Leclerc - Ferraris nya superstjärna

Är du intresserad av att tjäna pengar? Är du intresserad av motorsport? Läs mer i detta inlägg om möjligheten att tjäna pengar genom att investera i Ferraris nya superstjärna inom motorsporten!

Under åren har det kommit och gått många förare inom Formel 1. De som har tillhört Ferraris stall har ofta fått lite extra uppmärksamhet på grund av märket, men Ferrari har också ofta levererat när det kommer till titlar. Den kanske mest kända, Michael Schumacher, vann sju VM-titlar under sin tid som Formel 1-förare och fem av dessa var med just Ferrari. Idag har stallet en ung förare i form av Charles Leclerc, monegasken som ofta ligger i topp.

red and black printed textile
Källa: Unsplash

Monegasken skiner
Det måste ligga väldigt nära att bli en bra Formel 1-förare när man bor och växer upp i Monaco. Staden som kanske mest är känd för sitt lopp som hålls i maj varje år. Den trånga banan med få chanser att köra om har också gjort den mer eller mindre ökänd hos många förare. Här måste man nästan ha pole position för att kunna vinna, i andra ord, att hamna först i startbanan. Sin bästa säsong hade Leclerc 2019 när han tog fyra raka pole position i rad. Detta är första gången sedan stjärnan Michael Schumacher senast gjorde det. Att Leclerc skulle vinna loppet var enligt bet365 odds tips 1,66 medan oddset att Lewis Hamilton skulle vinna var 3,25. Genom att imponera även i Ryssland kunde Leclerc sätta sig på samma pall som Schumacher.

Dags att investera i Leclerc
Många tippar att det är värt att investera i Charles Leclerc som förare i Ferrari. Det råder dock delade meningar i hur detta kommer bli. Även om Charles Leclerc har kontrakt till och med 2024 finns det flera kandidater som är minst lika duktiga inom Formel 1 och kan skapa en annan dynamik i stallet. Charles Leclerc yttrar sig även själv om dilemmat och menar att han själv gärna skulle vilja se Sebastian Vettel sitta kvar som kollega. Men eftersom tyska Vettel kanske inte kan förlänga med ett längre kontrakt finns det skepticism. Vettel vann fyra VM-titlar i rad med Red Bull Racing men har efter det inte levererat några titlar. Han har som bäst kommit tvåa - då efter Lewis Hamilton.

Nytt lönetak och investering i sporten
Med starten i juli och de nya restriktionerna kring lönetak som löper över två år kan Formel 1-säsongerna och sporten i sig framöver bli riktigt intressant. Sporten vill gärna se att fler stall ska ha chans att vinna och som det ser ut nu är det ekonomin som ofta styr och gör att vissa stall “har råd” att vinna. Idag kostar det miljardtals kronor att blir världsmästare i Formel 1. Det är ett belopp som många anser vara astronomiskt och som sätter saker i proportion. Nu väljer man att sänka lönetaket till 1.5 miljarder 2021 och till 1.3 miljarder 2022.

speeding formula-1 race car on race track during day
Källa: Unsplash

Formel 1 och bilsport över lag har förändrats mycket de senaste åren. Framför allt har Formel 1 gått ifrån sina gamla högljudda motorer till de som idag är näst intill helt tysta. Restriktionerna för bilarna har också förändrats radikalt. Att investera i ett stall har ofta gett bra avkastning och fler och fler stall hamnar på bra positioner och det är sällan någon som helt dominerar sporten, i alla fall inte på samma sätt som det var förut. Många hoppas att sporten blir mer jämlik över tid för att se mindre stall vinna mästerskap.

Kommentarer? Synpunkter?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.