Santander Bank - ett intressant alternativ

Banco SantanderÄr du på jakt efter den bästa sparräntan hos en bank med insättningsgaranti? Letar du efter en intressant bankaktie att placera pengar i? Oavsett vilket borde du ta dig en närmare titt på en relativt ny aktör på den svenska marknaden - Santander Bank. Läs mer i detta inlägg!

Bästa lågriskplaceringen
Om man vill få den bästa räntan till den lägsta risken idag så är det ett vanligt bankkonto med insättningsgaranti som gäller. Du får då en förhållandevis låg avkastning, men samtidigt är risken mycket låg. Själv förespråkar jag ränte-, obligations- eller hedgefonder - något jag inom kort kommer att skriva om i ett planerat inlägg, men det finns ganska många som ändå vill placera en del kapital till en hög säkerhet.

Under den senaste tiden finns det en bank som toppat listorna över bästa ränta med insättningsgaranti och det är Santander Bank. I dagsläget erbjuder de 2,50 % vid en obunden placering. Jag blev nyfiken på denna bank om bestämde mig för att skriva ett inlägg om banken.

Santander Bank
Vad är då detta för bank? Banco Santander, S.A. är Spaniens största bank och det största företaget i bankkoncernen Grupo Santander. Banco Santander grundades 1857 i den nordspanska staden Santander.

Santander har sedan starten för 156 år sedan växt till en av Europas och världens största banker. Santander har 15 000 bankkontor, 193 000 anställda och 102 miljoner kunder i fler än 45 länder i Europa, Latinamerika och Nordamerika. Banken har vuxit genom uppköp. Först utökade man sin storlek på Iberiska halvön genom uppköp av Banesto i Spanien och Totta i Portugal. I Storbritannien är man idag en av de största bankerna genom uppköp av Abbey, Alliance & Leicester samt Bradford & Bingley. I övriga Europa finns man i 19 länder genom Santander consumer finance. Banco Santander är Sydamerikas största bank med en ledande position i Brasilien, Mexiko och Chile samt med närvaro i Argentina, Venezuela, Colombia, Uruguay, Peru och Puerto Rico.

Santander i Sverige etablerades 2004 som en filial till Santander Consumer Bank AS med säte i Norge, som förvärvades och ombildades 2004. 2007 startade verksamhet även i Finland och Danmark. De är ledande i Europa inom fordonsfinansiering men har t ex även privatlån och sparkonto samt tjänster för företag.

Banken har genom god riskkontroll och geografisk diversifiering klarat sig bra under kreditkrisen som startade hösten 2007. Santander har flera gånger, av tidskrifterna Banker och Euromoney, blivit utnämnd till Världens bästa bank. Några av anledningarna till priset är resultat och soliditet under finanskrisen samt bankens riskspridning och dess stabila kapital.

Bankaktien Santander
Santander Bank, eller Banco Santander som aktien heter, förefaller utifrån ovanstående beskrivning vara en klart intressant aktieinvestering. Det är en stor och stabil bankkoncern som dessutom i dagsläget synes vara undervärderad. Vill du läsa mer om denna intressanta aktie? De läsvärda bloggarna Aktiefokus, Riskminimeraren och Äga min tid har gjort väldigt bra och intressanta analyser av aktien Banco Santander!

Kommentarer? Synpunkter? Har du testat Santander Bank?

Avslutningsvis vill jag passa på att önska alla läsare ett Gott Nytt År!

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.