Så tjänar du mest på din bostadsförsäljning - 5 enkla tips

Image result for bostadsförsäljning skattFunderar du på att sälja din bostad nu innan det nya amorteringskravet träder ikraft? Läs mer i detta inlägg om 5 enkla tips om hur du tjänar mest på din bostadsförsäljning!

Planerar du att sälja din bostad? Då är du knappast ensam. Många väljer att sälja och köpa bostäder nu innan det nya amorteringskravet på bolån träder i kraft i början av mars 2018.

Som alla andra, så vill säkert du också få ut så mycket som möjligt av din försäljning. Innan du lägger ut din bostad på marknaden så bör du gå igenom dessa enkla tips nedan. På så sätt kan du snabbt få upp värdet på bostaden och göra en större vinst!

1. Snygga till väggar och tak
Tapeter och färg kan göra stor skillnad i en bostad, särskilt när det kommer till ljus. I vår tid föredrar man att ha ljusa och stilrena färger i bostäderna, eftersom detta helt enkelt är mer praktiskt när man ska inreda.

Om den bostad du planerar att sälja har slitna väggar eller gamla tapeter kan du enkelt höja värdet på bostaden genom att fixa till detta. Även taket kan behöva målas om. Satsa på ljusa färger som till exempel vitt, grått eller beige för att få utrymmena att se större och fräschare ut.

2. Snygga till i husets hjärta

Köket kallas ofta för husets hjärta. Därför är det viktigt att köket ser rent och snyggt ut. Du behöver knappast göra några större förändringar, utan i många fall kan det räcka med att byta ut lite knoppar och måla om köksluckorna. Även här bör du satsa på ljusa färger som hjälper till med ljuset i rummet.

3. En ren tomt skapar ett bra första intryck

Det första dina potentiella köpare ser när de kommer på visning är tomten. Är tomten stökig och ovårdad kommer deras första intryck förmodligen att bli negativt. Skulle tomten däremot vara fräsch och städad kommer köparna att se fler möjligheter och bli på lite bättre humör, vilket kan göra dem mer köpsugna.

Så se till att städa upp på tomten innan du bjuder in till visning. Klipp gräset, rensa i rabatten och städa upp leksaker och annat som ligger och skräpar. Det kan göra stor skillnad i priset.

4. Ljuset gör allt!
Om du kommer in i en bostad som är väldigt mörk kan utrymmet lätt kännas mycket mindre. Mörker är knappast något som lockar många köpare. Se därför till att ta vara på så mycket ljus som det bara går innan du bjuder in till visning.

Några exempel kan vara att öppna dörrar mellan olika rum, byta ut mörka textilier (som till exempel gardiner, sängkläder, filtar och kuddar) till ljusa och måla om ifall det skulle behövas.

5. Vänd dig till en känd mäklare

Sist men inte minst, vänd dig till en känd mäklare. Visst, det kostar lite mer att använda sig av en mäklare, men chansen att få din bostad såld snabbare och till ett högre pris ökar. Dessutom kan mäklare hjälpa dig med allt ifrån kontrakt och inspektion till tips på hur du kan höja värdet på bostaden ytterligare.

Kom bara ihåg att jämföra mäklare innan du bestämmer dig. På så sätt kan du hitta en mäklare som passar just dina villkor och din plånbok.

Jämför allt inom privatekonomi och hitta fler värdefulla tips hos Econello.com!

Kommentarer? Synpunkter?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.