Bloggintervju 50 - Spara till tusen!

Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarna, Topp 30 Ekonomibloggar och Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Här kommer den 50:e intervjun i serien, denna gång med bloggaren bakom den intressanta ekonomibloggen Spara till tusen!


  
10 intervjufrågor:

Här kommer svaren från ekonomibloggaren Spara till tusen.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
Ingenjör i Lund som har varit sparsam nästan utan att veta om det hela livet men först på senare år blivit väldigt medveten och satsat lite extra. Har bloggat sedan augusti 2011 och har full koll på min transaktionshistorik sedan 2010. När jag inte bloggar jobbar jag med mjukvaruutveckling, kite-surfar, cyklar, håller bilen rullande och en massa annat.

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Som brukligt med mig var jag lite i min egen värd när jag bestämde mig för att börja blogga. Läste bara en ekonomiblogg innan jag själv började och det var Miljonär innan 30. Anledningen var att jag ville ha en dagbok samt att jag tycker det är spännande med internet, webbutveckling och teknik och var sugen på att slänga ihop en dynamisk websida.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
Bloggen handlar mycket om passivt investerande där fokus ligger på att optimera det som verkligen är optimerbart och inte lägga så mycket vikt vid annat. Mycket snack om att hålla ner kostnader, billiga hobbies och sågningar av allmänna uppfattningar. I bland får jag något på hjärnan och skriver en rad inlägg om det, det har exempelvis handlat om banksystemet och hur pengar skapas och även hur man kan räkna på sitt boende.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Syftet är främst som dagbok men tycker naturligtvis det är kul när många läser och hoppas därför att bygga upp en allt större läsarkrets. Mitt enda mål med bloggen är att jag skall fortsätta uppdatera livet ut även om det i perioder kanske blir väldigt sällan. Jag har även som mål att skriva om alla affärer ganska omgående så att mitt resultat går att verifiera.

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Kommer oftast på något jag vill skriva om i vardagliga livet och knappar sedan ihop ett inlägg till frukost eller på kvällen. Ibland blir det lite snabb research i form av google-sökningar. Ibland har jag läst på något rejält på grund av nyfikenhet och skriver sedan om det.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Det jag tycker är mest intressant är privatekonomi och i synnerhet hur man lägger upp sin ekonomi för att maximera livskvalitén. Svårt att säga varför dock, det bara är så.

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Det viktigaste att inse är att det inte finns något tips som passar alla. Men om man inte är någon supertalang eller har en enorm driftighet handlar det om att inse att man inte blir lyckligare av att ha det bra utan att istället förstå att man blir lycklig av att tro att man kommer få det bättre. Har man kommit så långt kan man se till att låta standardhöjningar komma sakta och gradvis. Det typiska exemplet är att fortsätta leva nästan som en student när man börjar jobba och spara det som blir över. Vidare tycker jag att fasta kostnaders inverkan i regel underskattas. Många som utan tvivel betalar hyra, räntor, försäkringar, prenumerationer och abonnemang på många tusen varje månad drar sig från att nån gång äta en dyr utelunch för kanske 150 kr. Då har man inte rätt känsla för att bli rik.

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Själv gillar jag mest att läsa om hur man maximerar livskvalitén. Det är extra roligt om det går åt det extrema hållet. Då blir även inlägg om helt vardagliga betraktelser intressanta. Sen rekommenderar jag självklart att göra sitt eget bloggverktyg från grunden istället för att använda Blogger eller Wordpress. Allt för att lära sig så mycket som möjligt.

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
Jag rekommenderar att läsa Miljonär innan 30 från start.

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Har en del planer på nya funktioner men det kan dröja innan de kommer och de är hemliga tills vidare. Hoppas att nån gång ge mig in på välgörenhetsområdet och kanske blir bloggen en del i det.

Ett stort tack till ekonomibloggaren Spara till tusen för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.