9 sätt att fixa en dålig dag!

Har du ibland, som så många andra, en dålig dag? Har du något bra sätt att hantera det och tänka positivt när det inträffar? I detta inlägg får du ta del av tips på 9 sätt att förbättra en dålig dag!

Känner du igen dig i att vissa dagar bara är riktigt dåliga skitdagar? Har du en dålig morgon? Ser inte utsikterna så bra ut? Låt inte en dålig morgon förstöra hela din dag. Oroa dig inte. Använd nedanstående mentala trick för att ändra din inställning. Kanske blir det istället din bästa dag!

Positivt tänkande: 9 enkla sätt att förbättra en dålig dag

1. Kom ihåg att det förflutna inte är detsamma som framtiden
Det finns inget sådant som en "oturs period" eller att "en olycka följs av flera andra". Orsaken till att människor tror på sådant nonsens är att den mänskliga hjärnan skapar mönster av slumpmässiga händelser och minns händelserna som passar in i mönstret.

2. Vägra att göra självuppfyllande profetior
Om du märker att dagen börjar på ett dåligt sätt – tänk inte "den här dagen är redan förstörd". Det mesta handlar nämligen om inställning ("Livet är som en kontorsstol - det gäller att ha rätt inställning")! Försök att börja dagen med positiva tankar. Tänk på vad som ska bli kul under dagen eller vem du ska träffa. Ställ in dig på att du ska ha en bra dag.

3. Ha lite perspektiv på tillvaron
Ofta är det riktigt små onödiga saker som får oss att få en dålig dag – att bussen är försenad, du kommer försent, det regnar eller att du har glömt något viktigt hemma. Men egentligen, hur allvarligt är det? Se den större bilden och sätt dessa småsaker i perspektiv till livet. Då blir det mycket lättare att låta dessa skitsaker rinna av en.

4. Förändra din inställning
Det första handlar om din inställning till vad som är en bra respektive en dålig dag. Bestäm dig för att en bra dag det är alla dagar som du har ett hem, familj eller vänner samt någon form av inkomst att leva på. Likaså en dålig dag det är en dag när du mister något av ovanstående. Dessa typer av definitioner gör det lätt att vara glad och svårt att vara ledsen. Det andra handlar om din inställning till hur du vill bli uppfattad av andra. Väldigt ofta går våra dåliga dagar ut över andra. Vi sprider negativ energi, vi säger inte hej och suckar högt. Tänk på hur du vill att dina kollegor, klasskompisar och vänner ska uppfatta dig. Vill du vara en person som sprider negativ energi? Vi glömmer lätt att vi påverkar andra när vi är inne i vår "dåliga-dag-bubbla".

5. Förändra sin kroppskemi
Om du känner att du tappar tålamodet på en gång, allt går fel och du bara vill sätta dig ner och gråta? Två saker du måste börja med är att tänka "har jag sovit och ätit ordentligt?" Om inte – ta en powernap eller spring och köp en proteinbar eller en frukt.

6. Fokusera på det som går bra
Den främsta orsaken till att du är övertygad om att det är en dålig dag är att du fokuserar på det som gått fel. För allt som gått fel finns det förmodligen betydligt fler saker som gått bra. Gör upp en lista och sätt upp den där du lätt kan se den.

7. Förvänta dig något förunderligt
Det sista du vill göra när du har en dålig dag är att vara positiv och kärleksfull. Men det är precis vad du ska göra! Du behöver inte ge en kärleksförklaring till någon utan det räcker med att ge en komplimang eller hålla upp dörren för någon. När du får ett "tack" kommer du genast känna dig på bättre humör.

8. Livlinan
Om du inte med egen kraft kan vända dina negativa tankar till positiva, ring en vän som du vet brukar få dig på bra humör. Våga vara ärlig: "Hej, jag har en riktigt dålig dag, jag vill bara gå hem och dra täcket över huvudet". Oddsen på att din kompis har en dålig dag samma dag som du är ganska små så hen kommer säkert att få dig på bättre tankar.

9. Kom över det
Om du har provat alla tips och ändå inte kunnat vända dagen, äh – kom över det – det är en ny dag i morgon!

Kommentarer? Synpunkter? Hur fixar du en dålig dag?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.