Mentala spel

Är du bra på spel? Brukar du försöka att träna upp din mentala förmåga? Läs mer i detta inlägg om hur du kan lära dig att öka din mentala förmåga genom att studera professionella spelare!

Finns det något att lära sig från professionella spelare "pro gamers" när det gäller att öka din mentala förmåga? Det finns flera faktorer inblandade i ens förmåga att spela spel på den högsta möjliga nivån. Tillväxten i branschen är till synes omöjlig att stoppa och i kombination med e-sportens uppgång, letar många spelare runt om i världen efter varje möjlighet att ta sitt spel till nästa nivå. Förutom de uppenbara aspekterna som att få många träningstimmar och att vara väl utvilad och mätt, så finns det gott om saker man kan göra när man inte sitter vid bildskärmen för att öka sannolikheten att spela på toppen av sin förmåga.

Även om många tror att skicklighet i världsklass ofta är resultatet av en omåttlig talang, visar aktuell forskning att talang i själva verket har en mycket mindre betydelse än kvalitativ träning och övning. Utan att gå in för mycket på de vetenskapliga detaljerna, är den huvudsakliga förutsättningen att många av världens bästa inom ett visst område faktiskt inte besitter någon typ av mystisk medfödd talang, utan snarare har tränat mycket, och än mer viktigt, har tränat på rätt sätt. Att träna på en nivå som är precis över din skicklighetsnivå och göra detta obevekligt, dag in och dag ut, är ofta en nyckel till framgång. Det handlar helt om att låta ditt undermedvetna göra jobbet åt dig, och det gör du bäst genom att ägna dig åt aktiviteter som är inriktade på precis de färdigheter som ditt valda åtagande kräver. I de flesta datorspel är färdigheter såsom reaktionshastighet, hand-öga koordination, strategiskt beslutsfattande och rumsuppfattning bland de viktigaste förmågorna när det kommer till utförande.

I resten av den här artikeln så kommer aktiviteter som gör dig till en spelare av allra högsta klass att diskuteras. Ett sätt att göra detta på är att se och lära från de bästa i branschen, vilket kan göras via nätet eller genom att besöka några av de gamingevenemang som dessa kan tänkas närvara vid. Genom att prata med några av de allra bästa spelarna av dina favoritspel kommer din motivation att öka och du kanske dessutom kan ta del av några av deras tips och knep för att prestera på toppen av sin förmåga. Att spela mot och lyssna på proffsen kommer otvivelaktigt att öka dina färdigheter. Att spela strategiska brädspel hör definitivt till denna lista. Många kvaliteter som gör någon framgångsrik i spel som Risk, Schack eller Magic: the Gathering översätts direkt till videospel. Bland andra, är förmågan att utforma strategier och förutse motståndarens drag nyckelfaktorer som är absolut nödvändiga för framgång i bägge spelformerna. I synnerhet Magic the Gathering har många evenemang runt om i världen där man kan finslipa sina färdigheter, av vilka proffstouren, som hålls fyra gånger per år är den största. Även om brädspel har stor potential att förbättra din spelförmåga, kan de bli tröttsamma och inte i någon större utsträckning efterlikna den snabba action som de flesta populära videospel innehåller. Även om tankens hastighet kan vara viktig i vissa brädspel, finns det andra, mer effektiva sätt att träna sig för denna otvivelaktigt viktiga egenskap hos en enastående spelare. Ett bra exempel är frågesportspel som, förutom minnesutmaningarna, ger dig en begränsad tidsram att komma fram till dina svar. Frågesportspel ökade i popularitet när Postkodmiljonären 2005 började sända sitt första program. På grund av programmet började många att spela frågesportspel på nätet och många iGaming-aktörer började integrera ett frågesportelement i sina spel. Ett bra exempel på detta är de frågesportspel som Arne Weise var värd för varje torsdag på MamaMia Bingo.

Ett annat sätt att arbeta upp den hastighet i vilken din hjärna processar saker är att spela snabba sporter som tennis eller bordtennis. Förutom att öka förmågan att snabbt fatta beslut, har de också den fördelen att din hand-öga koordination och rumsuppfattning förbättras. Särskilt bordtennis kräver en snabb tanke och en förmåga att planera framåt, vilket är viktigt när man spelar på tävlingsnivå. Världen över arrangeras många turneringar och evenemang för denna otroligt populära sport, av vilka de testa är världsmästerskapen i tennis, VM i bordtennis, OS och ITTF:s världstour. Bordtennisens popularitet har förmodligen mycket att göra med att det anses vara en sport med extremt låg skaderisk som samtidigt innebär en låg belastning för lederna, vilket gör den tillgänglig för nästan alla människor.

Det måste understrykas att utförandet av vilken typ av fysisk träning som helst är bra för dina kognitiva förmågor, men uppenbarligen har de som delar flera gemensamma aspekter den största inverkan på din prestation. Bordtennis passar detta ändamål väldigt väl, tillsammans med de flesta andra racketsporter. 

Sammanfattningsvis finns det många sätt att öka din prestanda när du inte sitter vid dina bildskärmar. Att lära från branschens bästa, besöka relevanta events, och att spela andra spel än videospel kommer att vara till nytta för dina mentala förmågor. Den fysiska aspekten bidrar dessutom också i hög grad eftersom mental och fysisk prestation är nära sammanlänkade.

Kommentarer? Synpunkter?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.