Bloggintervju 32 - Ekonomikoll!

Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarna, Topp 30 Ekonomibloggar och Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Här kommer den 32:a intervjun i serien, denna gång med bloggaren bakom ekonomibloggen Ekonomikoll!


10 intervjufrågor

Här kommer svaren från ekonomibloggaren Ekonomikoll.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
Småbarnsförälder i den lilla staden i Skåne. Akademiker. Avskyr lån och krediter.

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Jag började läsa en del av de ekonomibloggar som fanns då och fastnade framförallt för Per Penning som skrev om privatekonomi fast med ett annat synsätt. Han delade med sig av sina funderingar och jag kände att det skulle jag också vilja göra. Det blev även en trigger för mig att ta tag i vår egen privatekonomi på ett nytt sätt.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
Bloggen är en sätt för mig att pysa ut de ekonomiska tankar jag har om min egen ekonomi men även kommentera andra artiklar och inslag som rör ekonomi. Mitt begrepp om privatekonomi är brett och har gällt allt från amorteringar på bolån, elräkningen och sparplaner.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Det låter stort med syfte och mål och jag kan inte påstå att jag hade ett sådant när jag startade bloggen för snart tre år sedan. Efterhand så har det blivit ett sätt för mig att strukturera och ta tag i vår egen ekonomi. Den har till exempel fått mig att ta tag i mitt pensionssparande som jag av någon anledning tycker är grymt tråkigt.

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Mycket olika. Ibland hör jag en nyhet på radion eller läser om något på nätet som jag vill kommentera. Då går ofta själva bloggskrivandet väldigt fort. Ibland får jag en ide som jag vill utveckla och då tar det givetvis lite längre tid. Ett blogginlägg kan också må bra av att ligga till sig lite så man hinner få lite perspektiv på det man har skrivit innan man trycker på publiceraknappen.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Privatekonomi. Just därför att det är det som märks i plånboken när månaden är slut och räkningarna är betalda. På senare tid har jag även fått upp ögonen för energi och energibesparingar. Det kan nog bli mer av detta framöver på Ekonomikoll.

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Det är ju som bekant mycket lättare att dra ner på sina utgifter än att öka sina inkomster. Hur tråkigt det än kan låta. Spara långsiktigt och med små summor varje månad. Placera gärna en del av sparkapitalet på börsen men ta inga onödiga risker. Tro inte på ”snabba klipp”. Sedan så tror jag inte på att man blir ”rik” av att ha mycket pengar, även om detta kan hjälpa till.

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Känn efter så att det är detta du vill göra annars är det lätt att tröttna. Publicera inlägg i jämna intervaller för att hålla kvar läsarna (inte som Ekonomikoll med andra ord!). Bestäm också vad du vill dela med dig av på nätet. En del information vill man kanske inte dela med sina grannar eller släktingar.

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
Kan rekommendera Blogger som jag själv använder. Enkelt och gratis!

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Kommer att fortsätta på samma sätt som jag gör nu. Skriva om det jag tycker är intressant och dela med mig av mina funderingar. Förhoppningsvis är det någon som tycker det är intressant även i framtiden.

Ett stort tack till ekonomibloggaren Ekonomikoll för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om .

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.