Ny dokumentär om Warren Buffet

Bildresultat för ny dokumentär om Warren BuffettÄr du intresserad av de bästa investerarna i världen? Känner du till en av de främsta av dem alla - oraklet från Omaha? Läs mer i detta inlägg om en ny sevärd dokumentär om investerarlegendaren Warren Buffet!

En av de framgångsrikaste investerarna i världen någonsin - Warren Buffet är ständigt aktuell och upphör inte att fascinera.

Nyligen avhandlades Warren Buffet i ett podcast-avsnitt i Fondpodden, se: Fondpodden – Warren Buffett, hetare än någonsin? I avsnittet medverkar Buffett-entusiasten Per-Håkan Börjesson i en diskussion om långsiktighet som har gjort finansmannen Warren Buffett rikast i världen och om det börjar vara inne att vara långsiktig igen.

Nyligen släpptes en intressant sevärd HBO-dokumentär om Warren Buffet. Warren Buffett är en av vår tids mest kända investerare och nu har hans liv blivit dokumentär. De flesta känner till att den 86-åriga legendariska investeraren från Omaha leder konglomeratet Berkshire Hathaway, men nu har vi alltså fått en unik inblick i hans personliga liv. Dokumentären Becoming Warren Buffett sändes exklusivt via HBO den 30 januari 2017. Becoming Warren Buffett berättar den osannolika historien om hur en ambitiös, sifferbesatt pojke från Nebraska blev en av de rikaste och mest respekterade männen i världen. För regin står Emmy-vinnande Peter Kunhardt

Becoming Warren Buffett 
HBO Documentary Films 2017.



Kan man vara en av världens rikaste människor, men ändå bara ha tjänat sina slantar genom att vara hederlig, hygglig och respektfull? Ja, enligt den här dokumentären är det precis så det gått till när Warren Buffett byggde upp sin förmögenhet. Förutom att han varit en tankspridd man som ibland försakat sin familj framställs mångmiljardären som en i alla avseenden moraliskt oantastlig person.

Och det är kanske sant – Buffett ger onekligen ett sympatiskt intryck – men det är lätt att känna en viss mättnad halvvägs in i det här 90 minuter långa idolporträttet. Knappt ett enda kritiskt ord yppas, och de delar som möjligen skulle kunna vara kontroversiella hastas snabbt igenom. Det här är bilden av Warren Buffett som Warren Buffett vill att vi ska få.

Men det är välgjort och ett schysst hantverk rakt igenom. Buffett får visa hur folklig han är genom att beställa snabbmat på McDonalds, vi får lyssna på en föreläsning han håller inför en skolklass och hans miljardärsvänner ställer villigt upp och intygar vilken hedersknyffel han är. Knappast särskilt spännande, men tillräckligt skickligt klippt för att i alla fall inte irritera.

Intressantast blir dokumentären när Buffett berättar lite om vad som gör honom till en sådan skicklig investerare. Här finns säkert ett och annat råd att snappa upp för den som har ambitionen att bli börsklippare, medan vi andra kan fascineras av hur olikt ens hjärna fungerar mot den ekonomiska toppskiktets.

Det är nog bara att inse att man aldrig någonsin kommer att bli rik... (recension av Värmlands Folkblad)

Kommentarer? Synpunkter?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.