9 sätt att minska din stress!

9 sätt att minska din stress!Blir du ibland stressad? Hur hanterar du då din stress? Har du några bra knep. I detta inlägg kan du läsa mer om 9 sätt att minska din stress!

Läste nyligen en intressant artikel hos CFO World som handlade om olika sätt genom vilka du blir mindre stressad. Jag fann detta tema så pass intressant att jag vill delge det till dig. En bärande tanke i artikeln var följande påstående.

Stress beror på rädsla, inte på att du har för mycket att göra.
Håller du med om detta? Oavsett om du gör det eller inte, så följer nu 9 användbara sätt som kan minska din stress.

9 sätt att minska din stress

1. Bli medveten om dina egna rädslor
Nästa gång du känner stressreaktioner i kroppen, stanna upp och tänk efter. Vilket hot eller rädsla är det din hjärna upplever just nu? Glöm inte att rädsla är en reflex som slår in omedvetet. Därför är vi inte alltid medvetna om vilka tankar som startat reaktionen. Du måste våga lyssna på dig själv och ta dig tid att förstå din rädsla, då blir det också lättare att känna igen rädslan nästa gång den uppstår.

2. Acceptera dina rädslor
För många av oss är det jobbigt att inse att vi går runt och är rädda för saker, trots att vi är vuxna. Och inte vilka saker som helst, utan rätt triviala saker som att inte få vara med i gänget, att misslyckas eller inte duga som vi är. Att däremot vara rädd för sabeltandade tigrar är lättare för de flesta. Talesättet säger att ”Troll spricker i solsken” och när du börjar se och acceptera dina rädslor så kommer de att minska för att sedan försvinna.

3. Sätt upp mål som lockar
Fokusera på vad du vinner på att göra det du är rädd för. Att utmana dina rädslor och ta ett rejält kliv utanför din komfortzon blir lättare om du har ett mål som du gärna vill nå. Du kanske vill bli en bättre chef, lyckas med ett förändringsarbete eller något annat. ”If you really want to do something, you will always find a way. But if you don’t want to do it, you will almost always find excuses.

4. Prova och våga misslyckas
Du behöver inte känna dig ensam om att vara rädd för att misslyckas, det har till och med ett namn: atychiphobia. Glöm inte att det som framgångsrika människor har gemensamt är att de alla vågat misslyckats, som till exempel Walt Disney, Oprah Winfrey och JK Rowling. ”If you never try, fear wins by 100 percent. However, if you do try, fear only has a chance of winning by 50 percent.

5. Skaffa dig mer kunskap
Ett mycket bra sätt att minska risken för att misslyckas är att skaffa sig mer kunskap i ämnet. Vad behöver du lära dig om till exempel beslutsfattande, konflikthantering eller ledarskap för att minska dina rädslor och öka chansen att lyckas?

6. Är det dödlig utgång?
Tänk på att rädslor bara är fantasier som hjärnan tolkar som sanna: FEAR = Fantasized Event As Real. Titta med kritiska ögon på den aktuella situationen. Vad är det värsta som kan hända? Att en underpresterande medarbetare inte gillar dig för att du vågar ställa krav? Att kollegor som planerar dåligt blir sura därför att du vågar säga nej till att lösa deras problem åt dem? Kan du leva med det?

7. Positivt tänkande
Vi tänker cirka 65 000 tankar varje dag. Självklart gör det skillnad för ditt välbefinnande om de flesta av dessa tankar är positiva istället för negativa. Jobba med att ersätta dina rädslor med positiva tankar som stärker dig. Låter det svårt? Prova! Och våga misslyckas.

8. Ha en plan B
Ibland kan rädslan minska om vi redan innan har tagit fram en reservplan, baserat på de ”worst case”-scenarier vi ser framför oss. Lägg tid på att ta fram en plan B, men lägg sedan undan den. Du skall lägga din energi på att lyckas, inte på att vara orolig för att misslyckas.

9. Be om hjälp 
Vi måste inte alltid lösa alla problem själva. Känner du dig väldigt stressad och har svårt att hitta dina rädslor så våga ta hjälp! Kom ihåg att det är en rädsla i sig att inte våga be om hjälp när man behöver den.

Kommentarer? Synpunkter? Hur gör du för att minska din stress?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.