Bloggintervju 35 - Mitt ekonomiska liv!

Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarna, Topp 30 Ekonomibloggar och Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Här kommer den 34:e intervjun i serien, denna gång med bloggaren bakom ekonomibloggen Mitt ekonomiska liv!!


10 intervjufrågor

Här kommer svaren från ekonomibloggaren Mitt ekonomiska liv.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
En ung kille som lever livet och har tagit ett par halvtuffa ekonomiska smällar längs vägen - men drömmer om en möjlighet att trappa ner på arbetstiden redan efter 40, även om vägen dit är tuffare än tuff.

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Under 2007 började jag att blogga och det var för att få en dagbok och ett hjälpmedel över min ekonomi. Ett sätt att bolla med mig själv och motivera mig lite extra.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
En blogg där man kort och gott följer mina tankar om ekonomi samt inblick i min privatekonomi och vissa delar av mitt privatliv. Dock ur ett anonymt perspektiv.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Det är främst för att själv få lätta på hjärtat och få en dagbok över min ekonomi.

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
På sistone får jag nog erkänna att mycket har gått på att jag måste skriva och då är den kreativa processen inte alls vad den borde. Nu har jag dock fått ett uppsving och skriver med glädje och låter texten flöda som ur en ventil jag öppnat. Jag har ett behov av att få släppa ut all ekonomi och när jag är på rätt humör så rinner det ur mig.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Jag tycker främst saker som involverar den allmänna ekonomin i Sverige är intressant, såsom reporäntan, arbetslösheten och privat sparande. Nu har jag fått ett nytt område och det berör eget företagande då jag själv är i uppstarten.

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Det klassiska "Det är inte de stora inkomsterna utan de små utgifterna som man blir rik på"

Kort och gott gäller det att minimera utgifterna och spara så mycket som möjligt direkt vid löning. Ja brukar försöka sätta undan 25 % av nettolönen direkt.

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Gör det för att det är kul och skriv på ett sätt som taggar dig till att utveckla din ekonomi.

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
Inget jag kommer på just nu.

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Jag kommer att styra om min blogg mer mot mitt företagande.

Ett stort tack till ekonomibloggaren Mitt ekonomiska liv för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om .

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.