Så jämför du lån enkelt

Så jämför du lån enkeltBehöver du låna pengar? Tycker du det är svårt att jämföra olika lån? Vill du inte att det ska tas flera UC på dig? I detta inlägg kan du läsa om flera användbara tjänster som förenklar för dig att jämföra lån enkelt!

Jag skrev tidigare om en användbar sajt med verktyg för att jämföra bolån, se inlägget Renovera dina bolån. I detta inlägg kan du även läsa om fler nyttiga jämförelsesajter som du kan ha nytta av!

Ett av de enklaste sätten att hitta billiga lån som t ex privatlån och bolån är att använda sig av en jämförelsesajt. Dessa samlar många olika banker och långivare under en och samma tjänst och låter dig jämföra räntor och avgifter. Du får sedan fram alla alternativ som finns för dig och kan välja det lån som är billigast eller har bäst villkor.

På nedanstående undersidor kan du enkelt hitta presentationer av ett urval sajter där du kan jämföra lån online. Jag har testat samtliga och kan rekommendera dem till dig!

1. Jämföra bolån
Hör du till de som inte tycker att själva arbetet med att skaffa sig (eller förnya) ett bolån är så trevligt. Att ägna flera dagar åt att ringa och besöka de olika bankerna och trots detta känna dig osäker på att om du fick det lån som var bäst för dig. Att vara osäker både om räntan var den bästa och om bankens råd vad gäller bindningstider med mera var bra för mig eller bra för banken. Då finns det en underbar lösning: Comboloan - Sveriges sajt för bankkunder.

Comboloan
Comboloan är en sajt där du hittar allt du behöver för att känna dig trygg i ditt val av bolån, och andra bankprodukter. De publicerar bankernas olika officiella räntor och villkor. Dessutom matar besökare och medlemmar ständigt in nya uppgifter på vad de lyckats förhandla sig till. På så sätt får du även reda på sådant som bankerna inte vill berätta för dig. Allt detta är helt gratis för dig som besökare (och medlem).Comboloan startades i februari 2000. Sajten är en konsumentguide inriktad på bolån. Inga banker äger någon andel i Comboloan, varken direkt eller indirekt. Stora ägare är IDG Sverige AB samt de båda grundarna Fredrik Strand och Mattias Sandström. Verksamheten finansieras via annonsintäkter från företag - till exempel långivare. Använd detta fantastiska verktyg för att renovera dina bolån!

2. Jämföra privatlån
Om du ska jämföra privatlån finns det flera intressanta tjänster som du kan använda dig av.

Compricer
Compricer startades 2005 för att hjälpa dig att hitta bättre avtal för din privatekonomi. De tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer. De jämför tjänster från över 350 företag, både jättarna och uppstickarna. Compricer är helt kostnadsfritt för dig som konsument, istället får de betalt från de företag du väljer att köpa tjänster ifrån. Compricer är ett oberoende företag utan koppling till någon enskild bank, teleoperatör eller försäkringsbolag. Hos dem kan du som konsument enkelt jämföra priser och villkor på bolån, privatlån, billån, sparkonto, aktiehandel, kreditkort, bredband, mobilt bredband, digital-tv, mobiltelefoni, el, pension, bilförsäkring, hemförsäkring, villaförsäkring, mcförsäkring, båtförsäkring och andra försäkringar. På så sätt sparar du både tid och pengar.Jämför privatlån och hitta bästa räntan: Compricer har samlat flera långivare under ett & samma tak. Via en ansökan får du flera erbjudanden. Gör en ansökan om privatlån via dem och låt bankerna slåss om att ge dig det bästa alternativet och du få din egna exakta ränta. Snabbt besked - flera erbjudanden men bara en kreditförfrågan. Helt kostnadsfritt!


Insplanet är en av Sveriges ledande förmedlare av försäkringar, lån och elavtal till konsumenter och driver en av Sveriges största jämförelsetjänster inom privatekonomi genom www.insplanet.com. De hjälper tusentals personer dagligen att se över, jämföra och köpa försäkringar, lån och elavtal.Insplanets rådgivning och deras förmedlingstjänster är kostnadsfria. Det är samma pris på de produkter de förmedlar oavsett om du köper via Insplanet eller om du går direkt till deras leverantörer och samarbetspartners. Insplanets aktie är noterad på NASDAQ OMX First North. Remium är Insplanets certified adviser.

Prisjakt
Prisjakt.nu är en produkt- och prisjämförelsetjänst på Internet dit konsumenter går när de planerar att göra ett inköp av en produkt, för att få hjälp med att välja produkt och hitta den till rätt pris.Prisjakt är en av Sveriges största oberoende informations- och jämförelsetjänster, med målet att ge dig som konsument kunskap före ditt köp. Tjänsten är gratis och uppskattas för sina prisjämförelser och den stora mängd med produktinformation och omdömen som finns på sajten. Det breda spektra av olika produktkategorier gör att tjänsten passar för personer med olika intressen och behov.

My Loan
MyLoan är en av Sveriges ledande låneförmedlare och har som yttersta mål och uppgift att hjälpa Sveriges låntagare att sänka sina lånekostnader inom privatlån och blancolån. De kan genom personlig rådgivning eller en smidig online tjänst snabbt och enkelt se över dina lånekostnader, ränta och samla lån och krediter.

 

MyLoan är en oberoende aktör som tillsammans med UC har utvecklat ett system där kunden endast behöver göra en kreditupplysning och samtidigt kan ta del av erbjudanden från flera banker. Detta innebär att kunden behåller sin kreditvärdighet och kan ta del av de bästa erbjudanden från bankerna. De har arbetat med att hjälpa våra kunder att sänka sin ränte- och sina lånekostnader sedan år 2010.

MyLoan är en del av Insplanet Försäkringsförmedling AB, som är ett helägt dotterbolag till Insplanet AB. Insplanet är en av Sveriges ledande förmedlare av försäkringar till konsumenter. Insplanets aktie är noterad på NASDAQ OMX First North. Remium är bolagets certified adviser.


Lendo.se är Sveriges ledande låneförmedlare av privatlån, s k blancolån. De förmedlar lån mellan 5 000 kr till 350 000 kr till Sveriges ledande banker och låneinstitut. Som konsument får du en enkel översikt över marknadens räntor och villkor på endast en enda låneansökan. Efter individuella kreditbedömningar lämnar bankerna svar, vanligtvis inom några timmar, och de på Lendo ger dig besked via e-post och SMS att det finns nya låneerbjudanden att ta del av. Valet av bank gör du själv direkt online. Snabbt, enkelt och helt kostnadsfritt!Svensk Låneförmedling
Svensk Låneförmedling är oberoende och helt fristående från långivare. De förmedlar lån från flera av Sveriges ledande banker för att deras kunder ska få bättre lånevillkor. De arbetar åt sina kunder som själva slipper lägga arbete på att söka efter olika alternativ och villkor. Utöver bekvämligheten så är det en annan tydlig fördel att låta dem göra arbetet, de bevarar sina kunders kreditvärdighet. Genom en specialtjänst utvecklad av UC samordnas alla kreditupplysningar, så trots att de tar fram flera olika alternativ så registreras bara en kreditupplysning på kunden.

 

Svensk Låneförmedling ägs av dess medarbetare vilka har mångårig erfarenhet av att arbeta som låneförmedlare. Bolaget är baserat i Stockholm.

Privatlånet
Privatlånet.se är en ledande jämförelsetjänst för privatlån. På privatlånet kan du jämföra privatlån, göra en lånekalkyl eller hitta allmän information rörande privatlån. Det är givetvis gratis att använda tjänsten!

 

Mer användbara privatekonomiska tips kan du även hitta på sajterna Låna Pengar OnlineSpara Pengar Tips, Ekonomi Tips Online, Budget Tips Online, Pension Online samt Byta bank!

Synpunkter? Kommentarer?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.