Bloggintervju 53 - Classier Corn!

Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarnaTopp 30 Ekonomibloggar och Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Jag har denna gång i intervjuserien tagit mig friheten att lägga in en intervju med mig själv får att på så sätt ge mina synpunkter på de frågeställningar jag brukar fråga andra ekonomibloggare om!

Här kommer den 53:e intervjun i serien, denna gång med själv dvs. bloggaren bakom den här ekonomibloggen Classier Corn!


10 intervjufrågor

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
Jag som skriver har ett stort och långvarigt intresse, både privat och yrkesmässigt, av samhällsfrågor i allmänhet och ekonomiområdet i synnerhet. Universitetsutbildning i ekonomi. Arbetar med makroekonomi inom offentlig förvaltning. Privat investerare i aktier, fonder och andra finansiella instrument. Har även drivit några aktiesparklubbar. Är också intresserad av guldkorn som förgyller livet inom andra områden.

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Inspirerad av andra bloggare och med en övertygelse om att jag har något intressant att tillföra, startade jag webbsidan under november 2010. Bloggen är helt oberoende och har ingen koppling till enskilt företag eller organisation.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
Om du är en ekonomientusiast och livsnjutare - då är detta en blogg för dig! Jag skriver om iakttagelser, reflektioner, tips, guider, tjänster, produkter, länkar och annat jag tycker är intressant. Bloggen berör i huvudsak privatekonomiska områden, men även andra"guldkorn" av livets goda. För mer information om innehåll, se menyn med ämnesområden samt utvalda populära och aktuella inlägg till höger. Se även sidorna Innehåll samt Arkiv för en överblick. Du kan även söka efter information på bloggen via sidan Sök.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Denna personliga blogg är fylld med intressanta iakttagelser, inspiration och framför allt många undervärderade, under- analyserade och i vissa fall impopulära frågor som jag vill lyfta fram till läsarnas kännedom. Mitt mål är att skapa mervärde genom ett viktlöst, gränslöst och långsiktigt hållbart innehåll som kan berika läsarens tillvaro i såväl sitt personliga som professionella liv! Min filosofi är att sunt förnuft lönar sig i längden!

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Jag har som ambition att publicera i genomsnitt 3 inlägg per vecka. Jag delar in inläggen i två huvudkategorier. Dels inlägg som handlar om ekonomi (olika underkategorier) samt övriga guldkorn (olika underkategorier). Jag försöker att ha en god framförhållning genom att samtidigt och under en längre tidsperiod arbeta med flera olika utkast till inlägg som senare schemaläggs för publicering. Ofta hittar jag uppslag och idéer till inlägg inom mina olika intresseområden när jag "omvärldsbevakar" vad som händer på nätet. Detta blir input till inlägg som jag sedan bearbetar och förädlar under en tid.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Inom ramen för mitt yrkesliv har jag ett stort intresse för samhällsekonomi, men inom ramen för denna blogg är huvudfokus på privatekonomi. Jag tycker det är intressant att skriva om sparande, placeringar, lån, kostnadsminimering, banktjänster etc. Jag har även med stort intresse skrivit många inlägg om andra ekonomibloggar (som jag tycker är intressanta att följa).

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Om du inte har ärvt mycket pengar, vunnit på spel eller har ett välbetalt jobb gäller en sedan länge vedertagen grundregel: Minimera dina utgifter och maximera dina inkomster - därefter spara (gärna i aktier och fonder) så mycket som möjligt över en längre tid! Det finns ingen genväg, utan det handlar om ett tålmodigt sparande och kloka placeringar under en mycket lång tidsperiod! Se även inlägget: 10 sätt att bli rik!

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Skriv om det du tycker är roligt och intressant och som du brinner för! Var noggrann när du skriver! Försök hitta en bra struktur och design på din blogg! Lär av andra! Du bör också tycka om att skriva! Var uthållig och ge inte upp!

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg? Se sidan Tips samt inläggen 30 rekommenderade sajter, 40 bloggar jag följer, 50 nyttolänkar samt Min dagliga läslista!

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Så länge jag tycker det är roligt och utvecklande att blogga kommer jag att försöka utveckla bloggen och dess innehåll!

Detta var mina, dvs. ekonomibloggaren Classier Corn förhoppningsvis intressanta interjusvar! Om du har läst så här långt vill jag passa på att tacka dig som läser detta!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.