Viktigt att lägga upp en ekonomisk plan för ditt pokerspel

Gillar du att spela poker? Har du en ekonomisk plan för ditt pokerspel? Läs mer i detta inlägg om varför det är viktigt att lägga upp en ekonomisk plan för ditt pokerspel!

I och med internets intåg i våra liv har det skapats inte bara nya hobbys utan även nya möjligheter till karriär. Ett nytt yrke som blev känt i början på 2000-talet var pokerproffs. Visst hade det funnits professionella pokerspelare innan men det var väl mest en och annan obskyr person som hankade sig runt på casinon i Las Vegas och andra spelhålor. Nu dök det plötsligt upp unga män från hela världen som hade lärt sig spela poker online. Världen hade fått ett nytt drömyrke. Även om det kan verka glamoröst och lättsamt att spela poker hela dagarna så är sanningen den att det krävs lika mycket hårt arbete som för många andra framgångsrika karriärer. Framför allt gäller det att ha en tydlig ekonomisk plan för sitt pokerspel.


Planering är a och o
Att konstruera och följa en plan för sitt pokerspel är så viktigt att det är tveksamt om proffs som André Akkari eller Jennifer Shahade skulle ha varit lika framgångsrika utan en noggrann plan. Akkari började sitt spel med att öva på att spela gratispoker. Detta är ett viktigt steg för många spelare - att lära sig gå innan man börjar springa. Först när han kände sig säker nog på spelets grundregler gick han vidare till att spela för riktiga pengar. Det var online-poker som kom att bli hans grej och han rönte snart framgångar. Idag är han medlem av prestigefyllda Team PokerStars och han spelar både online och deltar i turneringar. Hans lagkamrat Shahade har ett förflutet som schackspelare, så hon vet allt om att planering är a och o. Ingen schackspelare av rang slår sig bara ner vid spelbordet och hoppas på det bästa utan de ser till att vara väl förberedda inför varje parti. Detta har Shahade haft stor nytta av nu när hon även gett sig på att spela poker. Hon har även blivit något av en ambassadör för både schack och poker och hon gör vad hon kan för speciellt uppmuntra andra kvinnor att ge sig in i spelet.

Bygga upp en bankroll
Eftersom poker ofta handlar om att spela om pengar är det också ytterst viktigt att planera sin ekonomi runt sitt spel. Inom pokern pratas det ofta om vikten av att bygga upp sin bankroll. En pokerspelares bankroll är det kapital han använder för att kunna köpa in sig i turneringar och det säger sig självt att en större bankroll ger tillgång till större turneringar med högre vinster. Det finns väl egentligen inget bättre sätt snabbt bli framgångsrik än att snabbt bygga upp sin bankroll. Och det gör man bäst genom att spela mycket. Genom att spela frekvent kommer du med tiden att lära dig hur du ska planera och lägga upp ditt spel för att lättast vinna. Du kommer att hitta den spelstil som passar dig bäst och kunna planera ditt spel efter det. Precis som med allt spel om pengar gäller det att hela tiden ha koll på ekonomin. Det krävs noggrann planering av hur mycket pengar du ska satsa på varje enskild match eller turnering, samt hur mycket du ska sätta undan för att låta din bankroll växa.


Nästa nivå
I takt med att du blir skickligare kommer du känna dig redo för att ge dig på allt svårare motstånd inom spelet. Det kommer också öka insatser men också vinstsumman. Genom att ständigt hålla dig uppdaterad genom att öva, läsa på, följa spelare på Twitch och så vidare så kommer ditt spel att förbättras. Under hela tiden är det viktigt att ha full koll på din ekonomi. Sätt gärna upp mål som du kan sträva mot. Du ska ha pengar nog till att kunna köpa in dig på en viss turnering, och utifrån det kan du sen räkna ut hur mycket du behöver kunna lägga undan för att nå målet. Att vara cool och hålla upp sitt pokeransikte gäller inte bara vid spelborden. Att lugnt kunna kalkylera och räkna på hur man bäst och snabbast får ihop sitt spelkapital är helt avgörande för vem som når framgång inom poker.

Kommentarer? Synpunkter?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.