Sporterna som betalar ut högst löner

Image result for sports and money clip artHar du hög lön? Siktar du på att i framtiden få en hög lön? Håller du på med idrott? Känner du till inom vilka områden det lönar sig bäst? Läs mer i detta inlägg om sporterna som betalar ut högst löner!

Det är enorma summor som världens bästa idrottsmän tjänar varje år. Däremot är det inte enbart deras prestationer i sina respektive sporter som genererar pengar. De arbetar ofta med sponsorer vid sidan av sina idrottskarriärer. Fotbollsspelaren Lionel Messi samarbetar bland annat med varumärken som Nike och Pepsi, liksom tennisspelaren Serena Williams som samarbetar med företag som Beats Electronics och Wilson.

Vissa sporter betalar samtidigt ut högre löner än andra, och vi tar en titt på vilka som, utan inbördes ordning, betalar mest.

Ishockey
Spelarna som tar sig till amerikanska NHL behöver sällan oroa sig för hur de ska betala hyran. Ishockeyspelare är några av de bäst betalda idrottsmännen i världen och en NHL-spelare tjänar i genomsnitt 2,5 miljoner dollar om året. Toronto-spelarna John Tavares och Auston Matthews har högst årslöner i NHL 2019 och tjänar ca. 15,9 miljoner dollar om året. Svenske Erik Karlsson, som är kapten i San Jose, tjänar 14,5 miljoner dollar om året.

Däremot är det inte bara i pengar som spelare kan belönas för sina framgångar. Jarome Iginala, som avslutade sin karriär förra året, hann spela över 1500 matcher i NHL och som en extra hyllning har hemstaden St Alberta döpt den lokala hockeyarenan till Jarome Iginala Arena. Den 42-årige kanadensaren avslutade sin karriär i klubben Los Angeles Kings, vars odds att vinna Stanley Cup kommande säsong är höga. Enligt spelbolaget bet365 odds tips är det istället Tampa Bay Lightning som har de bästa oddsen (8.00) för att vinna slutspelet.

Baseboll
Baseboll är en sport som är nästintill osynlig i Sverige och Europa. I länder som Japan och USA är det en av de populäraste och spelarna är några av de bäst betalda i världen. En spelare i ligan Major League Baseboll, eller MLB, har en genomsnittlig lön på 3,82 miljoner dollar om året. Basebollspelarnas löner har även ökat i 13 års tid tack vare att sporten har spridit sig till nya delar av världen.

person standing on sands
(Källa: Unsplash)

Basket
Basket är likt baseboll inte den största sporten i Europa, men det är den sporten som betalar ut högst löner. NBA är världens största basketliga och i genomsnitt räknar man att spelarna tjänar 4,9 miljoner dollar om året. Givetvis finns det spelare som har egna avtal och en av de högst betalda spelarna genom tiderna är Kobe Bryant, som säsongen 2013-2014 fick 30 miljoner dollar i lön från LA Lakers. Totalt 35 basketspelare var med på Forbes lista över världens 100 bäst betalda idrottsmän 2019.

ball under basketball ring
(Källa: Unsplash)

Fotboll
De flesta kanske tror att fotboll är den sporten som betalar ut bäst löner, men gapet mellan spelarna är enormt. Vissa spelare kan tjäna miljoner i årslön medan andra tjänar vad som motsvarar en normal arbetarlön. Lönerna skiljer sig också mellan olika ligor. I amerikanska MLS tjänar spelarna i genomsnitt 400 000 dollar om året, medan de i Premier League tjänar närmare 3 miljoner dollar om året.

Lönerna som betalas ut till de allra bästa idrottsmännen kan få vissa att häpna, men de betalas inte ut för ingenting. För att behålla sina löner måste de prestera och det ligger hårt arbete bakom vägen till toppen av lönelistorna.
Kommentarer? Synpunkter?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.