Miljövänlig el kan vara billig el

Image result for miljövänlig elHar du valt miljövänlig eller billig el? Har du gått på myten om att det måste vara ett val mellan det ena och det andra? Läs mer i detta inlägg om hur du enkelt kan välja rätt så att du kan få både miljövänlig och billig el!

När det kommer till att byta elavtal så finns det en föreställning om att man antingen kan välja miljövänlig el eller billig el. Under de senaste åren har det dock kommit fram att detta numera är en myt. Bara man väljer rätt och vet vad man gör så kan man på ett enkelt sätt få ett elavtal med el som både är miljövänlig och billig. Så, vad är hemligheten?

Bra och billig el behöver inte vara dyr
Först och främst så har sk “grön el” nyligen rasat i pris. Grön el, miljövänlig el, klimatsmart energi, förnyelsebara bränslen - kärt barn har många namn. Det som dock är gemensamt för alla dessa olika begrepp är att de är energi som är förnyelsebar. Detta innebär att utvinningen av deras el inte tär på jordens resurser.

Solkraft, vattenkraft och vindkraft har alla genomgått en aggressiv utbyggnad under det senaste årtiondet, speciellt i de nordiska länderna. Exempelvis så utgjorde vattenkraften under 2018 runt 40% av den svenska elproduktionen. I Danmark så svarade vindkraften dessutom redan 2017 för 43,4% av landets totala elförbrukning.

Miljövänlig el kan köpas in billigt från andra länder
De nordeuropeiska länderna kan dessutom köpa el av varandra, genom den nordiska elbörsen “Nordpool”. Därigenom kan vattenkraften från Norrland säljas till Norge när ett behov finns där. På samma sätt kan södra Sverige köpa in el från Danmark för att täcka upp för tillfälliga underskott.

Som ett direkt resultat av detta börjar det nu finnas alltmer utbredd tillgång av miljövänlig el på elmarknaden. Detta högre utbud har drivit ner priserna på grön el, tills dess att den idag kan vara lika billig som el från smutsiga energikällor.

Varför och hur du jämför elavtal
Den el som olika elavtal har skiljer sig dock åt från elbolag till elbolag. Därför är det avgörande att man jämför elbolag genom en kostnadsfri och oberoende tjänst som TecknaEl, för att man ska få både miljövänlig och billig el.

Elsektorn är känd för att vara speciellt svår att överblicka. Med TecknaEl så kan du filtrera efter det du tycker är viktigt hos elbolag. Såsom de elavtal som är billigast, de som har mest miljövänlig el eller elavtal från just dina lokala elbolag. Detta låter dig enkelt kunna välja elavtal med billig el - oavsett vad du är ute efter för typ av avtal.

Att få bättre översikt av elmarknaden är det första steget mot att kunna skaffa ett bättre elavtal. Detta är i sin tur ett lätt sätt att sänka sina månadskostnader. Det finns inga nackdelar med att ha bättre koll på elavtal och kunna se var priserna “ska” ligga.

Antingen så hittar du ett elavtal som är billigare än det du redan har eller så visar det sig att du redan har lyckats välja det elbolag med lägst priser. Oavsett vilket kommer du att få billig el - och kan vara riktigt nöjd med ditt val av elbolag du har gjort.

Kommentarer? Synpunkter?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.