Hålla koll på bostadspriserna

Related imageHar du bra koll på bostadspriserna? Funderar du på att flytta i närtid? Är du orolig över ränteutvecklingen framöver? Läs mer i detta inlägg om bostadspriser, lösningen på bostadsbekymmer och bolåneräntor!

Håller ni koll på bostadspriserna? Det kan vara en viktig sak att göra, även om man inte har några tankar eller planer på att flytta. Det är en sådan sak som som alltid känns aktuell och viktig ändå. Ytterligare en sak som är viktig är bolåneräntor. Om man ska flytta till en storstad så kan det många gånger vara väldigt svårt att hitta något att hyra. I Stockholm till exempel kan man behöva stå i bostadskö i 20 år om man ska få något som inte är alltför avlägset från stan. Man kan självklart få något litet i en av de yttre förorterna inom något år, men de flesta har ju ganska bråttom när de flyttar. Man kommer in på en utbildning, man får ett nytt jobb, eller det sker något annat i livet som gör att man måste omlokalisera sig. Så vad gör de? Jo, det är många som köper en lägenhet. Och det är väldigt få som kan göra det utan att låna pengar.

Förr i tiden tog det lång tid att ringa runt och jämföra lån hos banker, och folk i allmänhet höll sig till den banken som de redan var kund hos. Det var lättast, men säkert inte alls billigast för det mesta. Folk jämför banker och erbjudanden i större utsträckning nu, och det är lättare att på bara några minuter se exakt vad ett bolån skulle kosta hos de olika bankerna. Det är säkert många som ändå fortsätter hos banken där de alltid varit kunder, men det är mer vanligt nu att folk har konton i 3-4 olika banker än vad det var för bara 20 år sedan.

Drömmar om storvinst på spel
Många drömmer om att vinna storvinsten på något slags spel och lösa alla bostadsbekymmer. Och visst kan man vinna jackpot på Unibet casino eller att spela på något nummerspel, men det är inte alla som har sådan tur. Det är visserligen väldigt många vinster, och med bra bonusar när man registrerar sig och sätter in pengar kan man faktiskt få prova spela (och vinna) helt gratis. Det är ju en väldigt bra affär i sig, och dessutom är det kul att spela. Man kanske inte vinner till en hel lägenhet, men kanske till en soffa!

Bolåneräntor är nog en av de största utgifterna för många. Det kan hända att räntorna åker berg-och-dalbana, och tyvärr är det många som inte har en tanke på sådana här saker. Om räntan går upp med fem procent, kan man fråga sig hur många det då är som inte längre har råd att betala för sin bostad. Det är utan tvekan många, för det är en stor del av boende som har belånat sig till maxgränsen för att kunna bo där de bor. I Stockholm är det inte ovanligt att man har ett lån på minst ett par miljoner kronor - men ofta upp till 4 eller 5 miljoner om man är två som är med och delar på lånet. Det är bra att hålla koll på ekonomin, inte bara vad gäller bolån. Ju mer man vet, desto bättre förberedd kan man vara inför olika slags förändringar i sin egen personliga ekonomi eller i landets ekonomi, och desto bättre klarar man sig.

Kommentarer? Synpunkter?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.