Bloggintervju 7 - Aktietips!

Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarnaTopp 30 Ekonomibloggar och Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Här kommer den 7:e intervjun i serien, denna gång med bloggaren bakom ekonomibloggen Aktietips!


10 intervjufrågor

Här kommer svaren från ekonomibloggaren Aktietips.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
En aktieintresserad "Telekom-nörd". Jag har hållit på med aktier sedan Aktiedirekt lanserades i slutet av 97 tror jag det var. Bor med familj i Karlskrona. Reser mycket i mitt jobb, och trivs allmänt med livet.

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Började blogga under 2009. Jag har hållit på med många Internet-projekt genom åren, men nu tänkte jag det var idé att kombinera aktieintresset med Internet-intresset.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
Lite ostrukturerad, blandning av aktietips. info om företag, portföljuppdateringar och lite allmänna tankar från mig.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Syftet är att få en stabil och jämn intäkt via bloggen (och andra sidor jag driver). Men primärt är det kul att få feedback och kunna diskutera med likasinnade.

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Väldigt spontant. Jag skriver om det jag tänker på när jag känner att jag har tid att skriva inlägg.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Aktiehandel, direktavkastning och trading. Har alltid tyckt aktiehandel är intressant. Gillar väl pengar helt enkelt :-)

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Fastigheter. Månadsspara, starta företag. Generellt sett är det svårt att bli rik på aktieplaceringar, om du inte redan har en kapital att tillgå. Men "Rik" innebär så olika saker för olika personer. Vissa kan tycka att 100.000 kr på banken är att vara rik, för andra är det 5.000.000 kr eller mer. I min värld kommer vi alltid att leva med lån, på hus, båtar, bilar eller annat. Rik för mig är att kunna unna sig en extra resa, eller lite kul prylar.

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Skriv för att du tycker det är roligt. Det märks. Du kan ha som mål att tjäna pengar på bloggen, men det får inte vara huvudfokus.

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
4020.se är mycket bra. Redeye har en del vettiga undersidor, annars tycker jag att man ska göra sin grej, inte kopiera av andra.

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Bra fråga... Hade jag haft mer tid så hade jag nog utvecklat den ganska mycket. Just nu vet jag inte, men på sikt kan det bli så att jag utvecklar den mot en community för aktieintresserade. Men om jag ska göra det ska jag ha både tiden och pengarna för att göra det bra. Tittar även på "appar" så mina mobila läsare ska kunna följa mig.

Ett stort tack till ekonomibloggaren Aktietips för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om .

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.