar en med miljonvinster. Inte så troligt men chansen finns ju.

Tips nummer 2, som jag verkligen rekommenderar istället för att förlita sig enbart på turen, är att själv ta kontrollen. Med det menar jag att man ska starta tidigt i livet och bygga upp en passiv inkomst som man sedan bygger på hela tiden. Du kommer inte att bli rik så snabbt men inom några år kan du tjäna kanske 20.000-30.000 kr i månaden ? Jag anser en person som tjänar så mycket pengar utan att behöva jobba så hårt vara "rik". Man behöver inte ha 1 miljon på kontot för att anses vara rik tycker jag.

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Gör inte samma misstag som jag gjorde. Ska du starta en ekonomiblogg så tänk inte först och främst på att du ska tjäna pengar på bloggen. Gör det för att du brinner för ämnet och för att du vill skapa en ny resurs på internet som kan hjälpa människor till ett bättre liv. Och framförallt, gör det för det är roligt ! Var inte alltför kaxig heller, ödmjukhet lönar sig som bloggare. Har du som mål att kunna tjäna en extrainkomst eller varför inte en heltidsinkomst på bloggen så kommer detta ske. Men det tar tid. Tålamod och disciplin är A och O för en bloggare.

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
Det bästa hjälpmedlet stavas Google. Jag använde själv nästan enbart sökmotorn Google för att hitta matnyttig information när jag var nybörjare. Var inte heller rädd för att söka efter information på webbplatser som är engelskspråkiga. Hanterar du inte det engelska språket så bra så finns där översättningsprogram som hjälper dig. Jag har själv hittat otroligt välskrivna artiklar och inlägg som har hjälpt mig utveckla min blogg. Allt finns på Google :)

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Jag vill fortsätta skapa intressanta blogginlägg som förhoppningsvis kommer att hjälpa människor till en bättre ekonomi. Jag har även som framtidsvision att synas på förstaplatsen på sökmotorn Google när någon söker på "tjäna pengar" eller "tjäna pengar på internet". På så sätt kan jag få mer trafik och hjälpa fler människor! Det gäller bara att jobba hårt och ha tålamod/disciplin så kommer säkerligen detta att ske i framtiden !

Ett stort tack till ekonomibloggaren Tjäna Pengar På Internet Tips för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om .

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.