Den ultimata bank-, betal- och kreditkortslösningen!

Den ultimata bank- betal & kreditkortslösningenHar du koll på vilka som är de bästa bank-, betal- och kreditkorten? I en snårig djungel av avgifter och villkor är det inte lätt att hitta rätt. Efter en noggrann undersökning har jag hittat det ultimata upplägget utifrån mina behov. Läs mer i detta inlägg!

I samband med ett förestående bankbyte har jag sett över mitt och min familjs behov av kortlösning för privatekonomin. Tidigare har vi i regel av bekvämlighetsskäl haft våra kortlösningar kopplade till den bank vi för tillfället nyttjar. En lösning som inte är särskilt kostnadseffektiv. Detta område är en riktig djungel, men jag har nu hittat en intressant långsiktigt hållbar lösning.

Behov av kort
Det första jag gjorde var att ta mig en allvarlig funderare över vilka behov jag/vi har. Följande kriterier satte jag upp för den kortlösning jag efterfrågar:

 • Kortet ska vara gratis, dvs. ingen årsavgift (en principsak och ett grundkrav!)
 • Kontantuttag ska kunna ske utan avgift
 • Möjlighet ska finnas att vid behov betala på kredit (15-45 dgr. utan ränta)
 • Möjlighet att sätta in pengar och få en bra ränta
 • En bra bonus på gjorda inköp
 • Kompletterande reseförsäkring utan kostnad
 • Kontantuttag utomlands utan avgift
 • Köp utomlands utan växlingspåslag
Snart fann jag att det inte finns något kort på marknaden som erbjuder allt detta på en och samma gång. Det kort som uppfyllde flest kriterier var ICA Bankkort Plus, men detta kort har en del nackdelar. Dels kostar det en årsavgift och dels får jag "bara" 0,5 % i bonus på köp utanför ICA. Det är bara och inse att det finns inget kort som är bäst på allt. De allra flesta kort har både för- och nackdelar beroende på vad du har för behov. Längs ned i detta inlägg hittar du några användbara länkar till artiklar och jämförelser som belyser just detta.

Jag insåg snart att det ultimata för mig är en lösning med flera kort för olika behov. Jag har delat in mina behov i tre delar, kort för: Kontantuttag, Betalningar samt Utlandsresan.

Min ultimata kortlösning
Utifrån ovanstående resonemang har jag kommit fram till följande helt avgiftsfria och samtidigt bonusgrundande och ränteavkastande lösning.

1. Bästa kort för kontantuttag
När det gäller kontantuttag var jag ute efter ett kort där jag på ett enkelt sätt kan ta ut kontanter vid behov, utan att det kostar ett öre. Här har jag valt att koppla ett avgiftsfritt bankkort till mitt lönekonto. Därigenom kan jag då och då (ca. 5-10 gånger på ett år) ta ut kontanter vid behov på ett enkelt sätt. Det går också att betala med kortet i affär, men det är något jag undviker då det inte genererar någon bonus.

2. Bästa kort för betalningar
När det gäller betalningar efterlyste jag ett avgiftsfritt betal- och kreditkort där jag kan betala mina löpande inköp och samtidigt få en bra bonus på gjorda inköp. Jag vill också kunna sätta in pengar till en bra ränta på kortet eftersom jag i grunden ogillar att handla på kredit. Jag har också ett krav att kortet ska innehålla en reseförsäkring utan kostnad eftersom vår hemförsäkring har vissa begränsningar (täcker in olycksfall och sjukdom men ej avbeställningsskydd och försenings- och bagageskydd). Här föll valet på OKQ8 Visakort. Kortet uppfyller alla kriterier. Det är avgiftsfritt och ger en bonus på 1 % på inköp samt har en ränta på 2,75 % på innestående medel samt innehåller en bra kompletterande reseförsäkring.

3. Bästa kort för utlandsresan
När det gäller kort för utlandsresan var jag ute efter ett kort som är avgiftsfritt och där jag kan göra uttag av kontanter några gånger per år utomlands utan avgifter samt betala utomlands utan växlingspåslag. Här föll valet på GE Moneybanks Bankkort ("Mitt kort med sparränta"). Ett MasterCard kort där jag sätter in pengar (reskassan) innan resan och därefter kan använda på utlandsresan (i hela världen) helt avgiftsfritt för ovanstående behov. Både kontantuttag och inköp i utländsk valuta regleras direkt mot insatta medel utan påslag eller avgifter.

Mer information - bra länkar om kort!
Via nedanstående länkar kan du hitta mer användbar information och jämförelser mellan olika kort!
Ett bonustips föratt slippa alla kund- och bonuskort i plånboken - www.flatwallet.se!

Kommentarer? Synpunkter? Vilket upplägg har du?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.