Privatekonomi - det bästa sparandet är det som blir av

Privatekonomi är något som blir allt mer populärt ju mer åren går. Idag när nästan vem som helst, på ett enkelt sätt, kan lära sig allt den vill veta online är det ganska simpelt att sätta upp ett konto för sparande, aktier, fonder och liknande. För att kunna spara på bästa sätt finns det alltid bra och goda tips att följa. Kom ihåg att det bästa sparandet är det som alltid blir av. Läs mer i detta inlägg!

Källa: Unsplash

Det är oftare enklare att spara än man tror

För de allra flesta känns sparande på både lång och kort sikt som ganska övermäktigt och det är ju alltid roligare att spendera sina pengar. Det här är också något som går tillbaka till tidernas begynnelse där man inte hade så mycket att röra sig med och kanske pengar kom och gick på ett annat sätt. Det var också mer viktigt med mat och husrum för dagen. Ett bra trick för att komma igång med detta är att skapa sig en bra överblick över sin ekonomi. Ha gärna tydliga mål med ditt sparande och gör det mer konkret. Att spara för en budget vid eventuella missöden eller att något annat oförutsett händer kan också vara väldigt bra att tänka på. Kanske är du intresserad av att köpa något specifikt eller vill helt enkelt spara till din pension. Om du ser på ditt sparande som en framtida lön så blir det kanske roligare. Och glöm inte heller bort att du inte måste spara så mycket som du tror. För ditt mer långsiktiga sparande kan sparande i fonder också vara smart. Då växer pengarna lite också varje år. På det här sättet kan du spara ihop till en förmögenhet.
 

Sälj det som du inte använder

I takt med att så många blivit inspirerade och intresserade av sin egen privatekonomi har även saker som aktier och fonder blivit väldigt populärt. Men det finns också många andra sätt att göra ditt sparande och börja så smart så möjligt. En av dessa kan vara att sälja gamla prylar i hemmet. Kanske har du gamla böcker, filmer eller andra grejer som du idag kan se på on demand direkt i din tv. Då slipper du även ha en massa dammande saker och det blir lättare att städa. På det här sättet kan du även köpa din egen kamera och kanske spela in din egen film, eller skriva din egen bok som du har drömt om så länge. Kolla gärna också om det du är intresserad av att köpa finns på loppis eller om någon vän har det och kanske vill byta. Men det kanske allra smartaste är att se över din ekonomi på riktigt. Här finns det kanske chans att dra ned på kostnader. På per månad och direkt.
 

Lägg dina bets så smart som möjligt

Precis som bra filmer och bra böcker finns det alltid kul sport att titta på online. När du ska lägga dina bets på dina favoritlag är det alltid smart att hålla sig så uppdaterad som möjligt. Detta kan du göra genom att läsa nyheter om spelare, lag och turneringar direkt i din dator, mobil eller surfplatta. Bland annat har Djurgården har ett odds på 1.90 att vinna mot Elfsborg den 18 oktober.

Källa: Unsplash

Privatekonomin är viktig för alla och därför är det smart att läsa på så mycket som det går. Det är ofta enklare och roligare än man tror och man måste inte ha studera ekonomi för att lyckas. Det viktiga är att du sparar.

Synpunkter? Kommentarer?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.