Tjäna pengar till skolresa

Känner du till skolungdomar som har svårt att samla in pengar till eller planera en skolresa? Läs mer i detta inlägg om tips på hur elever kan tjäna pengar till sin skolresa!

Skolungdomar har svårt att tjäna pengar. Svensk lagstiftning förbjuder och begränsar en hel del jobb. Andra arbeten försvåras av att de kräver kunskaper barn och ungdomar inte hunnit skaffa sig. Eller också kräver de ett ansvar som vore orimligt att ställa på t ex högstadieelever.

Många insamlingar kräver föräldrarnas hjälp. Antingen deras pengar eller att de hjälper till och gör jobbet, skjutsar runt med bil eller bakar till en loppis eller basar. Men föräldrar har väldigt olika möjligheter. För en del är redan ett par hundralappar i bidrag en ekonomisk ansträngning, andra har ingen möjlighet att avsätta timmar till att köra runt med bil, om de ens har en bil.

Förresten är det väl inte inget bra sätt uppfostra barn, att lära dem att att mamma och pappa fixar eller betalar? Nej, då är det betydligt bättre att hitta sätt att låta dem ta ansvar och tjäna egna pengar, t ex genom enklare försäljningsarbete med ett företag. Upplägget är enkelt, man säljer produkter mot provision.

Eleverna väljer om de ska sälja till släkt och vänner, på föräldrarnas jobb, i sina bostadsområden eller utanför den lokala stormarknaden. Eller kanske en kombination. Det är ju också lite häftigt att man får testa olika säljstrategier och se vad som funkar bäst, och bli rikligt belönad när man lyckas hitta rätt.

När försäljningen är klar får ungdomarna distribuera dem till slutkunderna, ta betalt och behålla sin del av försäljningen som går rätt ner i klasskassan. Det finns flera olika företag som erbjuder olika slags produkter att sälja. Ett exempel är DelikatessKungen som hjälper skolklasser att tjäna pengar med goda delikatesser som salami, cheddarost, olivolja, praliner och lite annat smått och gott. Ju mer man säljer hos DelikatessKungen, desto högre blir ersättningen.

Nästa steg är också potentiellt lönsamt. När man väl bestämt destination för skolresan gäller det att göra de bästa valen och inte bara springa iväg och köpa första bästa resa. Genom att jämföra flyg, tåg eller andra transportmedel kan man spara mycket pengar. Kanske blir det också mer logiskt när man jobbat ihop pengarna själv och vet vilken prestation som ligger bakom, att man inte vill göra sig av med dem lättvindigt.

Aktiviteter på resmålet kommer också kosta pengar, så även där kan man spara pengar och få reskassan att räcka riktigt länge. Och så är det boendet. Ett lyxhotell är aldrig fel, men man ska ju trots allt bara sova och äta frukost där, så kanske finns det ett mycket billigare alternativ som är nästan lika bra. Att börja sökandet på en jämförelsesajt som Trivago eller Hotels.com kan vara ett smart sätt att gallra lite i alternativen.

Kommentarer? Synpunkter?


Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.