Spela på sport online

Bildresultat för bettingGillar spel på sport? Är du intresserad av Betting och speltips på nätet. Läs mer i detta inlägg om Betting Online och tips om vad du ska tänka på vid spel på sport online samt val av en spelsajt som passar dig!

Betting Online
Vi alla har någon gång spelat på sport, eller åtminstone du som är här inne och läser. Betting har funnits under alla år och människan har alltid varit förtjust i det. Till och med de gamla romarna spelade på Gladiatorspelen vilket har skildrats i många filmer. Men nu har sportsbetting nått nätet och det har aldrig tidigare varit större än vad det är idag. Idag kan du spela på allt om du har en dator med internetuppkoppling. Fördelarna med Internet många: det är bekvämt och smidigt samtidigt som utbudet är betydligt större än hos spelombuden.

Odds, Betting eller vadslagning online är när du spelar om pengar på sport på nätet. För några år sedan gjordes de flesta spelen offline direkt i svenska spel butiken, men i och med Internets framfart har betting online tagit över helt och hållet. Betting på nätet är någonting som har ökat explosionsartat de senaste åren, trenden bara växer och växer.

Att spela på sport, så kallad sports betting har sedan länge erbjudits i Sverige men då genom spelmonopolet Svenska Spel (tidigare Penninglotteriet och Tipstjänst). Många drar förmodligen en parallell mellan sport och betting eftersom det oftast just handlar om att tippa utgången på någon match eller något lopp. Stryktipset är en klassiker men numera går det att spela på det mesta: vad resultatet blir i halvtid, vem som får första frisparken och vem som gör första målet. Du kan spela på nästan alla sporter som finns, plus mycket mer som t.ex. politiska val! De populäraste sporterna att oddsa på i Sverige är förmodligen fotboll och hästar.

I början av 2000-talet började dock monopolet utmanas av nya aktörer på Internet som erbjöd odds på sport och andra events. Det är mycket bra för dig som spelare eftersom att Svenska Spel inte har sitt monopol på nätet. Det betyder att det är fler spelbolag på marknaden, alltså mer konkurrens om dig som spelare. Detta i sin tur leder till en bättre slutprodukt för dig som spelare eftersom spelbolagen måste tävla om dig. Svenska Spel erbjuder inte betting bonusar till deras kunder, vilket däremot nästa alla andra bettingsidor på Internet gör.

I dag är konkurrensen på oddsmarknaden, bland spelbolagen och ”bookmakers”, stenhård och vi ser nya aktörer på marknaden ploppa upp titt som tätt.

Tips vid val av Bettingsajt 
Det finns många olika saker som är viktiga att tänka på när du försöker hitta ett bra och svenskt spelbolag, t.ex. oddsen och bonusen. Ett allmänt tips är att leta efter nya bra bettingsajter med bonus erbjudanden. Att öppna ett nytt spelkonto hos en bettingsajt ger en ny startbonus och ett välbehövligt tillskott i spelkassan. Att ha konto hos flera bet sidor ger dig dessutom större möjligheter att alltid spela där oddset för stunden är bäst. Nedan återfinner du en checklista över viktiga saker som du bör tänka på vid val av Bettingsajt.

  • Utbud på sport: Det är viktigt att spelbolaget i fråga har ett utbud som du känner är tillräckligt stort. Gillar du att spela på svenskt fotboll? Kolla då hur långt ner i divisionerna spelbolaget går i svensk fotboll.
  • Oddsen: Hur ser oddsen ut jämfört med andra spelbolag? Kolla in någon bra oddsjämförelsetjänst och jämför, det finns en hel del jämförelsesajter som erbjuder tjänster som dagens bästa speltips, till exempel.
  • Kundtjänst och support: Bland det absolut viktigaste. Det är trots allt supporten du kommer att prata med om något strular. Ett tips är att skriva någon testfråga till supporten om vad du får för bonus när du registrerar dig. Får du ett bra och seriöst svar vet du att supporten är bra!
  • Webbsida och design: Gillar du upplägget och designen på bettingsajten? Det är viktigt att det är lätt att hitta alla olika sektioner och erbjudanden.
  • Bonusen: Det är viktigt att du får en bra odds bonus när du registrerar dig som ny kund. Det finns jämförelsesajter som listar Sveriges bästa bettingsajter med marknadens mest förmånliga bonus erbjudanden, t.ex. klicka här. Samtliga bettingsajter är stora och seriösa spelbolag du kan lita på och som erbjuder ett stort spelutbud, bra odds och god kundservice. 
Tips om Odds och sannolikhet
Som spelare är det viktigt att tänka på sannolikhet när man analyserar odds hos spelbolag. Om du tror att det är högre sannolikhet att något inträffar än vad ett Spelbolag tror så bör du spela på det oddset. Om till exempel Djurgården möter Sundsvall och en Bettingsajt erbjuder 1.25 i odds på Djurgården så bör du räkna på att det är 80 % sannolikhet ((1/1.25)*100 = 80) att Djurgården vinner. Om du tror sannolikheten är högre än 80 % bör du spela på Djurgården. Den matematiska formeln du bör använda dig av är alltså (1/X)*100=Y. I realiteten är det självklart svårt att veta sannolikheten.

Tips för dig som spelar på Betting Online
Sist men inte minst - några allmänna råd till dig som vill testa att spela om pengar på sport på nätet.
  • Allt spel är enligt Svensk lag förbjudet för personer under 18 år.
  • Spela ansvarsfullt.
  • Spela inte för mer än du har råd att förlora.
  • Spela aldrig på ditt favoritlag, de flesta brukar övervärdera och favorisera favoritlaget.
  • Spela på spelbolaget/spelsajten som passar dig bäst.
  • Läs mycket artiklar och nyheter.
Kommentarer? Synpunkter?

Rekommenderade gratistjänster

  • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
  • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
  • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
  • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
  • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
  • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
  • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
  • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
  • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
  • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
  • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
  • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
  • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
  • Checklista flyttstädning Stockholm här.
  • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
  • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.