Bloggintervju 52 - Fri vid 42!

Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarnaTopp 30 Ekonomibloggar och Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Här kommer den 52:e intervjun i serien, denna gång med bloggaren bakom den intressanta ekonomibloggen Fri vid 42!


10 intervjufrågor:

Här kommer svaren från ekonomibloggaren Fri vid 42.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
Jag är en 38 årig 3 barnsfar. bor på en mindre ort. Min plan är att gå i "pension" om 4 år när jag fyller 42 och jag har jobbat i sammanlagt 15 år.

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Jag började blogga under våren 2014. Anledningen var dels självisk då jag tycker om att skriva, dels handlar det om att jag tycker att många inte förstår vilka möjligheter som finns att leva på ett annat sätt (mer sparsamt) och skapa sig en helt annan framtid.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
Den handlar om ekonomi i ett vidare perspektiv, sparsamhet, hushållning, investering men också med en del mer livsfilosofiska inslag.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Att tagga mig själv och andra att bli ännu bättre på att hushålla med våra pengar och övriga resurser.

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Ofta kommer ett infall från en annan blogg, ett radio eller TV program, tidningsartikel eller liknande. Jag skriver en rubrik men kanske inte så mycket mer. Någon eller några dagar senare återvänder jag och skriver ett inlägg som jag sedan publicerar någon dag senare...efter en del funderande och små justeringar.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Måste nog säga allt, jag är en utpräglad generalist och tenderar att gå på bredden snarare än att gräva ner mig i detaljer. Ekonomi betyder hushållning med begränsade resurser och detta begrepp kommer jag ständigt tillbaka till och jag tycker att detta är något vi är rätt dåliga på i vårt nuvarande samhälle..trotts att vi ibland får höra i den politiska debatten att vi lever i en "ekonomistisk" tid.

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Grunden till rikedom är att kunna leva på lite!

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Skriv för att du tycker det är kul, och om det som intresserar dig..då kommer andra vilja läsa. Jag har själv valt att använda Wordpress då jag tycker det är viktigt att jag själv äger mina texter och inte bloggleverantören men det kanske inte lika viktigt för alla.

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
Jag är ingen expert, min blogg är det enklaste enkla.

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Kommer att fortsätta skriva om det som intresserar mig och hoppas kunna utveckla min stil. Hoppas att det uppskattas av andra. Skulle vilja ha ännu mer dialog med läsarna så jag kommer löpande titta på hur jag kan få mer kommentarer.

Ett stort tack till ekonomibloggaren Fri vid 42 för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.