Bloggintervju 46 - Äga min tid!

Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarnaTopp 30 Ekonomibloggar och Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Här kommer den 46:e intervjun i serien, denna gång med bloggaren bakom den intressanta ekonomibloggen Äga min tid!


10 intervjufrågor

Här kommer svaren från ekonomibloggaren Äga min tid.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
Jag är en man på drygt 30 år som driver bloggen tillsammans med min sambo. Vi båda är utbildade civilekonomer som befinner oss mitt i karriären med chefsjobb och på hemmaplan väntar vi barn. En härlig blandning!

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Började blogga i augusti 2011 av en ren slump. Jag ville testa något nytt och tycker det är roligt att skriva. Sen har det blivit roligare och roligare och jag kommer att skriva så länge det känns roligt.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
Bloggen handlar om vårt mål att "äga vår tid". Dvs den resa som vi ska göra då vi ska bygga upp en utdelningsmaskin som på sikt ska försörja oss. Allt ifrån aktieanalyser till spartips och vardagliga iakttagelser från livet.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Syftet är att dokumentera våra framsteg och baksteg och att få feedback från läsare för att vi ska utvecklas och bli bättre investerare och bättre människor.

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Jag skriver spontant när jag känner för det. Försöker att skriva minst 5 inlägg per vecka men det varierar beroende på hur mycket tid och inspiration som finns.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Jag är intresserad av vardagliga besparingar, privatekonomi. Är intresserad av näringslivet i stort och aktieanalys i synnerhet. Ser mig som någon form av värdeinvesterare där jag får inspiration från diverse kända världsinvesterare såsom Buffett, Lynch, Graham, Klarman m.fl.

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Ha tålamod, det finns inga genvägar till rikedom. Det krävs hårt arbete (förvärsarbete). Det krävs att du är lika bra på att förvalta de pengar som du drar in som du är på att dra in dom. Inget företag förblir framgångsrikt med för höga kostnader, inte heller privatpersoner.

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Skriv om sådant som ligger dig närmast om hjärtat. Det måste vara roligt att blogga och det lyser igenom när en bloggare älskar sitt ämne.

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
Det finns väldigt många bra bloggar. Jag läser många bl.a. Lundaluppen, 4020, Gustavs Aktieblogg, Aktiefokus och många fler.

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Jag tänker fortsätta att skriva så länge jag har inspiration och motivation. Det är mina läsare som gör bloggen och utan deras engagemang och kommentarer så hade det inte varit hälften så roligt som det är nu. Jag vill passa på att tacka alla läsare för att utan dom hade vi inte varit där vi är idag! TACK!

Ett stort tack till ekonomibloggaren Äga min tid för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om .

15minutestoriches made a real revolution in the industry. Learn more about Write my paper for me custompaperwritinghelp at http://www.custompaperwritinghelp.com/research-papers-for-sale.php consulta cpf na receita federal? Find all the info that you need about " cessione del quinto tasso basso " at http://www.tassobasso.it

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.