Bloggintervju 15 - Take a chance on me!

Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarnaTopp 30 Ekonomibloggar och Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Här kommer den 15:e intervjun i serien, denna gång med bloggaren bakom ekonomibloggen Take a chance on me!


10 intervjufrågor

Här kommer svaren från ekonomibloggaren Take a chance on me.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
Förra året flyttade jag hem från Australien där jag har spenderat 3 år med min familj. Jag är gift och har två barn i skolåldern. Jag är född på Ekerö utanför Stockholm och bor nu i Bromma. Jag har en master i internationell marknadsföring från Stockholms universitet, har jobbat på Telia och Ericsson med försäljning och marknadskommunikation och har pluggat och jobbat i USA, Spanien och Australien. I Australien läste jag en Bachelor i psykologi som jag avslutade i juni förra året. Jag gillar att träna, numera mest powerwalks och styrketräning efter en ryggoperation i Australien. Jag är en livsnjutare, ambitiös men älskar samtidigt att ta det lugnt och hänga med mina kompisar och familj. Jag gillar pengar, kräftor och choklad. Just nu söker jag jobb!

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Jag bloggade när jag bodde i Australien om vårt liv där men slutade med det när vi flyttade hem. I höstas kontaktade jag Nordnet om min idé om att utmana experter och i den idén låg också att blogga om utmaningen. Jag började blogga 12 maj i år.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
Min blogg handlar om utmaningen av experter, mitt vardagsliv och om finansiell psykologi. Det har hänt en hel del på marknaden sedan jag satte igång och just psykologins påverkan på börsen diskuteras mycket. Lite tråkigt att min utmaning startade just när marknaden vek sig men vi får hoppas på bättre tider framöver.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Syftet med bloggen är att på ett bra sett kommunicera ut hur det går i utmaningen och att förhoppningsvis inspirera andra till att se till sin ekonomi. Det har ju som alla vet rasat en del på stockholmsbörsen senaste tiden så risken finns att jag har skrämt bort några istället ;-) Dock är jag tydlig med att jag gör detta långsiktigt även om utmaningen är ett år. Vill också förtydliga att jag är amatör och därför ska man inte se det jag gör som rekommendationer. Min förhoppning är att få många läsare och därigenom kunna attrahera annonsörer.

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Efter det att jag lämnar barn på morgonen går jag alltid en powerwalk. Under dessa promenader brukar det alltid dyka upp tankar som jag sen går hem och skriver ned. Vad som skrivs i media skapar också idéer som senare blir blogginlägg.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Aktier och hur aktiemarknaden påverkas av psykologi är absolut mitt favoritområde. Finansiell psykologi visar på att människor ofta är irrationella i ekonomiska valsituationer av olika anledningar. Den perfekta och fullt informerade människan som alltid gör rationella val finns inte. Flockbeteenden, förlustaversion, begränsad rationalitet, prospektteori, förankring, behov av mönster, överskattning av förmåga och ”touchy-feely” syndrome är bara några exempel på olika förklaringar på hur vi människor beter oss när vi ska göra ekonomiska val.

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Oj, vad svårt. Men att ha koll på sin ekonomi, se över den då och då, och att ha en tydlig strategi för ens sparande tror jag är viktigt. Utbildning är också viktigt och att ha en stark drivkraft och ambition. Sen måste man komma ihåg att rik inte alltid betyder lycklig!

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Försök hitta en nisch, något som du brinner lite extra för och kan mycket om.

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
• En bra sida om finansiell psykologi: Behavioural Finance
• Bra sida för ekonominyheter: Placera.nu
• Bra blogg om företagsvärderingar: 40procent 20år
• Bra blogg om marknaden och teknisk analys: Daytrading-Winningtrading
• Gillar även aktiespararnas tidning. Aktiespararna

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Jag hoppas kunna fortsätta blogga om aktier och finansiell psykologi även när utmaningen är över. Fram till och med 12 maj nästa år kommer bloggen fortsätta ungefär som den är idag med fokus på utmaningen och finansiell psykologi. Kommer självklart anpassa den efter vad jag tror läsarna tycker är mest intressant.

Ett stort tack till ekonomibloggaren Take a chance on me för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om .

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.